icon

16 mesačné dieťa a hlad v noci

euka210
14. jan 2013

Prosim maminy, co maju podobnu skusenost...maly bol donedavna dojceny, po sviatkoch som ho odstavila, co dopadlo lepsie ako som cakala. Ako dojceny jasne ze bol 2-3x v noci hore. Teraz prespi az do 4-5 rana a nevie zaspat. Mysleli sme ze zuby, ale uz 2 dni to bolo hlasne ham, ham. Caj nechcel, zjedol par piskot a zaspal. Vecer zje krupicu. Bola som v tom, ze uz rocne nepotrebuje v noci jest. Dojcenie je uz skor o psychologii. Tak neviem...je to len prechodny stav kym si zvykne, alebo je to normalne? Piskoty boli len z nudze, netuzim ho pchat v noci sladkym. Mlieko pije z hrnceka a neviem ci mu bude stacit, ked caj nechcel. dakujem za vase skusenosti.

peta268
14. jan 2013

neviem, ci rocne dieta potrebuje alebo nepotrebuje v noci jest, ale nas ma 2 roky a 3 mesiace a v noci este vypije flasu ( 260ml) mlieka....niekedy aj dvakrat za noc sa zobudi na mlieko...ale spi od 21.00 do 9.00

hajajanka
14. jan 2013

No, nasa mala ma 14 mesiacov a stale papa aj o polnoci a potom rano. Aj u syna to bolo tak.

cacika
14. jan 2013

a kedy ti chodi spat? lebo ak veceria napriklad o siedmej vecer, tak o tej piatej rano uz moze byt naozaj hladny.

betuska22
14. jan 2013

moj malý ma 3 rôčky a mlieko pije v noci vlastne no ho pije celý deň 😀 minieme za 2 dni tak 4,5 l mlieka 😀 kedže už mame dvoch papkačov, ale ja im davam v noci mlieko, aj dokt mi povedal že mam dať mlieko že nemam nadajať dieťa čajom, 😲

euka210
autor
14. jan 2013

@cacika teraz chodi spat medzi 20-21 a je tak pol hodinu pred tym

aliza
14. jan 2013

@euka210 moj syn nepije mlieko v noci od 3 mesiacov a je tu, zdravy a zivy 😉. Dcera takisto. Naucila som si ich tak a nic sa nestalo. Vraj ma organizmus v noci oddychovat a nie travit. Takze moj nazor je, ze vyse rocne dieta nepotrebuje v noci jest. Ja som o tom citala davnejsie odbornu studiu, ze od tych 3 mesiacov by dietatko uz nemalo/ nemuselo v noci jest, zdalo sa mi to logicke, skusila som to a fungovalo. Skus dat na veceru nieco ine, mne sa ta kasa nepozdava, u nas na veceru kasa nikdy nebola, ja celkovo tieto zbytocne sladke, zaludok 'lepiace' jedla nemusim.... A hlavne uz mu nikdy v noci nedaj piskoty! das raz a bude pytat zakazdym. Skus ho nejak ukludnit a uspat bez cohokovlek, bez caju, vody, jedla....nenahradzaj jeden zlozvyk druhym. Ono to budenie bude asi este pozostatok toho dojcenia, je to zlozvyk, ktory sa da odstranit, ak sa chce a najma ak je rodic rozhodnuty a dosledny.

cacika
14. jan 2013

@euka210 daj rano mlieko 😉 mozno radsej z flase ako z hrnceka aby sa uplne neprebral a dokazal zas zaspat.

euka210
autor
14. jan 2013

@aliza dakujem
kasa nie je sladka 🙂...len mlieko a krupica
ked bol pri nom len mm prve noci odstavovania tak hodinu sa s nim trapil

euka210
autor
14. jan 2013

@cacika nechcem miesat, ked vo flasi je stale caj a inak je cez den na hrnceku

aliza
14. jan 2013

@euka210 to nevadi, treba to vydrzat, nebude to trvat viac ako 2-3 noci, ver mi a stoji to za to! 😉. A s tou kasou ma to len tak napadlo, ze skusit dat nieco ine, moj maly napriklad kase nechcel, nesedeli mu a na noc su vraj dost tazke.

cacika
14. jan 2013

@euka210 hm... tak neviem, to bol len napad 😉

drobcekrs
15. jan 2013

@aliza obdivujem Ťa, daj radu ako naučiť dieťa nebudiť sa na mliečko. ja už som skúšala, ale nevydržala som to ani dve noci 🙂

lilysk
17. jan 2013

Ja by som babenky skusila uz vsetko co sa dalo -moja 15 mesacna dcera vlastne nespi od narodenia ☹(
Budi sa v noci niekedy aj 7 krat a absolutne nic nepomaha ☹ ....cez den pospi tak 1.5 hod -niekedy len 45 minut .
Ani ked sa naje vecer -ani homeopatika ,ani voda -ani cajik -ani nechat plakat ...proste nic ....ulozim o 8 mej po kupani krasne zaspi a najneskor o 11 tej uz je hore a uz to ide take kazde 2 hodiny sa zobudi a place ...niekedy kazdu hodinu ...otrasne ☹((
Ta starsia mi po 2 mesiacoch prespala celu noc a doteraz spi ako macko bez problemov .

janinah
17. jan 2013

každé dieťa je iné,ak chce jesť,tak mu daj jesť....

euka210
autor
20. jan 2013

vyzera, ze to bolo len prechodne a uz nepyta 🙂

lukrecia83
21. jan 2013

Ahojte u mna je tiez tento problem mam 20mesacneho synceka a budi sa striedavo caj a mlieko,zaspi po 19h,spava raz za den,o polnoci je prvykrat hore a do rana asi este trikrat,,,snivam o 8h spanka,,,ha ha ha,dik za radu

medinila
21. jan 2013

@lukrecia83 tak o takom spanku snivam aj ja. Tiez sme mali obdobie asi v 2 rokoch ked sa budili a pytali mlieko.....no ako prislo,tak odislo. A teraz sa zobudia ked im treba ist cikat,alebo si odkopu perinu a kricia je chladno.... a ja vstavam davam cikat,prikryvam a snivam o dochodkovom veku.ze mozno potom sa uz konecne riadne vyspim

anjelicek26
21. jan 2013

@euka210 - nemusi mat hlad, ale smäd. Mne sa maly ked sme mu zrusili mlieko este par noci budil a dostal vodicku. Potom pochopil, ze kvoli vode sa neoplati vstavat 😀 A uz spi celu noc.. teda od 20-7.00 rano Ale tak on je hodne starsi, okolo roka by som mu nocne jedlo nebrala, ak by ho chcel...

euka210
autor
22. jan 2013

@anjelicek26 par noci to tak bolo, potom bol nachladeny tak zase budenie, ale uz par noci spal v kuse, pripadne 1xhore, ale staci ked si ho polozim na hrudnik, sa ukludni a sam sa naspet odgula do postielky. V noci pocujem mama-mama, ale rychlo sam zaspi aj bez mojej pomoci. Konecne sa mozem vyspat 🙂

chrumka
22. jan 2013

Tak nas ma tiez 16 mesiacov, a dostane mlieko o 20:00 ked ide spat, potom v spanku o polnoci dostane este raz mlieko a prebalime ho a potom spime aj do 8:00-9:00 🙂 Takze asi mu to nestaci len pred spanim zjest tu krupicu.

peta1510
22. jan 2013

Podla mna to ma zvyk z kojenia.Moj bol taky isty,chvilu po odstaveni som mu v noci to mliecko este davala,ale potom som to stopla.Keby nie,tak mi ho vypytuje este aj teraz,v 3 rokoch.Ak sa vecer pekne naveceria a das mu mliecko,ja si myslim,ze do rana by mal vydrzat.Podla mna by si mali aj organiky v noci oddychnut a nie spracovavat.

sybila7
11. feb 2013

nasa ma tiez 16 mesiacov, o 19 ju kupeme a okolo pol 8 dostane 220ml mlieka Hami hajaja plus nemliecnu kasu jej tam dam aby to mala hustejsie a vydrzi az do rana.ale aj niekedy je v noci hladna ale to len malokedy.

fugu77
16. feb 2013

Moja ma 23 mesiacov a stale v noci medzi 2-5 papa Bebu 240ml.

sedrik
16. feb 2013

moj drobec ma 21mesiacov a kojim ho celu noc po troch hodinach, uz som si zvykla, ani mi to nepride

sedrik
16. feb 2013

@lilysk ako keby som citala o svojom drobcovi, hnevalo ma to, skusala som vsetko, a potom som si povedala ze s tym nic neurobim a kojim ho aj tych sedem krat v noci, on zaspi okamzite,a ja kukam do plafonu

lilysk
16. feb 2013

@sedrik Ja uz som na prasky 🙂))

sedrik
16. feb 2013

to ti verim, nechapem len ze preco sa tak casto budi. ked bol malinky prespal aj 6hodin vkuse, teraz ma rok a tristvrte a viac ako 4hodiny neprespi. zacne kricat z postielky mliecko prosim a mrnka kym mu nedam. ale vdaka tomu je zdravy, my vsetci teraz doma lezime v horuckach a on vyskakuje 😲

sedrik
16. feb 2013

to ti verim, nechapem len ze preco sa tak casto budi. ked bol malinky prespal aj 6hodin vkuse, teraz ma rok a tristvrte a viac ako 4hodiny neprespi. zacne kricat z postielky mliecko prosim a mrnka kym mu nedam. ale vdaka tomu je zdravy, my vsetci teraz doma lezime v horuckach a on vyskakuje 😲
@lilysk

keira
13. nov 2013

aj nas to zacal robit, pritom nijak menej nejedava, mlieko niekedy pred spanim ani nedopije, ale v noci sa budi a pytaj jest! 😲
a to uz necely rok spava celu noc 🙄