icon

5 mesačné bábo má 8,7 kg

evinarat
31. aug 2014

Ahojte, chcem sa opýtať, či máte niekto doma takúto buchtičku - či je to bežné
Keď sa dcérka narodila( 23.04.2014) vážila 3650 a mala 51 cm,je plne kojená.Po 3 týždňoch pribrala len 400g, tak mi ju kázala doktorka budiť na kŕmenie, v 6 týždňoch už vážila 4950 g . Spinkala skoro stále, budila sa už potom sama na kŕmenie každé 3 - 3,5 hodiny. Ibaže od 3 mesiaca, keď bolo horúco mi pýtala papať každú hodinu a pol asi bola smädná) a to aj v noci.Odvtedy to tak aj zostalo, v noci sa budí každé 2 hodiny. Predtým mi v noci spinkala 5 hodín a potom až každé 3 - 4 hodinky pýtala cicu. Nepapá veľa - nevypije ani jeden prsník - v noci len tak pocucká a spí ďalej.Týždenne mi teraz priberá 300g - idem s ňou do poradne a normálne sa bojím, že ma zase doktorka sfúkne - že čím ju to chovám a prečo ju tak často kŕmim - no čo mám malej povedať - nedám ti? Čajíky mi veľmi nechce - a aj keď ho vypije za pol hodinu pýta jesť
PS: na BEBE som čítala , že bábo v jej veku má vypiť 1050 ml za 24 hodín - toľko mlieka ani nemám jem homeopatiká na mlieko - aby som ešte dáke mala) - takže sa neprejedá.
krvný obraz má v poriadku

Strana
z2
jahoda193
4. sep 2014

Holky moj bambulko ma pol roka a 11 kilo 🙂

olivka26
5. sep 2014

8,5 kila?kiez by tolko vazila moja rocna dcerka... 😢 ale podla mna je to fakt krasna vaha 🙂

anetkaadamko
19. sep 2014

môj malý má 3 mesiace a 2 týždne................váži 8200g a 70 cm............a je iba kojený.......pri narodení mal 4580 a 57 cm 🙂

ikandy
19. sep 2014

Starší, keď mal 5,5 mesiaca, tak vážil 9,5kg. Čisto dojčený, lekárka na to nič nepovedala. Potom sa to preberanie spomalilo a v 3 rokoch mal iba 14,5kg, takže žiadne strachy. A samozrejme, keď bábo pýta mliečko, treba mu dať.

evinarat
autor
9. dec 2014

ahojte 🙂
pokračujeme - teraz máme 7 a 1/2 mesiaca a 10,800kg 😀 😀 😀
všetko je v pohode, až na to, že sa nechce otáčať ( ani sa jej veľmi nedá s tými stehienkami ) 😎

nuk
17. dec 2014

Ahojte..aj moj prvy syn mal v troch mesiacoch 8,5kg...postupne sa priberanie spomalilo a teraz je z neho taky stihlik,ze mu vsetky nohavice padaju zo zadku🙂

nuk
17. dec 2014

A este aby som nezabudla, zjedol by aj kona, keby mohol 🙂...mladsi ma 2mesiace a vazi 6kg

bebek
17. dec 2014

Moj syn ma 4 mesiace a ma 8kg

siska53
17. dec 2014

@evinarat dojcene deti su bud stihle alebo baculate..a hoci moj sa narodil ako bucko a papal krasne,taku vahu v roku nemal,cize ju nestrojnasobil,az mozno o dake 2-3m. A dcerka taku vahu mala az v 2rokoch.🙂.
Mali obaja 48cm a syn 3460g,dcera 3090..
Ved ona to vytiahnr. A hoci moja bola stihla,tak kvoli slabsiemu svalovemu tonusu mala oneskorenu hrubu motoriku. Cize aj to pretacanie,zdvihanie hlavky atd...

maajka83
17. dec 2014

Nás maly mal v 4 mes. 8360 g. Teraz vyzerá ako z koncetraku. Chudé a dlhe.

evinarat
autor
18. dec 2014

no pekne 🙂
potešili ste ma, lebo u nás v okolí je Tina najväčší bucko 😀
vyzerá na rok a všetci mi stále hovoria " bóže aká je veľká ... bla bla - ide mi to už na nervy ☹

skovranok55
1. jan 2015

Môj malý keď sa narodil mal 5040g a 58 cm a už od narodenia jedol veľa ako trojmesačné bábo a tiež nám doktorka vravela že veľa papá ale v tomto prípade som ju nepočúvala lebo bol veľký a veľa aj zjedol ale to sa jej nedalo vysvetliť až po pol roku to pochopila a doteraz je väčší ako iné detičky takže žiadny strach každé bábo je iné 🙂

luciafackova
15. jan 2015

@evinarat no tebe hovoria aka je velka a ja zas nenavidim ked mi povedia ze aky je hnedy ako ide ma rozdrapit xoxixixi inak moj maly mal v 5,5mesiaci 9040g v pondelok idem na 7mesacnu tak som zvedava co to bude.... 😝

Strana
z2