26 mesačné dieťa sa nepýta na nočník

anuka610
23. sep 2017

Ahojte. Ja viem že je tu okolo toho už asi veľa tej ale predsa skúsim, či mi niekto neporadí lebo som už naozaj zúfalá.. dcéra má 26 mesiacov...zhruba od 23 mesiacov sa snažíme odplienkovat. Išla som na to podľa vraj zaručených rád...dieťa behalo bez plienky, pravidelne som ju dávala na nočník, za všetko pochválila...atď...ale už ubehli takmer 3 mesiace a nič. Stále nehody..ak ju nedám ja tak jej buď cvrkne alebo sa úplne pocika..povie až keď už cika..pričom boli už nejaké dní kedy mi pekne vopred povedala že chce cikať...ale dnes to teda zaklincovala..ani raz sa nepýtala..pokakala sa aj pocikala za každým..už som zúfalá a rozmýšľam že jej dám naspäť plienku...čo vy na to?

kikad27
23. sep 2017

@anuka610 jaj toto poznam. My uz mame tri roky ale pokial to ona sama nepochopila som namala sancu. Doma je bez plienky uz skoro 5mesiacov ale vonku ma plienku lebo sa vzdy picika. Uz som bola aj u psychologicky a ta povedala ze je len leniva a mame cakat ze sama na to pride.

majulino
23. sep 2017

ahoj, aj moja sa naucila tesne pred 3 rokom niekedy v septembri a v decembri mala 3 roky, skusala som vsetko, nic nezaberalo, odmenovanie, karhanie ani pekne ani po zlom, nalepky cukriky, kniha proste nic a ta 7 dnova metoda bola cista katastrofa. az mi jedneho dna povedala ze ide cikat, akurat ze po stojacky, ako jej brat, ale po dvoch dnoch si uz pekne sadla a cikala odvtedy sme mali nehodu cca 2-3 krat a vnoci tiez asi 5x a je uz rok bez plienok uplne

anuka610
autor
23. sep 2017

Ale ona teóriu ovláda úplne super. Všetko vie ako má povedať, čo urobiť..vo všetkom inom je skôr popredu na svoj vek, tak som nepočítala že by s týmto bol taký problém..ja si skôr myslím že ona nevie prečo by to mala robiť...proste si ešte nenašla ten svoj správny dôvod..moje vyhrazky očividne nestačia..môže to byť tak? Ak áno, nemáte nejaký spôsob ako jej ten dôvod "dať"??.😉

tami2014
23. sep 2017

Kamaratkin syn bude mat onedlho 3r a tiez ma plienky. V lete skusali odplienkovat, nepodarilo sa, neriesia to. Ked to pride, tak to pride

mufka1
23. sep 2017

@anuka610 U nas to bolo to iste ako u vas.Lekarka mi povedala ze dieta musi dozriet aj na toto tak ako na vsetko ostatne.Nasej som pomahala tak ze mala hraci serblik a ked sa vycikala tak jej zahral a dostala vzdy odmenu.Ked sa vycikala supla som pod nocnik lentilky alebo cokoladku.T akto sa dcerka naucila na serblik 😃

andulam
23. sep 2017

moja dcerka ma 3 roky,uz polroka nosi nohavicky a cika a kaka do plienky.do nohavic sa pocika mozno raz za dva mesiace.nocnik ani za svet.vynimocne si tam aj sadne ked jej treba cikat,aj skusa tlacit,ale proste jej to nejde.chodi aj do skolky na pol dna,tam necika vobec.prvy den aj bola s ucitelkou na wc dobrovolne,ale odvtedy tam nechce ist.

anuka610
autor
23. sep 2017

Ja len teraz neviem ako pokračovať...lebo ako s volánikmi nie je problém, keď ju dávam pravidelne ja..tak teraz nebiem, či ju mám dávať, alebo dať plienky alebo to nechať na ňu a prať, prať, a praaaaaaaat...??

kikad27
23. sep 2017

@anuka610 normalne suknu len bez gatiet a ked bude vidiet mlacku mozno pochopi tak aj nasa pochopila a nehresit

3009
23. sep 2017

@anuka610 my prežívame to isté teraz s vnučkou - v novembri bude mať 3 roky a tiež sme si mysleli, že v lete ju odplienkujeme - behala bez, ale nepomohlo to. Dali sme jej plienku a teraz v septembri sme to skúsili znova a začala sa pekne pýtať na nočník aj WC - má ešte niekedy nehody, ale aspoň sa snaží pýtať aj kakať. Na noc alebo ak sa cestuje dlhšie autom tak má pre istotu plienku, ale musela na to prísť sama. Lebo aj my sme vyskúšali všetko možné a nešlo to. Aj ona je v rozprávaní a aj rozumovo hodne dopredu, ale v tomto je niekde v priemere. Treba na to len čas a zbytočne sa nestresovať a ani dieťa.

anuka610
autor
23. sep 2017

@3009 Tak jej mám dať naspäť plienku?

evkacik5
23. sep 2017

Moj syn ma tiez tolko (mesiacov), tiez som to v lete skusala, ale nedarilo. Proste este nie je pripraveny. Slipy- o nich nechce ani pocut, lebo vie ze su mokre ked sa pocika. A nie len ze sa nepyta na nocnik, nechce sa tam ani posadit..

kikad27
23. sep 2017

@anuka610 ja by som plienku doma uz nedavala.

oira
23. sep 2017

Nas to pochopil az ako 3 rocny. Dovtedy sme skusali, samozrejme babky kibicovali do toho, ze to uz ani nie je mozne... a potom to zrazu prislo. Jednoducho mu to v hlavke docvaklo. Kazde dieta je ine.

lubica221
23. sep 2017

Jednoducho nie je pripravená. Normálne jej vrat plienku a nechaj to na ňu. Takto stresujes ju aj seba. Môj syn začal sám keď mal 2 r 3 M ale v priebehu mesiaca a pol sa odplienkoval kompletne vrátane denného aj nočného spánku s minimom nehôd. Iné mamičky čo odplienkovali viac menej nasilu svojim rozhodnutím majú doteraz problémy že sa musia každú chvíľu dieťaťa pýtať a posadzat ho na nočník. Ja som za vylučovanie môjho syna nechcela mať zodpovednosť a pekne sám sa pýta

sun123
23. sep 2017

@anuka610 my to iste.od pol roka ne serbli a pyta sa az teraz ,a to ma 30 mesiacov..musel nato prist,sam.kupili sme novy serblik,sam si ho vybral,a chvalime.a pomaly nedavam plienku na vonok ,len na spanie,aj to sa zobudi suchy..tak hadam to uz dame..inak,skusali sme latkove plienky,vraj pocit mokra to urychli,ale nie..

babatkoo
23. sep 2017

@anuka610 ahoj, my sme mali presne ten isty kolobeh odplienkovania ako vy. 28 mesacneho syna sme od zaciatku jula do teraz odplienkovavali. Uz ked to vyzeralo nadejne tak prisiel zlom a nocnik ani len vidiet. Nakoniec sme to vzdali s manzelom. Muz ma prehovoril aby sme to skusili neskor. Ze on to proste nechape este. Takze sme sa vratili k plienkam a s druhym pokusom si pockame na jar 😂

ivanapetrasova
23. sep 2017

Ja by som dala naspat plienku. Dajte si pauzu. Obe. Ked na to pride tak sa pýtať začne. Aj ked bude mat plienku. Este nema taký vek zeby to bolo treba riešiť. Možno staci par týždňov a pride na to. Takto sa zbytocne trapite. Môj napr sa začal pýtať ked mal 27 mesiacov. Tak som dala plienku prec a bolo. Bez nehôd. V noci sa pocikaval tak to sme este plienku dávali. A tu mal do skoro 4 rokov. Dva mesiace pred 4 narodeninami povedal ze ju uz nechce. Tak sme dali prec a hotovo. Nehod bolo dokopy možno 5. Síce to trvalo dlhšie ale uplne bez starosti a bez prania 😀

magdulienka2
23. sep 2017

U nas to bolo pri staršej obdobné...dlho jej trvalo, kym pochopila. Pri mladšom sme začali skôr, no tiež sa dosť pocikaval aj pokakaval do slipkov. Ale videlasom na oboch, že je to skôr lenivosť sa vypýtať.
Byť tebou, plienku nevratim...len na spanie. Keď sa vie pýtať, vie kedy robí potrebu, nedaj plienku. Ja som sa naprala teda mrte, no vydržala som. A ked sa pocika a ste dnu, nechaj ju v tom chvíľu ( ak kurite). Samej jej bude neprijemne. Urob to párkrát a isto pochopí.

lilidix
23. sep 2017

Ja by som dala naspat plienku. Nasho som zacala skusat odplienkovat ked mal 2r 4mes (28mes). Dovtedy nesedel ani na nocniku, ani na wc, proste nechcel. Tyzden som za nim behala, umyvala mlacky a prala jak blazon. To bol maj tohto roku. Skusila som to o mesiac, jednoducho tak isto, dala som slipy, reku, co sa bude diat 😀 Zrazu chcel ist na zachod, takze u nas nocnik vobec neuspel 😀 Aj sa zacal pytat sam. Sice stale cika na babu, ale co, aspon cika. S kakom to je horsie. Vzdy si ide vytiahnut plienku a spravi to tam. Daj naspat plienku, daj jej nejaky ten cas, mozno potom skus ju posadzat na wc na tu redukciu, mozno sa jej to bude pacit viac, ako na nocniku. Ma 2r 2mes, ja by som to vobec ako tragediu nebrala 🙂

3009
23. sep 2017

@anuka610 skús mu dať naspäť plienky, ale stále sa ho pýtaj aj tak, či nejde cikať na nočník, prípadne ho tam dávať ak chce ísť. Počkať mesiac-dva a uvidíš, či sa to samo nevyvinie, že sa bude pýtať. Nasilu sa to nedá. Veď tu nejde o preteky, že či je odplienkovaný v 18 mesiacoch, či v 36. Jeden je skôr druhý neskôr, to aj ako jedno dieťa skôr rozpráva, či chodí a druhé neskôr. Zatiaľ je to v norme, takže nestresovať .

siska53
24. sep 2017

@anuka610 Ja som tak spravila pri malej. Vyse 3m.som utierala mlacky! Este kakanie jej slo,cikanie pol na pol. Nic ine som nerobila len utierala,prala,no hrozne a doma dve deti,lebo starsi sa nedostal do skolky.
A to si ona sama rozhodla,ze plienku nechce,ked mala presne 2roky. Po tych vyse 3m.som jej dala plienku naspat a v intervaloch to skusala opat. 2m.pred 3.rokom to uz zrazu slo a aj na noc. Mava stale obcasne nehody (niekedy ako na truc,zo zlosti sa pocika niekedy sa v skolke hanbi vypytat),ale to deti v jej veku-ma5,5r.,robia.

Nestresuj,moj muz sa za cias latkovych plienok odplienkoval ako 3rocny..

Syna som skusala od 13.m.a zvladol to v2,5r., kakanie mimo plienky az v 3,5r. On nehody takmer nemaval. Na prstoch 1ruky ich spocitam.

siska53
24. sep 2017

@anuka610 este-redukcia by nepomohla? Nam sice nie,ale niektore deti radsej cikaju ako velki do zachoda.

mikadooo
24. sep 2017

Prvé dieťa som úspešne odplienkovala v dvoch rokoch cez leto. Druhé dieťa ani za nič - 3.9. mala tri roky, 4.9. mala nastúpiť do škôlky, ešte 3.9. si cikala kakala kade tade, ešte jej to bolo vtipné (ja do výberu), alebo si ani nevšimla že sedí v srajdách, cikankách,... hrala sa ďalej. Bez plienky bola od mája podotýkam a skúšali sme fakt všelijaké stratégie. No a 4.9. nastúpila do škôlky, ja s malou dušičkou, čo bude a či mi ju nevylúčia. No a neuveríš, od vtedy sa pýta, prípadne sama sadne na nočník. Nechápem čo tam s ňou porobili, jemne som sa vypytovala, či nebol žiaden problém alebo čo, nie, nebol, je tam za vzorové dieťa čo sa cikania týka. Videla už mnoho rovesníkov cikať kakať do nočníka, všetci naši kamaráti to už mali zvládnuté, aj o dosť mladší, takže určite to nebolo tým že by zrazu videla od spolužiakov v škôlke že sa chodí na záchod/nočník. Plienku má stále na noc, väčšinou sa nepociká, občas hej, ale to už je pre mňa úplný nepodstatný detail po tých patáliách a múdrych radách z každej strany 🙂.

Držím palce, do hlavy žiaľ dieťaťu nevidíš.

mojong
24. sep 2017

Mam 2 rocnu dcerku a u nas zabera jedina vec postavit nocnik do izby kde je poruke a na ociach a slecna ide sama, ked ma pocit ze treba, plienku nema, len ked spi, nijak inak som ju nedokazala dostat na nocnik ani na wc a takto je stastna ze moze sama ked chce ona 🙂 nehody su ale podstatne menej ako ked som sa kazdu chvilu pytala ci nejde a posadzala ked ona nechcela.

katka253111
24. sep 2017

@anuka610 poradim ti...nechaj to este tak... ja som skusala v 21mes, stalo to za prd...v 25mes, tiez sme s tym nuseli prestat lebo to nikam neviedlo... a poslednykrat 28mes... tam aj podplacanie na zaciatku, aj chvalenje, nalepky a vsetko mozne... potom som doniesla iny nocnik, taky trosku vyssi (kuk na googli nocnik stolicka) a zrazu jednejho dna len moj syncek krical z izbicky Maminkaaa cikal som 🙂 a 1x cikal dl serblika 🙂 odvtedy uz zacal chodit sam...sem tam nehody, ale nebolo ho treba nutit...akuray siel sam, nikdy nepovedal nikomu o tom...len siel a potom krical ze cikal 🙂 drzim prsty a nechaj to na nu...nie je sa kam nahlit...niekto oduca az pred 3rokmi ked na to dietko nie je pripravene

danusskaaa
24. sep 2017

A keby si jej dala látkovú plienku (nie pampersku) kde vsetko cikanie uciti? Ak (ako vravis) potrebuje dozrieť na ten dovod, prečo cikat do nocnika (zachoda) - mokro na zadku jej bude asi nepríjemné a mozno si uvedomí co sa deje (nechaj ju trosku "potrapit" sa v mokrom). Vyskusaj... pevne nervy prajem a skore nocnikovanie 😉

anuka610
autor
25. sep 2017

@danusskaaa ale skúšala som aj tak že som ju nechala pocikanu...a absolútne jej to nevadí..hra sa ďalej akoby nič...

jasminet
25. sep 2017

@anuka610 nodozrela na to, daj jej cas a nestresuj ju ani seba..... do skolky uz isto s plienkou nepojde, mate na to este cely rok, buduce leto ta prekvapi... 🙂

oli18
25. sep 2017

@lubica221 opýtaj sa psychológa, myslím, že bude mať úplne iný názor, ako tvoja pediatrička a rozhodne iný, ako píšu baby. Nerieš, nestresuj, musí dozrieť ...., to sú zaručené rady, ako sa s plienkami dopracovať do 5-6 rokov. 🙂 Zaujímavé, že žiadná sa nepýta, kedy má začať učiť dieťa napr. ťapkať rúčkami, dávať pápá, učiť chodiť, či jesť lyžičkou. To vie každá mamina. Len kedy začať odplienkovávať, to už každá nevie. A vidím, že je ich požehnane 🙂

siska53
25. sep 2017

@oli18 Fiha a co by tak psycholog ako poradil????

Nepocula som,okrem chorych deti,o ze by mali deti plienku v 5.-6.rokov. Vsetky sa do tych 3 odplienkovali minimalne na cikanie! Kamoska odplienkovala skor ako ja,ale zo skolky nosila denne pocikane oblecko na pranie,lebo maly maval prosto pocas spanku nehody. Az po 5r.to u neho ustalo.

A neboj,pytaju sa aj na take veci,kedy ma ktore dieta co vediet..
Nie kazde dieta je schopne tieto veci ako ovladanie mocoveho mechura v roku. Moja pedina mi vravela,ze zo skusznosti vie,ze deti,ktore sa odplienkuju pred 2.r.sa zvacsa dlhsie pomocuju.
Naco mi to je,ked namiesto venovaniu sa dietatu utieram mlaky a periem a periem do nemoty. A zvlast,ked mu to ani nevadi byt v mokrom ci pokakanom..malej to aspon vadilo,ale nepomohlo na rychlejsie odplienkovanie.