icon

2 ročná dcérka na mňa strašne žiarli

zsuzsuka
26. jún 2012

Ahojte maminky, mam 2rocne dievcatko, je velmi bystra, mila, a v konecnom dosledku aj dobra...len mame, alebo mam dost velky problem..Strasne na mna ziarli, a uz ma to zacina poriadne obmedzovat. Ked ideme na prechadzku, ihrisko, vsetko je v poriadku, len nech sa k nam neozve ina maminka, nebodaj nejake dieta,alebo sa prihovorim k inemu dietatku, uz je ohen na streche, zacne plakat,kricat, dozadovat sa ma...Ideme do obchodu, hovorim s predavackou, pokladnickou, opat to iste...A doma? nic nepocujem len mami, mami, mami...tu...akoze pod si sadnut, pod ku mne...neviem co to je prelistovat casopis, pozriet mail, nie to este varit pri nej...akonahle odidem z izby, uz mi je v patach....Ked ideme autom a berieme aj dedkovcov dodatocne na ceste nasadnu, to je rev, cirkus, v sedacke..a pritom ich ma velmi rada..Sama sa nepohra ani chvilku, len sa motka a vymysla do coho by zabrdla....
Mohlo by sa zdat, ze s nou nechodim medzi ludi, deti, pravy opak, od 8mesiacov chodime do detskych centier, po obchodakoch, po dovolenkach...Prosim, poradte co robit..strasne mi to odobera energiu a som z toho strasne smutna, lebo potom som podrazdena na malicku...strasne vam dakujem za vase rady...
Zuzana

xlucia
26. jún 2012

@zsuzsuka vobec na teba neziarli. ale vynucuje si nevhodnym chovanim tvoju pozornost v neunostnej miere. treba mat pevne nervy, opakovane vysvetlit ze sa to nerobi, a rev ingnorovat. vsak ona si zvykne.
hadam nebudes kvoli nej doma bez jedla, lebo slecna neznesie aby si prehodila slovo s predavackou?!

zsuzsuka
autor
26. jún 2012

vysvetlujeme si dookola, ze su aj ine deticky, ale maminka lubi len teba, ze je to nepekne, ked takto place, ked nie je dovod...ze mamka bude smutna ak sa takto bude chovat...
no apropo, dnes boli vonku poobede s tatikom, a malicka vysmiata, spolocenska, s detickami sa hrala jedna radost....tak ja uz nechapem, ci je chyba vo mne...?

xlucia
26. jún 2012

@zsuzsuka ja nemam rada citove vydieranie ze mamka bude smutna.
v prvom rade sa s tak velkym dietatom bavim normalnym tonom a slovnikom, ziadne suslanie a pod. /netvrdim ze ty na nu susles/ a v druhom rade argumenuj jej pravdou a logicky. ak bude vrieskat, nebudu sa s nou deti hrat, ale ani ty. ak bude jacat v obchode, nekupis co chce ona, napr. jogurt.
chybu robis len v tom ze si si neista a na nu makka a ona to citi a zneuziva. nedaj si skakat po hlave dvojrocnou dcerou a zakroc kym sa da, lebo o chvilu ti prerastie cez hlavu. uvedom si ze aj ty mas pravo robit chyby, matkou sa stanes porodom dietata, ale byt dobrou matkou sa ucis. zmen svoje chovanie k malej, vydrz, a ona zmeni svoje chvoanie k tebe. musi s teba citit prirodzenu autoritu

katren
26. jún 2012

@zsuzsuka uplne suhlasim s @xlucia 😉

zsuzsuka
autor
26. jún 2012

no ano, sedim a rozmyslam... 🙂 @xlucia, mas urcite v niecom pravdu a dakujem pekne za rady...ale ja si nemyslim, ze som na nu makka, prave naopak, ked nieco poviem pocuvne..jasne ze niekedy na xty krat, ale da sa to...a nemam problem jej aj trosku capnut, ked je to uz neunosne..len tento problem nejako neviem ukocirovat...

xlucia
26. jún 2012

@zsuzsuka kazdy ma niekde slabe miesto.... aj ja. dieta je ten najlepsi detektor na jeho najdenie 😉

marthusqua
25. júl 2018

@zsuzsuka. Ahoj, mam podobny problem, mala ma nieco cez 2 roky, mozno trosku v mensom rozsahu, na dospelych neziarli ani na rodinu, ale co sa tyka deticiek, je schopna ich aj buchnut ked sa ku mne priblizia a nedajboze by som ja chcela niekomu pomoct napr na hojdacku... Strasne sa citi ublizene, place, hadze sa o zem.... Ako ste to vyriesili?