icon

4 mesačná dcéra nechce ležať

kolinia
23. feb 2012

Caute baby, moja krpata je asi trosku hyperaktivna, spava fajn, cca dvakrat doobeda pol hodky a poobede v kociku na vzduchu /staci aj balkon/ tri ci tri a pol hodiny. chodi spavat okolo pol osmej az osmej a vstava medzi siedmou a osmou, dakedy o pol siedmej /raz al. dvakrat sa budi, nekojim, ma UM/....sama si rozprava rano, az sa zacne jedovat a uz chce ist von, tak sa s nou hram na mojej posteli s tym, ze ju rozbalim, vtedy vie kludne lezkat, ale maaaalokedy vydrzi dlhsie lezat sama, nepaci sa jej moc ani v lehatku, obcas sa tam pohra, ale malokedy, ak vydrzi pol hodinu, som rada, mozem si aspon kavu vtedy vypit.....zda sa mi, ze dokaze byt po tych pol hodinkovych spankoch uz aj po jeden a pol hodinke mrzuta a unavena, sucha si ocka a ma ich cervene a ziva, pomaly som ju naucila spat v postielke bez placu z knizky Kazde dieta sa vie naucit spat....velmi malinko uz place pri zaspavani. Ale ked je hore, tak to stoji zato, stale len na rukach, obcas vydrzi aj pri mne sediet pri stole a buchat rucickami alebo sa hrat, len vsetko chce dat do pusy a ked sa jej nedari, tak sa jeduje....myslite si, ze sa to casom upravi, ked bude sama sediet, nebude vyzadovat sto percentne nosenie? mne by stacilo, keby po kazdom spanku vydrzala aspon pol hodku sama sa hrajkat.... ja viem, ze to neni asi velky problem, ale zaujima ma to, lebo je kopec deticiek, co si dokazu same len tak lezat a hrat sa dlhsiu dobu..... ☹

Strana
z4
katrin20
17. jún 2012

Moja sarka je podobny nezbednik. Vobec nechce lezat. Len dviha hlavicku ako keby si chcela sadnut. Ked jej pomozem sa dvihnut tak je spokojna v sede lenze je este malinka a nechcem ju tak davat aby nemala krivu chrbticu. V lehatku vydrzi tak 10 minut. Stale chce byt len na rukach. Ani na brusku nechce byt. Neviem co s nou...

graceful9
17. jún 2012

@katrin20 ahoj a vajíčko si neskúšla? moja od 2 mesiacov dvíhala hlavu na sedenie, ťahala sa do sedu, brucho čistý sval,,,,teraz jeuž dobre, keď ju posadím, pohrá sa a aj po ležiačky, ale mali sme obdobie, že buď na rukách alebo vo vajíčku, kresielko tiež neuspelo,,,

katrin20
17. jún 2012

Ahoj, vo vajicku sa jej vobec nepaci. Aj cestujeme malo lebo sa s nou neda. Vobec tam nechce sediet. Ked niekde ideme tak ju musim najskor uspat a tak ju dam do vajicka. Kedy sa to u vas zlepsilo??? Nasa ma 3 mesiace..

graceful9
17. jún 2012

@katrin20 no naša zas od narodenia milovala byť vo vajíčku, tam sa jej spalo najlepšie a hlavne v aute, to mohla byť aj hladná že vrešťala a akonáhle sme sa pohli, zaspala. tak do toho 5 mesiaca bola nervózna že nemôže sedieť, tak som ju na takú minútku dávala sedieť a teraz ju aj na dlhšie, na 5-10 minút dám, sedí sama, len sa ešte neposadí, tak to nechcem preháňať,,,a skúšala si ergo nosič? mojej by sa nepáčil, ona sa nechcela nosiť tvárou ku mne, ale väčšina detí to má rada,,,

katrin20
17. jún 2012

Neskúšala som, rozmýšľala som že kúpim ale je to dosť drahé a bojím sa že kúpim a nebude v tom chcieť byť. Tiež nechce byť tvárou ku mne. Musí všetko vidieť - zvedavá je až až 😉

graceful9
17. jún 2012

@katrin20 moju to prešlo nedávno, už jej nevadí, že sa túli ku mne,,,skús sa poinformovať či sa niekde nedajú nociče zapožičať na skúšku,,,,myslím že som o tom počula, len si nespomeniem kde,,,

lenkusik
17. jún 2012

Ahojte dievčatá, treba vydržať, všetko raz skončí, moja malá bola tiež dobrý výmyselník, keď bola malá bola iba stále na rukách, spala veľmi málo, v noci 2x papala a cez deň tak 1 hodinku doobeda a 1 hodinku poobede, poviem vám bolo to na slučku, nič som pri nej nebola schopná urobiť, bola na rukách pri všetkom, chvalabohu to netrvalo dlho, chodila už od 10 mesiacov a rozprávať začala ako 15 mesačná, potom sa už aj zahrala, teraz má 3 rôčky, krásne sa zahrá aj sama, ja si zatiaľ navarím, poupratujem, proste ak vidí, že mám robotu tak sa hrá, alebo pozerá rozprávku, nemám problém sa s ňou dohodnúť, naozaj buďte trpezlivé, to malé miminko vám bude ešte chýbať.

Strana
z4