17 mesačné dieťa nechce v noci zaspať

kristina211
1. jún 2019

Ahojte milé mamičky. Chcem sa spýtať ci mate niektorá podobnú skúsenosť. A co vám pomáhalo v noci pri usoavanim vášho baba? Môj synček ma 17 mes. Kojila som ho 1 rok a pekne v noci zaspinkal v postieľke. a už 2 týždne začal robiť že je 2 Hodíny hore. A nechce zaspať ani za svet. Kope nohami, s bruškom, ručičkam, vrti sa. Mame ten istý rituál co vždy. Vypije mliečko z fľašky 3,5 percentne, odgrgne pustím mu jeho o uspavanku. Od 21hod sa ho snažím uspať. Výkuka z postieľky, prelieza ju, a akonahle ma nevidí začne revat a stále dookola. Cez deň ne spi tak 1,5 až 2 Hodíny. Už neviem čo mám s ním v noci robiť. Nič ho netrápi, aspoň o tom neviem. Začalo to od tích 17 mes. Ma už 16 zubkov, žiadny nový nie je na ceste.

lubik87
1. jún 2019

@kristina211 nieje mu ťažko z toho mlieka ? Skús spraviť niečo iné.travenie sa mení...alebo ešte nieje unavený moja chodí spávať o pol 22 a to pred pár mesiacmi chodila o 20 ...ale viem že by zaspavala cez hodinu ....vstáva ráno okolo 7 a cez.obed potiahne cez 3 hodiny do cca13/14 spí

nika3136
1. jún 2019

@kristina211
Nie je možné, že je hladný?
Nechcem tu nikoho uraziť, ale kravské mlieko nie je strava.

dancura
1. jún 2019

Ako je teraz coraz dlhsie svetlo, tak aj moja zaba nechce poriadne vecer spat. Chodievala okolo 20.30. Teraz nam niekedy trva, kym zaspi a je skoro 23.00. A to vstava tiez skor- uz 5.50 je hore. Mame externe zaluzie, tmu..no aj tak nespi.

lubik87
1. jún 2019

@nika3136 ja som to preistotu nenapísala 😂ale to naozaj tomu dieťatku netreba

beky1813
1. jún 2019

Ma dost pohybu von? Moja 14 mesacna tieto tyzdne, co furt prsalo, fúkalo a teda von nebehala, tak kazde zaspavanie bol horor. Vcera a aj dnes zaspala do 10 minut. Boli sme von aj doobeda, aj pooobede

kristina211
autor
1. jún 2019

@nika3136 skúšali sme aj iné, ale doktor nám odporučil toto bio čerstvé a nie je to obyčajne kravské mlieko. A 5 mesiacov mu chutilo. A papkeme o 20mej veceru a o 21tej ešte 120 ml Mliečka vypije. A pekne za spinka al 5 mesiacov bol do 20 minút tuhý. Tak si nemyslím ze mu je ťažko z neho alebo by bol hladný.

kristina211
autor
1. jún 2019

@beky1813a dosť pohybu. Doobeda sme vonku aj 2,3 hodiny ide spinkať okolo 13tej hod a do 15 tej spinka 2 Hodíny pekne a poobede je stále na nohách. On vôbec nevydrží sedieť, stále beha.

petra7481
1. jún 2019

@kristina211 mimo tému ale môžem sa spýtať ako sa ti ho podarilo odnaucit od kojenia

kristina211
autor
1. jún 2019

@petra7481 začala som sama bojovať bez pomoci keď mal presne 1 rok.od zavedenia prikrmov som začala menej a mne je kojiť cez deň. A keď mal rok rozhodla som sa aj kvôli zdravotným komplikáciám aj v noci. Kojila som aj 5x za noc. 1.den som mu dala 4x 1 x vynechala. Ponúkla mu fľašu s vodou. Mrnkal ale utisil sa. Keď som si ho len priložila na ľavú stranu k srdiecku a hľadala ho nad nostekom. 2 deň som len 3 x mu dala mlieko a tak postupne až po tyzdni som nekojili vôbec. Bol to boj.maly mrnkal ale zistil ze nepolavim. Nechala som ho v postieľke revat tak 5 minút prišla k nemu nebrala ho na ruky ponúkla fľašu s vodou a dudku. Utisil sa. Ako som odišla od neho od postieľky zase spustil rev. Opakovalo sa to 5 min nechať revat a max 5x zopakovala. Keď to nepomohlo zobrala som si ho k. Sebe do postele a len leziacky pri nom ležala s rukou okolo neho. A po týždni bol od naučený od kojenia. Mlieko som si odsavala. Horšie bolo nie malého od naučiť od kojenia ale bolestivé prsia, ktoré som mala previazané zpstihlujucou spodnou bielizňou stahovacou a masirovala hrcky a bolestivé miesta pod vodou. A odsala len raz za týždeň keď už boli bolesti neznesiteľné. Lebo odsávanie sa tvorí ďalšie mlieko. A píla čaj proti kojeniu. Po mesiaci sa prestalo mlieko tvoriť a vrátili sa prsia do normálu. Malý prešiel po rade doktora na 3,5 perc. mlieko iba v noci pred spaním. A stále ponúkam fľašu s vodou. Malý si zvykol. Nebol už hladný a po 1.roku nepil mlieko od hladu ale skôr od smadu alebo potreboval len moju pokožku cítiť ma. Držím ti palce.

natassha1
2. jún 2019

tak to teda klobuk dole, ze ste to takto zvladli. podla mna hladny nebude, len ma mozno proste take obdobie. aj to vie prist len tak bez vysvetlenia a ako pride tak moze aj samo zmiznut

petra7481
2. jún 2019

@kristina211 no naša nechce fľašu ani dudel bude to boj

kristina211
autor
2. jún 2019

@petra7481 zo začiatku nechce to je jasne beriete jej to co najviac miluje akoby vám zobrali zrazu čokoládu tiež by ste protestovali. Ja som s malým sama, manžel robí iba nocne smeny a cez deň spi. A sme v zahraničí ďaleko od rodiny kde by pomohla babka a pod. Prežila som s nim 6 mesiacov so 6 hodinovým kolikami vždy od 18 do 2 rána trvali. A všeličo iné. Musela som sa naučiť sama ho zvládnuť. A to mam co robiť aby sme cez deň nenudili Tatiana aby po nočnej mohol spat. Mali sme po 1 roku obdobie že bol 2 x v noci po 2 Hodíny hore a nechcel spat. Teraz zase je obdobie že nechce zaspávať sám. Už som ho chcela presunúť do jeho izbičky ale nevie sa pod mňa odpútať. A asi ani ja od neho. Ale bolo by lepšie aj pre mňa aby už spinkal vo svojej izbicke a ja by som sa mohla kľudne vyspať. Lebo takto ma zobudí keď je jeho postieľka vedľa mňa aj jeho otočenie. Musíš len skúšať co zaberie. Každé dieťa je iné iné na neho platí. Môj tiež necgcel dudel. Až keď prišli bolestivé prerezavanie zúbkov a iba v noci mu dám dudku cez deň vôbec nemá. Ja som u neho spozorovala že ma niekoľko druhov plaču. Každý znamená nieoc iné. To keď plakal som videla ze nie je hladný lebo už ani necuckal z prsníka len som mu ja chýbala. Tak to bol plač že ma chce len cítiť a vtedy som mu prsko nedala. Zistila som ze jeho poloha je keď ho mam priloženého na ľavú stranu pri srdiečku a držím ho tak na rukách s hlavou naľavo a puisnkijem ho na čelko a hľadám nad noštek a spievam mu do uška tu uspavanku co ju počuje. Fiha tralala uspavanka.dokonca som si nahrala na mobil môj hrozný spev, neviem spievať, ako ju spievam a púšťala som mu ju. Aby ma počul a ja som si nenicila hlasivky aj 30 x to isté spievať čiže v mobile šiel môj hlas a na tablete originál uspavanka alebo len môj hlas ako kedy. Dôležité bolo ze som to nezdala. Nesmieš ani ty. Ja by som kojila ďalej ale malý mal už veľa zúbkov a nesmierne ma hryzol a dostala som zápal stredného ucha a silné antibiotika a lieky proti bolesti a akoby to nebolo málo ešte aj zápal ďasien a 10 zubných kazov naraz.musela som prestať kojiť. Ale vedela som aj tak ze po roku by som chcela prestať lebo neskôr sa ťažko a ťažšie dieťa oduci od ceciku. Skúšaj opakovať ten istý rituál, rutinu s tým odkojivanim a nepolav keď bude revat. Skúšaj co ju upokojuje. Ponúknu jej fľašu s mliekom ci sunar ci iné mlieko. Ked bude hladná vypije neboj sa. Alebo vodičku. Dieťa nie je hlúpe. Len mamičky si radi uľahčujú život a napr keď reve ry hlo ponúknu prsník aby mohli ďalej spat a pod.

petra7481
2. jún 2019

No to áno musím zohnať kravske a skúsiť lebo sunar vôbec nechce pritom ako dieťa 1mesačné mavala sem tam

janickacrazy
2. jún 2019

@kristina211 No tak asi proste nie je unavený, sú deti, ktoré sú proste nezmary. Možno by si mohla skúsiť dať ho skor spať cez obed, lebo ked spí do 15, tak večer sa mu zjavne nechce ešte spať. Alebo úplne vynechať obedný spánok. Lebo napr. moj prostredný mi nespal cez obed od 12mes., vstával ráno o 4:00 večer chodil spať o 19:00 a celý den v pohybe. Ked zaspal cez obed napr. v aute, tak večer nie a nie spať ani o 21:00. Presne ako u vás.