Mamicky. Potrebovala by som poradiť. Môj Drobec má 2 roky a 4 mesiace a stále kaká do plienok. Cikať sa pekne pýta do nocnika. Nosime slipky, ale kakat do nocnika nechce. Stále ma zastaví, že nie, ani počuť. Vždy sa vykaka do slipiek alebo do plienky, keď ju má. Proste sa nechce pýtať. Sám sa zavrie alebo utiahne do samoty a tam to urobí. Čo mám robiť? Ďakujem za rady.
My máme to isté /2 roky/ a nechce ani cikať do nočníka. Lekárka povedala že to má čas, že musíme len počkať, kým bude rozumovo vyspelejšia a pochopí že na nočníku jej to pôjde lepšie. Tiež sa utiahne niekde kde ju nevidíme a tam sa vykaká a keď ju pri tom pristihnem a poviem či kaká, povie nie aj keď vidím že sa pučí. Potom keď sa vykaká príde za mnou povie že kaki a sťahuje si nohavice. Každé dieťa je individuálne a veľmi na to netlačíme. Na nočník ju dávam pravidelne niekoľko krát za deň, pred spaním a aj po zobudení a vždy jej vysvetlím že na nočníku sa jej bude kakať a cikať lepšie.
Aj u nas to bolo takto,cikat v pohode a kakanie bolo na tajnaša do gati a potom si s hovniskom v gatach kludne pobehoval dalej,ani mu to nevadilo...no na nervy,ale potom sme nastupili do skolky,tam sa pokadil,ucka z toho urobila haloooo a odvtedy bolo vsetko jak ma byt😀
@lucy35 nas kakal do 3,5roka do plienok.. Uz nemal ani na noc plienku,ale prosto kakanie len do plienky. On sa tiez rad utiahol do kutika,za zavesy a idealne do skrine medzi tatove vonave ozehlene kosele. 🙂
P. S. V 2 r a 4m este mal plienku uplne.. Az v 2,5roku to zvladol behom par dni..myslim cikanie. 🙂
aj moj to robi, presne to iste.cikanie bez problemov a kakat do slipov, uz som na nervy z neho.tiez sa utiahne ma svoje miesta.cakam ze z toho vyrastie
Ahojte, mame podobny problem. Kaka iba do slipov, s vynimkou toho, ked nema ziadne slipy ani nohavice, vtedy kaka normalne do nocnika sam od seba. S cikanim nie je ziadny problem. Chodi aj do skolky, a tam sa tiez pokaka. Neviete niekto poradit ako nanho? Som uz zufala z tejto situacie, pretoze u neho nie je problem, ze by potrebu necitil, nakolko vzdy ked ho necham uplne bez nohavic, potrebu vykona do nocnika....
My sme mali2,5 roka cikat sme chodili v pohode uz dávnejšie ale na kakanie si vypytal plienku a pred telkou sa vykakal nocnik ignoroval uplne aj na cikanie rovno zachod sme mali jedneho dna som povedala ze uz nemáme plienocku ze mi nepredali 1 deň nekakal a na druhy den sa vykakal do zachoda ešte sme sa trosku potrapili ale potom sa osmelil a bolo to v pohode hlavne klud dohovarat prehovárať všetko ma svoj cas😉
To nie je nezvycajne moje obe deti pred dva a pol roka sa oducili od plienok skor ani za toho mokre im nevadilo ani mokre slipky nic..cas este len pride