3 mesačné dieťa nechce otočiť hlavu na ľavú stranu

simonka2012
18. mar 2013

Prečo?mali ste taký problém aj vy ? ked je na chrbte tak bez problémov ,ale napr. aj ked ju mám na rukách ani vtedy nechce , furt iba len na pravu stranu .. boli sme aj u dr. ale že z ortopedickeho hladiska je všetko ok ...moja malá má 3 mesiace ..

januliku
18. mar 2013

@simonka2012 Nasa mala od narodenia torticolis (otacala hlavu len na jednu stranu). Pomohlo nam polohovanie kazdy spanok na inu stranu a jeden cvik z vojtovky (lahky, nebolestivy). Tiez sme ju motivovali hrackami ... ked sme ju drzali na rukach, tak sme sa postavili proti stene, aby nic nevidela a motivovalo ju to otocit hlavu opacne ... a podobne finty. Tiez to na chrbatiku nebol az taky problem otocit hlavku, najhorsie to bolo na brusku a na tych rukach. Toto vsetko nam moc pomohlo a v 3 mesiacoch uz krasne tocila hlavicku do oboch stran. Urcite to nepodcenuj, porad sa u pediatricky. Drzim palce.

slavusal
18. mar 2013

My máme tiež tento problém a synček mal aj na pravej strane vyležanú hlavičku. Ked sme boli na neurologii, kvôli inému, tak si neurologička všimla, že slabšie pohybuje aj s ľavou ručkou a nožkou. Ale nebolo to nič hrozné. Tak nás poslala ku rehabilitačnej doktorke, a tá následne na cvičenia na refl. Vojtovku. Bol to len taký malý náznak, ale fyzioterapeutka vravela, že časom by sa to mohlo stupňovať a tá ľavá strana by bola čoraz slabšia. Cvičíme len taký ľahký cvik - stláčam jeden bod na hrudníku a po týždni sa nám ručka krásne zlepšila. Teraz sa máme zamerať na nohy. Nie je to nič strašné, ale som rada, že si to Dr. všimla a riešilo sa to. Pýtaj sa svojej pediatričky, nech ťa niekam pošle. Ved nič za to nedáš a budeš spokojnejšia. A presne ako píše januliku, tak ju stimuluj, ukladaj jej hračky na tú ľavú stranu. A tiež mi máme zakázané kresielko a vajíčko a podobné sedenia, kde mu automaticky hlávka spadne - resp. si ju uloží na tú pravú stranu, ktorá mu je pohodlnejšia. Tiež môj drobček má 3,5 mesiaca tak som rada, že sa to dáva do poriadku. Držím palce. 🙂 🙂 🙂

visage1974
18. mar 2013

my sme mali tiez ten problem ze len na jednej strane otoceny bol to kvoli tomu ze bol v nemocnici a kvoli zdravotnym problemam bol na jednej strane. Po prichode z nemocnice som mu davala vankus alebo plienku ztocenu na tej strane kde bol zvyknuty aby tam netocil hlavu tak bol nuteny ju mat otocenu na opacnej strane ked som bola na nasteve detskej lekarke poslala nas do harmoni v dubravke na cvicenie kvoli tomu a pomohlo mu to.

euka210
19. mar 2013

davat podnety na lavu stranu, aj okno nech je na lavo

lucia006
28. mar 2013

Tiez sme mali tento problem cvici vojtovku od dva a pol mes a teraz mal 5 mes. Zatial to nieje este ok.mne stale pri cvikoch velmi place 😠