icon

5 mesačné bábo vrieska

emma2510
19. mar 2013

So prvy krat maminka teraz uz 5 mesacneho babatka. Najprv sme si prezili koliky potom zapal priedusiek a teraz neviem co malej je. Asi je rozmaznana som usudila pretoze sa s nou hram na rukach nosim nakrmim prebalim vsetko ale ako nahle ju polozim ze nech sa chvilu hraje ona zacne vrieskat jak keby som ju tyrala. Stale chce byt iba na rukach ako ju to odnaucit a nehovorte mi nazor ze ju musim nosit na rukach lebo som citala aj take prispevky ze je to povinnost matky nosit dieta. Mala ide za chvilu do jasliciek a tam ju nikto nebude nosit a nechcem aby zazila z toho sok. Dalsia vec je ze ju ucime uz spat vo vlastnej izbe samu od 19 do 3 rana tam prespi v pohode ale potom sa uz ma nejaky strasne lahky spanok ze ked odtial odidem tak spusti plac. Ako naucit dieta spat celu noc? Az do rana? Este sa moc neprikrmujeme len tak niekedy skusame bananik a ryzovu kasu a take ale to len obcas. Mala je dost nervozna ze stale place neviem ci je to tym ze je rozmaznana alebo jej idu zubky ale to by bol aj nejaky iny naznak nie len ze vrieska. Pretoze akonahle je na rukach tak je kludna. Ja uz neviem co s nou nemoze kazdy den cele dni len vrieskat a nosit sa na rukach. ako ju naucit hrat sa samu alebo aspon na par minut aby sa zabavila kym sa rano aspon umyjem? zaspavat aby nevrieskala? nezobudit sa celu noc?

eviki
19. mar 2013

Od 19-3 rana prespi? Stastna matka. Nechces ju nosit na rukach, chces ju odsunut do vlastnej izby a coskoro umiestnit do jasiel. Ked ta este niekedy napadne mat dieta, kup si radsej babiku na baterky 😀 . Tu vypnes podla potreby.

danim
19. mar 2013

@emma2510 ozaj to, ze ti spi od 19.00 - 03.00 pri takom malom babatku- to mozes byt stastna !!! to sa nebojis nechat spat babo samo vo vedlajsej izbe ??? nejde mi to do hlavy veru vobec... ked mam babo pri sebe, tak sa instinktom matky zobudim ked mrnkne, alebo sa cosi deje... z vedlajsej izby nemam sancu babo pocut- aj keby ta izba bola oproti spalni. ja by som bola v takom nepokoji, zeby som vedla ani nezaspala..

vadimka
19. mar 2013

@amouramour

nuz hotova svatica, ktora nie tak davno oznacila matky, ktore maju viac deti a nie idealne financne prostriedky za kotiace stvorenia...tak ako nechapem koho chces oklamat...ale je to tvoja vec....

amouramour
19. mar 2013

@vadimka jj, kazdy mame svoj nazor a pohlad na svet🙂od teba je ta hlupost lichotka, takze dakujem aj vdaka tebe viem, ze som ok🙂a mas aj nieco k teme?

amouramour
19. mar 2013

@vadimka ludia ktori si narobia deti a nevedia sa starat asi nejaky problem maju, dieta si zasluzi urcity standart zivota, je to krajne nezodpovedna za tym si stojim aj dnes...inak necitis sa trapne ked ma vsade prenasledujes, ignorujes temy a musis si do mna vrtnut?si z PK, kludne sa mozme stretnut a podiskutovat aj nazivo🙂ale ty radsej si vylievas zlc len na fore, ze?

petra8786
19. mar 2013

@bebe2013 ja nevravim ani nič na tie jasle ale skor ze nevie ani jak ma dieta zabvit vlastne to mi pride čudne.....a este o nom piše ,ze vrieska to ako moze na vlastne dieta napisat....

danim
19. mar 2013

@emma2510 pisala si, ze ma cumel , podrzala si ju za rucku a ked si zavrela dvere, opat plakala... ako ti to chudatko male babatko ma povedat, ze chce byt pri tebe ??? a ty ju nechces nosit, tulit ( nosenim , drzanim v naruci ), a zatvaras ju samu do izby ... ☹ ☹ tu mas presne odpoved na tvoju celu otazku ( a ako som pisala vyssie- z vedlajsej izby ju nemas sancu pocut.. nehovorim ak je izba zatvorena... velmi ma prekvapuje, ze to tak robis s kludom... a ze sa o to dieta nebojis.. ☹ ☹ dieta zakloni hlavu, sliny mu stecu do nosa, alebo sa pogrca a ztecie do nosa... a sa ti tam moze zadusit... keby si mala babo pri sebe- by si take riziko pocula.. pri dietati vo vedlajsej izbe za zavretymi dverami.... az ma mrazi ☹ ☹ ☹

vadimka
19. mar 2013

@amouramour
ja ta prenasledujem????????????????
fu, som si nevsimla....tak ty si este aj paranoidna 😝 tak ta necham, bo budes mat zle sny....
uprimne, si mi dost nesympaticka ako nazormi tak fyzi....sorry....stretko nebude.... 😒

amouramour
19. mar 2013

@vadimka sorry vyhladavac viem pouzivat aj ja...viac x si sa do mna obula na roznych temach...autorke si nic neporadila?tie psychicke problemy mas bohuzial asi ty ved sa to tu aj da vyhladat, len ja to tu nebudem rozvlacovat, nie som ty🙂...drz sa a vyliec sa

anjelik87
19. mar 2013

@emma2510 chces toho od nej naraz velmi vela! V prvom rade ta potrebuje tak preto vrieska. Ja mam tiez 5 mes. chlapceka a v noci sa mi budi kazdu hodinu ☹ takze take male dieta davat same do izby by som ja nemohla dat ani zo srandy. Ale drzim palce: inak mojmi sa tiez paci viac na rukach ako v lahu 🙂

vadimka
19. mar 2013

moc ti dakujem 🙂 ..ze nejdes pisat o tom o com nemas ani potuchy...to si fakt cenim 😉
@amouramour

sherynkamalinka
19. mar 2013

ja sa pozastavujem nad tymi novodobymi vychovnymi metodami. Dieta porodim, hned ako prideme domov ho odlozim do detskej izby, ved musim ho ucit samostatnosti, kojim dva tyzdne potom radsej prestanem lebo chcem zacat chodit do fitka a um predsa poskytuje dokonalu vyzivu, hned ako zacne ako tak vidiet svet, posadim ho do choditka nech cumakuje dokola a mne da svaty pokoj lebo mam narok na vylozenie si noh pocas dna a vypitie si kavy popripade pokecat cez telefon s kamoskou, medzitym si pozriem najnovsie trendy v detskej mode, poobjednavam, pofotim kazdu jednu vec zvlast a supnem si ju do albumu, kurna decko co vrieskas ved fotim veci, aby som sa nimi pochvalila na konovi, vecer si ta supnem dieta moje do kociara pouzivaneho na obchodne ucely a hajde do nejakeho obchodneho strediska na prechadzku,po pol roku mam pocit ze uz mam toho vreskotu doma dost tak radsej decko chod do jasli a ja idem makat lebo predsa len znackove veci nieco stoja

simca06022011
19. mar 2013

@asasasa uplny suhlas... a pritom vacsina slovenskych mladych ludi su prave ti.. ufnukani, neschopni si najst to co ich zaujima, najst si pracu.. a byt pri mamicke do 30tky nie je nic nezvycajne 🙂)) a potom nebyt schopny sa adekvatne postarat o rodinu, priapdne mat prehnane poziadavky (v priapde chlapcov - staci si tu pozriet temy kde sa na to "partnerky" stazuju) a podobne...

sirinka
19. mar 2013

@emma2510 ahoj.... Nerozmyslala si miesto jasliciek najst jej opatrovatelku? Ta by sa jej mohla venovat mozno trosku lepsie ako v jaslickach. Druha vec je, ze babatka neskutocne rychlo rastu, neries, ze bude v jasliach mat stres, ze nie je zvyknuta spat sama .... Vies co dosiahnes? Stres jej urobis aj doma, bude citit zmatok, preco ju odsuvas, lebo ona to bohuziak nechape a ked sa ti to aj podari docielit, tak v jasliach pride dalsi stres, lebo to budu cudzi ludia, deti, prostredie...
Namiesto toho by si jej mala davat teraz co najviac lasky, musi ju citit, lebo inac moze nadobudnut este vacsi strach, ze ju do jasiel odkladas, lebo nemas zaujem... Nereagujes na jej plac a na jej volanie.... A po par mesiacoch ju supnes do cudzieho prostredia...
Takze lub ju, mojkaj, spinkaj s nou, uzivaj si tych par kratuckych mesiacov, ktore mate k dispozicii, to je najvacsia deviza a najsilnejsia, ktoru jej do zivota teraz mozes dat 😉 moja sestra tak musela dat malinku ako polrocnu k opatrovatelke a tiez dovtedy ju nijako netrenovala, neprivykala a malinka si rychlo zvykla....

vadimka
19. mar 2013

@simca06022011
ja len, ze mamicky 30/tnikov museli chodit do prace, nebola materska 3 roky, ci?

danim
19. mar 2013

@jasminet ty sa nebojis nechat dieta od narodenia samo spat v detskej izbe ? pisala som o tom zakladatelke... precitaj si, nebudem sa opakovat

sherynkamalinka
19. mar 2013

a este otazka, zeny ja neviem ale ked uz planujete deti, preco neplanujete najprv nieco zarobit, odlozit si, aby som sa dietatu mohla venovat co najdlhsie a neutekat do roboty po pol roku len preto lebo nemame z coho zit. To sa netyka samozrejme zien ktore otehotneli neplanovane

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka @sherynkamalinka podla mna novodobe vychovne metody su uplne ine.. a to dojcit do 5 rokov, od dietata sa ani nepohnut a vstavat k nemu kazdu hodinu... aj ked sa hlasnejsie nadychne ;) zit z predaja pouzitych veci a spekulovat kde zohnat super trendove oblecenie (kludne z azie...ved fabriva maju oni zdrave, veci kvalitne...) a ako usetrit kde a pritom byvat vo vlastnom a mat dostatok penazi :P
matka co povie ze jej dieta spi od malicka je najhorsia pod slnkom, ked poviem ze nie je to preto ze je kludna ale preto ze som si ju to naucila som este horsia ;) ked ju vyhresim v cakarni za to ze robi zle a hadze sa o zem tak pozeraju po mne ostatni rodicia ako keby som to dieta tyrala... ;) No lenze ja chcem aby moje dieta bolo vychovane, nie aby vedelo v 5 rokoch citat, aby vedelo v 3 rokoch minimalne 4 svetove jazyky a podobne.. iba aby bolo vychovane, slusne a spokojne a aby si uzilo detstvo... aby som sa nemusela bat a mat stresy ze musim nieco vybavit a mala musi ist so mnou, alebo nebodaj musi ostat s niekym "cudzim" alebo pockat kym si nieco dorobim.. lebo ANO, veci nieco stoja, zo vzduchu nezijeme.... takze pracovat treba.. a taktiez nechodila som do skoly a nebudovala firmu preto aby som sa teraz pochovala... ;) aj ked svoje dieta velmi lubim a fakt je ten ze bohuzial som s nou este doma 🙂) ale do skolky ide hned ako to bude mozne🙂

tinus7
19. mar 2013

@emma2510 ahoj nie si v lahkej situacii a verim ze je tazke musiet ist do prace od tak maleho dietatka. Sama mam 15 mesacneho syna a momentalne si to neviem predstavit. Ale ja si myslim ze to ze pojdes do prace nie je vobec dovod na to aby si sa nejako branila noseniu dcerky alebo ju ucila spat v inej izbe a tym sa od nej vzdalovala. Ona prave potrebuje citit teba a tvoje dotyky. Je este malinka a rozmaznat ju v prvom roku zivota urcite nemozes. Prave naopak, snaz sa byt s nou co najviac a uzivat si tieto momenty anajma vtedy ked pojdes do prace. Prave preto by som rozmyslala nad tym aby si s malou spala napriklad v jednej posteli aj ked uz budes pracovat. Pre malu to bude ten vytuzeny spolocny cas s mamou a ty budes tiez spokojna ze v noci mozete byt neobmedzene spolu. Nesnaz sa ju naucit prespat celu noc, lebo na to je este prilis skoro. Skus vnimat nocne spanie ako vzacny cas straveny s dcerkou. Tiez odporucam nosenie v satke alebo v ergonomickom nosici, pozor nie v klokanke - ta neprihliada na spravny vyvoj klbikov.

sherynkamalinka
19. mar 2013

@vadimka veru aj ja som chodila do jasiel ale nemas pocit ze kedysi na nas rodica mali viac casu? akoby ten den mal viac hodin? ja dodnes nechapem kedy mama mala cas varit, upratovat, zavarat, piect este sa nam aj venovat

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka no nasporene je, ale teraz co? zena si ma vymazat 5 rokov zo zivota? a praca si pocka? nepocka, pokym sa zena nevenuje svojej praci a proste z toho vypadne, bude sa do toho tazko vracat, znovu treba vsetko nastudovat pozistovat... u nas sa vsetko stale meni... neviem si predstavit ze by som co i len na 2 mesiace vypadla (o tom ze ju nikto nebude cakat na Slovensku s miestom je ina tema...)...

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka ja chapem, isli do prace na 7-8 a prisli o 15-16.. po praci sa o praci nebavilo, nikdy som nikoho nevidela doma robit alebo nieco dlhsie riesit, ludia robili menej, to co teraz urobi vo firme jeden clovek robili aj 3 a viaceri.... Starka bola na dochodku, teraz starke pracuju... a pod.

bebe2013
19. mar 2013

@sherynkamalinka neviem, ci si niekedy zila inde ako na Slovensku. Na zapade ak by si si mala nasetrit na dieta, tak prve rodis v 60.

sirinka
19. mar 2013

@sherynkamalinka myslim, ze na sk by takto mohli planovat mnohi az do dochodku 😉
@simca06022011 ake oblecenie kupujes, aby si vyhla tomu, aby nebolo z azie?

simca06022011
19. mar 2013

@danim mne este pred porodom doniesol znamy clanok, preco ma dieta spat v inej miestnosti ako rodicia.. u nas to tak nebolo sice, lebo izbu nemame osve.. ale pri najblizsej prilezitosti dostane dceruska vlastnu izbu. A ja by som sa veru nebala ani ked bola mala o nic viac ako ked bola v postielke pri nas...

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 je rozdiel vychova a vychova, vychova tzv studeny odchov je nieco ine ako vychova v snahe urobit z dietata slusneho cloveka. Ja pre svoje dieta obmedzujem svoje potreby. Ak napr si chcem vypit kavu a ono v tej chvili pride za mnou lebo si chce citat, kavu dam bokom a zohrejem si ju neskor...snazim sa mu venovat vzdy ked vidim ze to potrebuje. samozrejme ze ma aj svoje maniere kedy sam nevie co chce, vtedy ignorujem. taktiez viem aj pokricat ak spravi nieco zle. Ale pre mna su potreby mojich deti vzdy na prvom mieste. Zavriet dieta do izby nech 20 min vrieska lebo ved a unavi a zaspi, podla mna nie je ok, taktiez "odkladat"male deti do jasiel len preto, lebo matke chyba spolocensky zivot a praca...tak s tym sa tiez nestotoznujem

simca06022011
19. mar 2013

@sirinka samozrejme je vela z azie, je v azii aj dobre.. ale tazko sa da povedat o kvalite tovaru kupeneho cez internet, AliTrade a pod., bez znacky, dovoznej kontroly, zaruky, povodu a cohokolve, ja u cinanou veru nekupujem (normlaneho cloveka odradi uz len ten smrad) a ked som kupovala babatku veru som sa netrapila tym ci bude mat mala rifle podla poslednej mody...

tinus7
19. mar 2013

@emma2510 to ze mala stale place moze byt sposobene tym, ze je v takom veku ze si uz uvedomuje kto je jej mamina a velmi sa boji ze ta strati. Deti v tomto veku este nedokazu pochopit ze ked sa na par sekund vzdialis, ze sa aj vratis. Ked jej zmiznes z dohladu mysli si ze si odisla navzdy. Je to uplne normalne, moj syncek takto reagoval ked mal tiez tych 5-6 mesiacov. Ale ono to prejde. Snaz sa hlavne ty byt v pohode a zariadit si to tak aby ta nejaky navrat do prace zbytocne nestresoval. Lebo ked nebudes v pohode ty nebude ani mala. Drzim palce a verim ze to zvladnes. A nezabudni - odchod do prace nie je dovod na znizenie kontaktu s dcerkou. Prave naopak - bud s nou v kontakte co najviac. Nevadi ze v jasliach ju nebudu nosit - tam jej vytvoria urcity rezim a ona si na neho zvykne a bude tam v pohode. Ale ak jej potom doma po prichode z prace vytvoris prostredie plne lasky a kontaktu (tak ako doteraz) a pripadne budete spolu aj v noci, tak bude aj ona urcite spokojna.

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 nikto nehovori o piatich rokoch ale tri roky je podla mna akurat do kedy ostat s dietatom doma, potom uz samotne dieta potrebuje kolektiv rovesnikov. Ale ano bohuzial firmy by boli najradsej ak by zena nastupila do prace hned ako zide z kozy...je taka doba, je taka spolocnost, nepozera sa na to ci je to dobre pre deti, ci je to dobre pre buducnost. Skonci to vsetko tak ako niekde v usa. Deti pojdu po pol roku do jasiel, rodicia nikdy s detmi nebudu mat taky vztah ako mali nase mamky k nam, deti budu psychicky nevyrovnane a labilne, nebudu vediet spracovavat normalne svoje emocie, zacne sa tu strielat ako na divokom zapade....a to vsetko len preto lebo v rodine nebola laska

mirkita
19. mar 2013

@sherynkamalinka suhlasim 🙂 ale musim povedat ze zena ak ma trosku moznosti a chce sa jej vie sa zariadit, ja aj pracujem, aj som doma s malym a stara sa onho babka kym na par hodin idem pracovat...je to pre nas idealne...viem si predstavit aj jasle ale nie na cele dni a cele tyzdne...mne by to chybalo...a vobec mi neprekazalo niekde nebyt do polnoci ked sa maly zobudil, utekala som domov kojit, prisposobovali sme sa jemu, on nam, celkom nam to funguje...tiez sa nestotoznujem so zatvarnim deti, vyplakavanim a pod....maly spi zatial este s nami v posteli a vsetci sme spokojni..pomaly musime riesit izbu kvoli druhemu babu ale suhlasim ze vychova kedy dieta citi ze sa mu rodicia venuju a kedy je len vychovane lebo je na svete je rozdiel....viem to aj podla mojich rodicov...