icon

26 mesačný syn ma neposlúcha. Ako na neho?

knatinka
8. sep 2017

Ahojte mamičky. Rada by som našla niekoho s podobným problémom,ak sa to tak dá nazvať,kto by mi nejako poradil. Môj syn má 2 roky aj 2 mesiace. Áno,všetci hovoríme,že je živý,áno je. Ale pre mňa je to niekedy neúnosné,nedokážem ustáť niektoré situácie aj keď zachovanie si chladnej hlavy trénujem už dosť dlho. Niekedy to ide,ale niekedy sa to už nedá. Vyslovene skúša moje nervy, ja viem že deti to robia. Ale som naňho väčšinu dňa sama,respektíve celé dni,ak sa nestretneme s niektorou babkou. Babky a rodina to tak nevidia,oni len vravia že je živý,ze mám čo robiť,ale to že je živý nie je vsetko...sem tam nejaký cirkus,hodenie sa o zem už videli...ale ja mám toto na programe každý druhý deň ak nie každý...Niekedy je syn veľmi zlatý,poslúcha ale niekedy teda väčšinou je jak utrhnuty z reťaze,robí presne všetko čo by nemal, nedáva si na seba pozor,padne aj na rovnej zemi keď nebeží,neustále musím byť v strehu,keď nie je po jeho tak sa opustí hocikde si lahina,neviem ho ani zo zeme pozbierať,chce nás slriabat a hrýzť,najhoršie je že žiadne rady a taktiky,ktoré som doteraz mala naňho neplatia...so spánkom bojuje aj tu máme často problém😣 nadovšetko ho milujem,ale nikdy som ho nerozmaznavala ,vždy som bola tá najprísnejšia naňho,ale jednoducho výsledok nevidno...to že som mu ustúpila veľakrát,len preto aby som sa vyhla ďalším cirkusom,veľmi ma bolia tieto situacie😔 vždy som chcela mať dve deti,ale jednoducho cítim,v týchto situáciách že ešte jedno dieťa nezvládnem...je tu mamička,čo mala takýto problém? Môže sa toto zmeniť?

knatinka
autor
9. sep 2017

@anjelicek26 nad vynechanim spánku som rozmýšľala už,ale zase keď zaspí spí aj 2 hodiny...tak neviem či to je dobrý nápad,lebo niekedy keď vonku vystrájal mi zvykli vravieť,že už je asi unavený...tak samozrejme sme to pripisovali tomu...môj syn sa nevie kľudne a sám hrať,keď ho tak vidím trvá to 5 minút a potom zase špekuluje všelijaké zaujímavosti...každý vraví,že je moc živý,možno aj hyperaktívne,to zatiaľ neviem...určite však aktívnejší ako iné deti s ktorými sa stretávame...a zo všetkých mamičiek sa ja zapotim najviac😏😔 keď niekam ideme tak ja si ani sadnúť nemôžem čo ho stále len naháňam,preto že vždy vymyslí niečo čo nemôže,kym ostatné deti sa pekne zahrajú...možno v škôlke sa ukľudní,pevne dufam

philipha22
9. sep 2017

Pytala som sa preto...pretoze toto ma Doma znama... Manzel zaneprazdneny pracou...a viac menej mu to vyhovuje... vzdy lepsie ako sa zapojit do vychovy nespratnych deti...sorry... ta baba ma teraz dievcatko a ma 4 roky...syn 2...a nevedia co so sebou...nikto k nim uz na navstevy nechodi...a samozrejme ani nie su pozvany...dovod??? lebo su bud nepricetni, lebo sa neskace podla nich a robia len divadlo... a vsade bordel...lebo si myslia, ved Doma je to dovolene...to iste ked die na nakup... na navstevu...ku lekarovi...proste ta zienka je na vsetko sama...a ma toho akurat tak dost...ale...manzel je ten co Doma zaveli ...takze ... asi tak.... ja osobne tie deti nemusim...aj ked viem ze to nie je detmi...ale prave tam zlyhali rodicia ako taki..... tolkko moj pohlad... z opacnej strany...

sense
9. sep 2017

@knatinka urcite to vyskusaj ...aspon teda u nas to zabera istu dobu sme pouzivali aj budik , bol cas na spolocne aktivity a potom cas na oddelene ....takusto aj na ihrisku vzdy bolo mama to,mama hento, mama tamto kym sim parkrat nespravila ak na nejaku preliezku (zvycajne si vybrala tu pre vacsie deti) nedocuahnes,nevylezies atd tak si na nu jednoducho mala (samozrejme vsetko v ramci bezpecnost)....

A este rada pokial mas moznost, trav cas aj sama a mimo domacnosti....prevetras si hlavu...ale nie stylom detske centrum kde si mozmo das kavu ale dieta ta ma stale na dosah....

knatinka
autor
9. sep 2017

@philipha22 tak takto na tom nie sme,môj malý toto robí somnou keď je,že ma nerešpektuje acvici somnou...ale že by ho iní nemali radi to nie...lebo on je herec...no neviem akoby to bolo keby mal súrodenca😏 to si neviem predstaviť,takto samého sa mi hosem tam podarí spracovať ale všetku moju pozornosť musím sústrediť naňho...na nákupy sa aj s mojim ťažko chodí,kedsedi v kočíku dá sa rýchlo nakúpiť..ale keď ideme autom s mužom,tak to sa nedá,v košíku nechce sedieť a len by lietal po obchode...

philipha22
9. sep 2017

@knatinka no dotycna maminka si na jednej strane mysli ze treba uz zasiahnut...ale na druhej strane... neni cas atd. atd...1000 dovodov....a stale je to o Tom istom.... takze zu neriesim...obmedzili sme kontakt na minimum... pretoze niekomu dohovarat nema najmensi vyznam....

laura1804
9. sep 2017

Ja som presne v takej istej situacii, ako ty, len s tym rozdielom, ze mam este takmer dvojmesacne dieta k tomu 🙂 a vies co? Prave to som potrebovala...tiez som nic nestihala, stale som smutna z jej spravania a nechapem, kde som spravila chybu, no aspon uz zrazu stiham ( lebo musim) a nechapem, co som robila, ked som mala len jedno dieta 😀

maciatkolulu
9. sep 2017

@diana20
@knatinka dievcata a viete vy vobec, ze to su este batolata?😉 Male deti, ktore skusaju a akoze studena voda na tak male dieta, krik a pleskance po zadku je podla mna trochu cez.... Pockajte na pubertu, to budete s laskou spominat na tieto chvile, podla mna z vas hovori akurat tak unava, nie ze dieta, ale vy to nezvladate, sorry, ale je to tak, mate doma absolutne zdrave deti a stazujete sa, ved ak som sa spravne docitala
@knatinka tak mate asi dve babky, ja nemam k poslednemu dietatu nikoho, akurat dve starsie mi ho sem tam postrazia a samozrejme muz, ale ziadne babky a dieta nie je v skolke, ale vkuse so mnou, tu skolku som si vybrala dobrovolne a tych starych rodicov a ostatnych clenov rodiny zial nie, ale som stastna s nim, jasne, ze ma zachvaty a desive, ale ma 4 a neoblievam ho vodou ai netrieskam, nanajvys kricim, to hej, ale to je tiez obcas z unavy, ale ma styri!!!!! nie dva a vidim, ze este niekedy nechape o co vlastne ide, co ma vytaca, ale vzhladom presne ako pisala
@anjelicek26 tak tomu uz rozumiem, kedze ma starsie kusy doma, ja som za to, aby si si skor ty oddychla a aby si dieta zobrali teda babicky ak mozu, aspon dopoludne, alebo popoludni, alebo na vikend, tak, aby si vedela, ze sa uz ten den oddychu blizi.... Ja sa pamatam, ze ked mi starsie zacala bravat mama aj na tyzden, tak som sa citila ako krkavcia matka, lebo ked sa mali vratit som skor uzkost ako radost citila😅, je to ale teraz ine, som s dietatom nonstop a uz rozumiem vela veciam, viem, kde som chybu robila a snazim sa neopakovat. Dieta vyciti aj malinku nervozitu zo strany matky a uz to ide a uz fici, uz je z neho maly diablik v ludskej kozi.....Cim viac je zly, tym je horsia aj mama a uz ste v tom kruhu, mne teraz staci sa otocit, povedat, ze som smutna, ze ok, ze ma nelubi a je zly a ist vedla, ale fici za mnou, ze on ma lubi a uz nebude, A mate doma vsetko ok, okrem tohto problemu, nie je ziadny, ziadne napatie v rodine?

danielita18
9. sep 2017

@knatinka spanok urcite nevynechavaj,este je maly,ur ite dodrzuj reźim,kazde dieya skusa co moze co nie,netreba povolit ked si nieco vynucuje aj ked bude vrieskat,hadzat sa o zem,kazde dieta nejak prejavuje svoje emocie,ked tak capni po zadku ked si zasluzi,ked si vynuje skus mu predviest presne to co robi on,niekedy mu zahraj na city,ked nieco chce jednoducho ho ignoruj a neskac hned ako on chce,hovorim z vlastnej skusenosti,tiez sme mali vseliake obdobia,a tiez som vacsinou len sama s malym skoro cele dni niekedy aj viac dni po sebe ked je manzel na sluzobke,maly je akcny,zivy nikdy som si pri nom nic neurobila pokial nespal preto je u nas spanok dolezity 🙂,trosku sa ukludnil po 2 rokoch ale aj tak je akcny,sam sa nikdy nezahral vsetko spolu,ale pomaly sa to zacalo zlepsovat,ja som razna ja poviem musi sa to a hotovo a tiez som si neraz aj poplakala od nervov co som si myslela ze ho nezvladam,drzim palce nieco si tu urcite vyberies

bibaryba
9. sep 2017

ja mam taku istu dceru 2 roky a 2 mesiace robi presne to iste cvici so mnou a nie len so mnou lebo je to moje 3 dieta synovia maju 13 a 11 vsetci 4 okolo nej skaceme a kedze nevladzem ustupujem tak som ju dala do skolky od septembra a basta zivot ju nauci posluchata inac sa spravata urcite byt tvrdsi neustupovat trvay na svojom oni su uz dost velki na to aby chapali co od nich chceme

knatinka
autor
9. sep 2017

@maciatkolulu určite máte pravdu,a nepovedala by som ani ja,že malého trieskam,to by ma srdce bolelo,skôr mu capnem po zadku cez plienku,čiže nič bolestné len na uvedomenie sa,ale aj od toho sa snažím upustiť,keďže z toho nemá žiadnu ujmu a ani sa neuvedomí v zlosti,preto som sa pýtala na rady,keďže skúšam vážne všetko...len mám dieta,pri ktorom bežné metódy neplatia...a neoblievam ho studenou vodou,skúsila som to raz a bol rozčúlený rovnako ako prestym,takže nepomohlo...a tiež mi to poradila jedna mamička,ktorá videla aký cirkus vie môj syn narobiť...ja viemze čím väčšie dieťa tým väčšie starosti,ale ani teraz nemôže mať všetko dovolené,a žiaľ kvôli tomuto si s ním neviem niekedy rady...

knatinka
autor
9. sep 2017

@bibaryba škôlka či jasle aj mne pripadajú ako najlepšie riešenie, namyslam si,že tam by ho naučili poriadku,že by sa naučil aj posluchat...na druhej strane mi je zase ľúto ho dávať skôr,keď s ním ešte môžem byť....ale 2-3 krát do týždňa by mohol chodiť

maciatkolulu
9. sep 2017

@knatinka tak ta voda, mozno na starsie dieta, lebo logicky to mladsie aj opakuje a ked to mozes ty, preco by to nemohlo ono.... Ale ja nevidim na tom, co si napisala nic zvlastne.... Co neplati, krik, plieskanie, frkanie vodov? Teba by to tiez nasupilo kebyze ta oblejem ked si nasrata vodou😅 nuz, ten oddych je dolezity a ked mas komu a ten niekto dokonca nevidi tieto tebou opisane stavy ako hrozive, tak otom sup k nim a hotovo, ale dala by som ruku do ohna, ze u druhych toto divadlo neurobi.... a to preco, sa musis zamysliet ty. Nie v zlom, ale nervozitou nic neziskas, fakt to je este babo, ved aj plienky ma😉 mozno este ani poriadne nerozprava a nerozumie niektrym veciam, poznas aj ponorkovu chorobu?😉 U niekoho to je u niekoho nie. Takze smer babicky a ty rob to co ta bavi, vlez do vriacej vane, zapal sviecky, spi, citaj, chod s niekym von s kym sa mozes zmysluplne rozpravat, bez toho, aby ta kazdych 10 sekund prerusilo dieta😉 pripadne si cihala kde co vyvedie a ocakavala dalsi vystup ala humberto(inak pri tych vystupoch na verejnosti, kasli na okolie, mozu ti vyskocit na chrbat, to neries, ries kludne, viem, ze je to tazko, ale kludne) a ked vezmu maleho aj na noc, tak vivat, dobre vino, dobry film, dobre jedlo a ani chlapa doma nepotrebujes, nech je v pokoji v praci😅 proste vypnut a vypnut a vypnut a mozno ta samu napadne, kde je ta chyba.

diana20
9. sep 2017

@maciatkolulu akoze prepáč, ale kde som ja napísala, že dávam malému po zadku alebo niečo so studenou vodou? A teda povedať mi, že to nezvladam.. to ako môžeš niečo také povedať, ma poznáš? Vieš v akej som situácii? Lebo ja som od rodiny ďaleko, nemám tu žiadnu babku, len moju sestru a tej nebudem deti dávať strážiť.. ku dvojrocnemu synovi mám aj trojmesacmeho.. môj priateľ je s deťmi len keď ja robím , keď robí on, čo je skoro stále, som s nimi ja.. nikto mi deti nestrazi a nemám tu jasle ani škôlku.. a moje dieťa odo mňa nedostalo a ani som mu nedala po zadku... a krik konvexná čiaru?? Len aby ma počul musím kričať a ak ho to má skrotiť skôr než sa povracia, tak to vôbec nie je podľa mňa cez čiaru..myslím si, že dobre zvládam svoju situáciu.. spím malo a som unavena ale moje deti majú všetko čo potrebujú, vrátane lásky a pozornosti.. nikdy netrpia kvôli mojej únave..

maciatkolulu
9. sep 2017

@diana20 pisala som vseobecne.... Ani ja nemam nikoho a ani tu sestru😉 Mala som dve deti po sebe a nestazovala som sa na batola, ze nema vychovu, to len tak na okraj, lebo mimochodom tu vychovu mu davas ty, nikto len ty, teda ked vychovavas povacsine sama a ked ma vazny problem a ty mas pocit, ze si urobila vsetko, tak navstiv odbornika. Co je podla zbytocne, lebo deti skusaju a je na rodicovi ako to zvlada. Lebo je rozdiel rucat po batulati, ci po predskolakovi a pod... Krikom aj tak nic nvyriesis, to je jasne kazdemu, akurat vypustis paru a vydesis mladsie. To byvas na lazoch, ze nemate jasle ani skolku? Fakt nie v zlom, ae neviem si predstavit, teda okrem lazov a nejakych samot, ze nie su skolky.... Aj ked tak male dieta patri do takeho zariadenia naozaj vo vynimocnych pripadoch podla mna. Co mozno u vas je, neviem.

maciatkolulu
9. sep 2017

@diana20 a inak neziarli tak trochu to tvoje dieta? To je tiez prirodzene a na rodicovi, aby to zvladol... Lebo realne 20 mesace dieta netusi ako sa to druhe diiiite doma objavilo a preco mu mamina venuje tolko casu😉.... a ignoracia v tomto pripade nie je podla mna to prave orechove😉

diana20
9. sep 2017

@maciatkolulu ale moje dieťa má výchovu a na nič sa nestazujem.. pytala som sa na radu, ako ho utisit, lebo jemu musí byť lepšie, keď je pokojný.. ja nechápem, na ktorú správu si mne tou prvou odpovedala... a sú tu jasle aj škôlky, ale preplnené a nenašlo sa pre nás miesto.. a mojej sestre deti nedavam strážiť.. ma vytocilo, že si si dovolila mi napísať, že to nezvladam a že moje deti nemajú výchovu na základe ničoho.. a neporovnavaj toľko prosím ta tvoju situáciu, v ktorej si bola s tou mojou.. lebo nie sú rovnaké aj keď sa zdajú byť podobné..

mala_katie
9. sep 2017

@knatinka to píšeš o mojom? Ten má presne 2 roky máme to isté.. od narodenia náročné bábo, ani na wc som nemohla.. 3ja s ockom dieťaťa a s dedkom sme mali od narodenia čo robiť.. psycho od narodenia, u nás mu paradoxne pomohlo, keď sa mu pred 4 mesiacmi narodila sestrička..ináč, ona je presný opak.. je taká pokojná, že som sa po ňu musela raz vracať oblečena z chodby, že som ju skoro zabudla.. ale všeobecne zaberá zakaždým iné.. po zadku mu dám sem-tam.. keď mi rupnu nervy, keď už nevie čo od dobroty- keď sa ma snaží kopať do hlavy, kým kojim malú, keď ma uhryzne a pod.. veľmi s ťažkým srdcom, ale tu mu fakt nepomôže keď na neho idem podobrotky.. je úplne úžasný, múdry a šikovný, dobre je, keď je po jeho, ma plný program, veľa podnetov.. v noci vstáva tak 6x v priemere.. mne v prvom rade pomohlo zmierit sa s tým.. nemá byť po kom pokojny- s mužom sme obaja nervaci, a mala som aj nepokojné tehu.. pomohlo aj to, že vždy nejako reagujem na neho- ak spadne, vždy mu poviem, že má právo sa hnevať, ale teda musí si dávať pozor, prípadne pofukam, detto v noci, keď je hore, chce mať hysak, hneď sa ho spýtam, že či je zle, či chce mliečko, nech sa príde postiskat a to aj za cenu, že odložím mladšiu, ktorá bude plakať.. snažím sa ukázať mu, že vždy je pre mňa prioritou, aj keď sa na neho hnevám.. väčšinou to robí, keď je veľmi unavený, vždy ho vtedy idem skôr uložit.. aj to má svoje kúzlo- niekedy ide na 2 spánky, ak je to nutné.. keď už veľmi skúša a nechce ma k sebe pustiť, tiež je to raz za čas, tak ho pohladim, dám mu pusu a odnesiem do vedľajšej izby, so slovami, ukľudni sa, potom príď.. alebo keď som si nevedela rady, tak som ho nahrala na telefón a pustila som mu to.. aj to pomohlo.. ale hlavne musím ja byť vyrovnana a pokojná, aj keď chorá, nevyspata.. deti to cítia.. všetkým v rodine robil cirkus kôli zmrzline, ktorú máme pod domom.. ja som mu zakaždým vysvetľovala už pred tým, že tam nejdeme, že nemám peniaze, je zima, zatvorené a pod.. funguje to.. zo začiatku zvykol kričať len čo som dopovedala, povedala som mu, že to nepomôže, no už je dobre.. ale zas na oplátku mu niekedy slubim, niečo čo ma rád- že keď vstane, pôjdeme sa previezť autobusom, a sľuby vždy dodržať.. deti si pamätajú.. a sú múdrejšie ako si myslíme.. v niektorých veciach so mnou x ľudí isto nebude súhlasiť, no tiež mám dieťa, ktoré si už od 10 mesiacov trieska hlavu o pieskovisko, keď sa mu nedarí.. a musím povedať, že za poslednu dobu sa toho veľa zmenilo a začína sa meniť na spokojne vyrovnané dieťa..

diana20
9. sep 2017

@maciatkolulu a áno ziarli, ale som s ním viac ako s malým a ignorujem ho až vtedy, keď neviem čo ďalej.. čo je podľa teba to pravé orechove? Keď sa cítiš byť taká dokonalá a všetko dobre zvládať, tak mi povedz a ja to skúsim ak som ešte neskusila. Že či to zaberie

maciatkolulu
9. sep 2017

@diana20 kazda matka robi v danej chvily to co povazuje za najlepsie, moje rady by boli pre teba mozno teraz nie dobre, ale sama som si presla touto cestou, dve deti s malym rozdielom a viem, co som robila chybne a co by som teraz uz nerobila, teda ani nerobim, ale musela som si tym prejst

lolo1110
9. sep 2017

Ahojte baby mám záujem vám poveat moju skúsenosť mám pet deti a poviem vám skúste dávať tresty to pomôže odoberte im to načo najviac sa tešia alebo čo majú najradšej😉😉😉

vafinka
9. sep 2017

@knatinka potesim ta je nas viacej takych nm neboj. Mam to tiez doma a ponovom nam zacal maly z nicoho nic vrieskat ako divy pavian.tu pomaha len to ze mu dame po riti a hlavne od muza to zabera ma pred nim respekt.ale k veci toto robil aj moj maly non stop od 1r a 9m co dorabal denno denne bolo viac ako na maslu az som si davala na nervy persen bolo by ma trafilo.neustale vrieskal hadzacky o zem zurive zachvaty atd ja som po nom jacala ako besna a ked som uz fakt nemohla tak som navstivila destseho pedo psychologa aby poradil. Cosi nam pomohol ale co mu pomohlo je skolka tam proste posluchat musi..... A zadruhe ked je divadlo ty ho ignoruj pokial nelezi zrovna na ceste kdesi.jefnoducho mu povedz cau idem prec a nechcem ta..... Nekri musis mu urcovat hranice aj ty aj muz a bo vychove byt jednotny.ziape krpec?bez priciny len tak?otoc sa a chod prec od neho .. Ja niekdy bez varovania ale tak slabo aj.po ustach capnem a nech ma tu aj ukamenuju ale jed sa uz inak neda tak toto zabera plne ta chapem pevne nervy asi nepomozu iba s nim dajak vybabrat

diana20
9. sep 2017

@maciatkolulu tak mi porad keď vieš už teraz akoby si to robila.. ja by som veľmi rada to riešila inak ako krikom, alebo ignoraciou keby som vedela ako.. a ešte mi povedz prosím ta, že kde si sa docitala, že ja svojmu dieťaťu dávam po zadku keď neviem ako ďalej, alebo že ho olejem vodou, keď si mi o tom písala v prvom príspevku, v ktorom si ma označila.. lebo ja stále rozmýšľam, či to malo naozaj byť mne...

mamaaaaaaaaaaa
9. sep 2017

Ahoj moja. Ma obdobie vzdoru, to je u deti bežné. Takému dieťaťu ťažko vysvetliš, čo si smie dovoliť a čo nie.. treba pevné nervy. Niktore mamičky to rieša výchovným capnutim po riťke ("akože" dať mu dôvod na to aby plakal) ... je to tvoje dieta. Ty jedina vies co plati na tvoje dieta. Ale drzim palce.. ale rada ak sa to bude zhorsovat tak odobrna pomoc 🙂

luccki
9. sep 2017

aj ja mam take zive striebro. s manzelom nevieme kto ten nazov vymyslel, podla nas je to cista katastrofa 😀 ja ked dam maleho na vikend ku starym rodicom ani neviem ako prejde vikend a ked sa vrati vacsinou je to tak 5 minut a tlak zas 500 na 300. ja som tiez totalne zufala. u nas nefunguje vlasne nic, uz som asi 2 alebo 3 x pouzila varechu co som potom lutovala, no na druhej strane, ma pred nou respekt. takze take, ze dostane po zadku to mu je jedno, ale ak spomeniem varechu tak hned pocuva. a vacsinou to uz riesim tak, ze musi ist do svojej izby, tam mu zavriem dvere a ak odtial vyleze a stale ruci, tak ho tam proste odnesiem naspat a dokola kym sa neukludni. u nas je to od rana do vecera kazdy den. zacina to tym, ze si nechce datdole precuranu plienku, potom pokracujeme tym, ze sa ma obliect, potom ruci ze chce jogurt potom o sekundu na to ako ho otvorim zas ze ho nechce. potom zas ruci ze chce ale iny. potom zas chce kreslit ked vytiahnem farbicky ruci ze nechce kreslit a hazde ich o zem a dokola furt nejaka p******* . uz to inak ani nviem nazvat ide ma z neho porazit. nastaie uz zacal chodit do skolky. 😂 pred cudzimi ma vacsi respekt. ale ked sa tm udomacni, ja neviem co tam bude robit 😕

sense
9. sep 2017

@luccki tam posluchat bude aj nadalej, lebo tam mu nikto nebude skakat okolo zadku, chcem jogurt,nechcem jogurt atd...a varechou po zadku diatatu kt ma tri roky nekomentujem radsej...

katulka1141
9. sep 2017

@xstelinka davam ho tak od tej 5-6.po veceri.on hned nezaucinkuje,ale ukludni dietatko.ale treba pozor dat a kupit sypany nie ten sackovy.ja som si medovku nasusila a teraz aj sirup urobila.

elizita
9. sep 2017

Moja je jak z divych vajec, ako tvoj podla popisu, ale len doma. Ma tyzden skolky za sebou a je to rovnake, aj by som povedala ze divsia este. Myslim, ze minimum zien ma nejaku pomoc. My mame sice obe babky aj dedkov, no za cely malej zivot sa mi nestalo, ze daj malu, spravim jej program a ty si oddychni. Je u nich len ked som bola v praci, ani o minutu viac ani menej.

mimachicha
9. sep 2017

@knatinka ahoj, my sme mali detto, na prasky sme boli s manzelom kazdy den. Ale vyskusali sme www.nevychova.cz a veci sa vyrazne zlepsili. Ako jasne ze dcera nefunguje na 100%, sem tam mava svoje stavy, ale vdaka nevychove ich vieme ovela lepsie ustat alebo vcas predist hisakom a scenam. Chovame sa k nej partnersky a ona sa zmenila a vychadza nam v ustrety tiez. Vela zdaru a vsetko dobre prajem

luccki
9. sep 2017

@sense ani nemusis. a co ty svojim detom nedavas ranajky alebo co? ci to mu nemam 3rocnemu skakat okolo zadku a ma si ich spravit sam?

elizita
9. sep 2017

@luccki presne ako by si moju opisovala, reve ze chce, za par sekund nechce, poto m zase chce.. a keby zas nereagujem na poziadavky zas ruci..