22 mesačné dieťa sa veľmi zle adaptuje v jasličkách

sonek
2. sep 2015

Caute baby, moj 22 mesacny syn zacal 17. augusta adaptaciu v jaslickach, prvy tyzden prereval, zotrval len 30min, druhy tyzden sme sa dopracovali aj do obeda (raz), tento tyzden uz chodim do roboty a nejak si to delime, ze otec, babka, ja ho berieme pred spankom domov..

Place ked ho tam berieme, krici mama, sice sa hra ale velmi casto bud place alebo vykrikuje mama, alebo ho ucitelky musia nosit na rukach.. desiatu zje, obed zje, no este ho nechcu ani skusit dat spat ale neviem ako budeme na tom ked ho nebudeme moct bravat o 11:30

Ake mate skusenosti? Ma niekto podobny pripad? Za kolko sa vam to zlepsilo?

simonkazga
2. sep 2015

ahoj, moja malá mala tiež 22mesiacov keď začala chodiť do jasličiek. Len my sme nemali na výber a od začiatku chodila na celý deň. Plakala, kričala, vysedávala v kúte a nehrala sa s ostatnými, dokonca prvé tri týždne celý deň hladovala, lebo nebola ochotná nič jesť - ale že vôbec nič. Potom z jedného dňa na druhý sa to zmenilo, jednoducho si uvedomila vo svojej múdrej hlavičke, že mama sa po ňu každučký deň vráti. Našla si kamarátky a bolo všetko ok.

siska53
2. sep 2015

@sonek ma cas. Moj zacal chodit do skolky ako 4,5r.(skor ho nevzali) a revaval 3m. Chodil hore-dole a "telefonoval" mi cely cas,takmer sa nezapajal casto vracaval. Zlomili sa to po zimnych prazdninach.
Mala chodila od 3.r.do sukromnej ta sa zas pocikavala inak si ju chvalili,ale tiez rano plakavala. Teraz po skoro 2m.prestavke nastupila do statnej,dnes plakali vsetci,tak uvidime,ci to tentokrat zvladne lepsie.
Tvoje dietatko je este malicke a nue kazde je pripravene v tom veku na skolku.
Nas starsi bol zjavne pripraveny az kusok pred 5.r. Prvy pokus v sukromnej bol katastrofa a to mal cez 3,5r.

sonek
autor
2. sep 2015

@simonkazga tak to az take zle nie je, aj obed tam zje len mamamama a slzy sem tam a najma pri prichode a odchode ked ma vidi.. ale no od pondelka neviem ci budeme moct tam chodit o 11:30

@siska53 ja viem, ze nie je este pripraveny ale ina moznost nie je.. ☹ snazime sa to ale pomaly.. neviem ci prenho je to lepsie alebo ho dat hned 'pred hotovu vec' .. to neviem ako by prezil, je to mama's boy 🙂

siska53
2. sep 2015

@sonek aj nasi su taki maminkini,ale maly si uz zvykol. Chce to cas.

timea7
2. sep 2015

@sonek ak začal chodiť 17. augusta, tak vôbec nepíš o zlej adaptácii. Ešte je maličký, neboj sa, zvykne si.

sonek
autor
2. sep 2015

@timea7 diky..ale vies akoze 'neporovnavajte deti' ..to sa neda ale vidim ako kamoskin maly iplne v pohode a este v jaslickach dalsie dieta si lepsie zvyka tak mi to neda klud..

henikav
2. sep 2015

@sonek u nas tie najvytrvalejsie uplakane deti vydrzali mesiac plakavat a potom si zvykli 😉