icon

5 mesačné bábo vrieska

emma2510
19. mar 2013

So prvy krat maminka teraz uz 5 mesacneho babatka. Najprv sme si prezili koliky potom zapal priedusiek a teraz neviem co malej je. Asi je rozmaznana som usudila pretoze sa s nou hram na rukach nosim nakrmim prebalim vsetko ale ako nahle ju polozim ze nech sa chvilu hraje ona zacne vrieskat jak keby som ju tyrala. Stale chce byt iba na rukach ako ju to odnaucit a nehovorte mi nazor ze ju musim nosit na rukach lebo som citala aj take prispevky ze je to povinnost matky nosit dieta. Mala ide za chvilu do jasliciek a tam ju nikto nebude nosit a nechcem aby zazila z toho sok. Dalsia vec je ze ju ucime uz spat vo vlastnej izbe samu od 19 do 3 rana tam prespi v pohode ale potom sa uz ma nejaky strasne lahky spanok ze ked odtial odidem tak spusti plac. Ako naucit dieta spat celu noc? Az do rana? Este sa moc neprikrmujeme len tak niekedy skusame bananik a ryzovu kasu a take ale to len obcas. Mala je dost nervozna ze stale place neviem ci je to tym ze je rozmaznana alebo jej idu zubky ale to by bol aj nejaky iny naznak nie len ze vrieska. Pretoze akonahle je na rukach tak je kludna. Ja uz neviem co s nou nemoze kazdy den cele dni len vrieskat a nosit sa na rukach. ako ju naucit hrat sa samu alebo aspon na par minut aby sa zabavila kym sa rano aspon umyjem? zaspavat aby nevrieskala? nezobudit sa celu noc?

sharlotta
19. mar 2013

Sorry, neda mi nereagovat...nadychla som sa 10x no nepomohlo. Takymto ludom by som zakazala mat deti a mozte ma tu aj zniest pod cirnu zem!!!Je mi to jedno, ale toto ak je myslene naozaj vazne, tak ... 😠 😠 😠 😠 5 mesacne babo, vo vlastnej izbe?????Spat celu noc????Nenosit na rukach?Rozmaznana? Paneboze! Chuda dieta!

danim
19. mar 2013

@simca06022011 hej poznam aj taku, co nechala dieta doma uplne samo- ze spi.. a sla so synom von na pol hod... som sa z toho ja nemohla spamatat... ze aka nezodpovednost matky- to rovno za mreze s nou !!!!!! ( dieta sa pogrca, nebude dychat par minut= postihnutie do konca zivota !! uvedomuju si toto tieto matky ??? asi nie... )
a to by som veru chcela vidiet ten clanok 😀 😀 😀 mne sa pri prvej stalo to, ze som ju dala cez obed do postielky a ja som sla jest o 4m vedla do kuchyne polievku-... mala 2mes. pustila som jej kolotoc... dohral a ze ake divne zvuku, pridem a ona zaklonila hlavu, lebo pozerala na kolotoc a sliny jej stiekli do nosa a nemohla sa nadychnut !!! okamzite odsavacka na vysavac a odsat sliny... hrozny zazitok... a to som ju na tak 3 min nechala... uvedomujes si, ze sa ti toto moze stat v noci ? a ty budes vedla v izbe a dieta zavrete samo ??? nemas sancu ho pocut... znamej sa dieta pogrcalo a stieklo mu to do nosa.. opat- hranicna situacia. co to za mudry novodoby clanok bol ???? 😠
a okrem toho sa dieta v noci koji- teda aspon ja svoje deti- lebo je to prirodzene... len dnesne mamy moderne- bachnut decko vedla do izby, nekojit... a maju v keli- vsetko o com tu pisem... lebo zena, ktora dieta koji ( koji ho aj v noci ) a isto neda decko spat vedla...

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka prave v USA su deti doma... a nie v jasliach... trosku si to nastuduj.. to co teraz vidis vsade ako mamicky behaju okolo deti, vyusti akurat tak do USA trendu ;) ked to rodicia prezenu... v usa nevedia rodicia (okrem najchudobnejsich) co su to jasle... tam su opatrovatelky alebo sa stara mama, lebo "individualny" pristup je najlepsi 🙂 deti su stredobod pozornosti, nevedia kde su hranice, neberu ohlad na inych a zjednodusene im sibe.. strielaju sa a myslim ze aj u nas na skolach vidno za posledne roky tu narastajucu drzost.. ako si ziaci dovolia vynadat ucitelovi, papulovat, utocit... takto to vsetko zacina 🙂) ale inak som asi mimo temy :P

sherynkamalinka
19. mar 2013

@sharlotta mozno by bolo zaujimave zistt, ci bolo v rodine zakladatelky prispevku vsetko v poriadku, ci sa jej rodicia venovali, ci ma k nim dobry vztah, ci rodicia neboli rozvedeni....lebo presne taketo pochodove myslienky maju zeny, ktore bohvieako vela lasky ako deti nedostali

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 mam rodinu v usa a dobre viem ako to tam chodi, viem aj to ze tzv zive deti, nazyvane aj hyperaktivne, ti do statnej skoly nevezmu, pokial nebude brat lieky na ukludnenie...preto ti normalni setria kde sa da aby ich normalne dieta mohlo navstevovat sukromnu skolu

sherynkamalinka
19. mar 2013

@danim ano to asi takymito zivotnymi skusenostami treba tym zenam dat trosku rozumu do hlavy preco tak male dieta NIE SAMO V IZBE

tinus7
19. mar 2013

@sharlotta ahoj myslim ze mama sa skor trapi akoby toto sama chcela a skor si nevie rady. Zije v Anglicku a tam naozaj mamy musia ist do prace po 9 mesiacoch. Moj manzel je z UK a moja svagrina tiez musela ist pri dvoch detoch tak skoro do prace pokial o nu nechcela prist. A v dnesnej dobe ani tam si clovek nemoze velmi vyberat. Okrem toho mam pocit ze v Anglicku sa kontaktne rodicovstvo velmi nepodporuje, a pediatri akoby pripravuju mamy na odchod do prace tym ze im odporucaju prestat kojit v 6 mesiacoch atd. Nehovorim ze to tak funguje vsade tam ale pocula som uz vela takych pribehov.

danim
19. mar 2013

@sherynkamalinka z duse mi hovoris.. presne o tom vztahu- v usa a tu som chcela napisat... a ze "zlata amerika"... hahaha... zlata materska 3r na Slovensku. V usa od 6 tyz -"operka" lebo musia ist do prace, lebo maju taku kratku matersku- aky vztah moze mat dieta k svojim rodicom ?? a aky oni k dietatu ??? a potom to aj tak vyzera.. ( kamarat sa v usa ozenil, dcera sa im narodila v aprili= jedno stastie, lebo ked mala ist jeho manzelka do prace, zacal jul prazdniny a ona ucitelka mala volno- takze dieta malo aspon do sept mamu pri sebe... aj dieta kojila, potom operka chodila po mlieko do jej prace, lebo mali stastie, ze bola tam blizko. a na otazku , ci teda isto musi ist do prace... ze ano, lebo by to inak neutiahli.... no vidis... a vsetci sa idu zblaznit z usa a celeho zapadu... a tot realita ...

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka pre mna hyperaktivne deti neexistuju / reps. nie v takom mnozstve ako su teraz oznacovane... cize toto nejdem ani riesit.. teraz sme sa bavili o jasliach pre deticky.. a nie o skolakoch 🙂 Je jasne ze v usa, su mamicky vynervovane a nevedia co skor, deti to maju priamo od nich... nikto nie je spokojny (ani matka ani dieta). Cizenemyslis ze pre dieta je lepsie ked je mama spokojna s dietatom 4 hodiny vecer a v noci ako cely den nervozna z toho ze nemoze robit co chce, alebo musi ratat kazdy cent?

sharlotta
19. mar 2013

@sherynkamalinka ktovie, ci nema poporodnu depku...lebo toto mi nepride normalne teda...
@simca06022011 moje dieta milujem, kojila som ju do 2 rokov, uspavame ju doteraz, nakolko sama zaspat nevie(je to na dlho tato debata, ale proste nevie). Nevadi mi to, lebo som jej matka, ja som ju chcela a chcem, aby jej bolo dobre. To ale neznamena, ze je rozmaznana a ze jej dovolim vsetko. Ma stanovene jasne hranice a tie aj dodrziavame, aj ked sa na hlavu postavi. Ked svojmu dietatu a jeho potrebam venujes pozornost, to este neznamena, ze to dieta sa nebude vediet spravat. Z vlastnej skusenosti ako ucitelka viem, ze skor maju problem so spravanim deti, ktorym rodicia nevenuju pozornost.

veriiii
19. mar 2013

@sharlotta moja mala tiez spi od narodenia vo vlastnej izbe a je spokojna!lmam monitor dychu a kameru, takze dobre vidim,co sa deje..a este raz podotykam,ze je spokojna, nie je extra uplakana, place len ked chce papat/ale vacsinou sa snazim to vystihnut,aby neplakala,ked ju treba prebalit,alebo ju boli brusko../en ked sa krmime,tak si ju dam do postele..a ked place/v noci len na papanie/tak k nej vstanem, prejdem cez chodbu a idem ju pomojkat, nakrmit,prebalit..cez den je ale vacsinou so mnou,ale ked zaspinka po krmeni, tak ju dam zasa do jej izbicky.. 🙂 a vobec si nemyslim,ze som zla matka!to ze dieta spi vo vlastnej izbe. hlavne v noci-ak je zabezpecene a ja ako matka viem,ze je v bezpeci?

sirinka
19. mar 2013

@sherynkamalinka
@danim ani nemusime tak daleko chodit... Vo FR mate narok na tri mesiace po porode a potom sup do prace a tiez si tam malokto moze dovolit len tak sediet doma... Mozno skor treba najprv poznat realitu a potom niekoho odsudit....

sharlotta
19. mar 2013

@tinus7 ja nekritizujem, ze ide do prace...to z casti chapem. Viem, ako to chodi v UK a inde na zapade. No aj na SK niektore mamy potrebuju ist z financnych dovodov skor do prace. Mne sa ale zda nemyslitelne chciet od takeho maleho babatka, aby spalo samo v izbe a k tomu este celu noc a aby si nevyzadovalo matkinu pritomnost. A potom sa cudujeme, co je to tu samy necitlivy clovek starajuci sa len sam o seba...

danim
19. mar 2013

@sirinka ved ja neodsudzujem zakladatelku, ze ide do prace....
ja som len dala usa priklad, ze tiez je tam kratka materska- pre tych, co si myslia, ze na SK mame vsetko zle a aj malu matersku... budme rady, ze mame ten priestor byt s detmi. Lebo velmi dobre viem, ze SK ma jednu z najdlhsich materskych.

vadimka
19. mar 2013

@danim
myslis, ze nase mamy nas nenechavali min. na pol hodinu samych ako babatka? nechavali....keby mali ist za to do vazania, mnohe z nas nemaju matky...
moja mamka ked som zaspala vzdy skocila do obchodu...sama mi to hvorila...mam este o rok strasieho brata..aj toho....a nic sa nestalo....moja malicka ked mala cca rok a spinkala rycho som zbehla aj ja do obchodu na nasej ulici....alebo som jej pustila rozpravku....vies, to co sa ti stalo sa ti moze aj ked v noci spis...neda sa pri babatku za neho aj dychat...aj ked mnohi by to chceli....

veriiii
19. mar 2013

@emma2510 neboj, mala nie je rozmaznana, o takom malom babatku sa este neda hovorit o rozmaznani🙂..nemozes ju ani rozmaznat castym mojkanim, tulenim..proste chce maminku.ked ti zacne plakat o 3tej, tak bud snou viac,uz to ze ti prespi sama od 19-3 je uspech🙂 a neboj, v jaslickach sa vacsina babatiek sprava uplne inak akoby si ocakavala, ziaden sok nebude mat.Sestrernica musela sa vratit do prace, ked mala mala 5 mesiacov a v jaslickach bola od sameho zaciatku spokojna-verim,ze to bude aj v pripade malej-budu tam ine deticky, bude dost zaneprazdnena🙂, a ani nevedela,ze mama tam nie je..potom otec isiel na matersku a mala zasa nevedela ani ,ze mama je prec 🙂 ..

sirinka
19. mar 2013

@danim presne tak...

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 ja neviem zalezi tu od zeny, vsetko co chcem ja je dat detom lasku a spokojny zivot a to ma naplna, ak som uz z nich unavena, necham ich manzelovi a idem sa prejst hoc aj na pol dna, nabijem sa energiou a fungujem dalej bez nejakych vycitiek, ja si stale hovorim, ze ten hore mi preto doprial deti lebo vedel ze budu mat dobru mamu a ja nesklamem 😎

emma2510
autor
19. mar 2013

@petra8786 akoze podla teba mam co robim mudra ...na slovensku zijes zo svojej almuzny zo 160 eur a doma si 3 roky ja tam nezijem tak sa uvedom ze tu stat tolko dovolenky nedava. Viem ako mam svoje vlastne dieta zabavit si predstva ze sa stale hrame chodime von a pod o tom som nic nepisala len to ze mala krici sorry ze som napisala vrieska ale tak krici vrieska je to iste. na co akoze mi pises do tejto temy ked ma len urazas

danim
19. mar 2013

@vadimka s takymi info co pises, by som sa nechvalila... a bud rada, ze sa nic nestalo. to ze sa nestalo, neznamena, ze sa nestane mne... koho potom budes vinit ??? odpadavam normalne z tolkej nezodpovednosti, lahostajnosti a celkovej hluposti... sa nehnevaj.... ta kamoska co nechala to dieta same spat doma... ja zhrozena... jej vravim... a ona este s pohodou, ze ja prehanam... a potom ked dietatu v kociku slina zabehla a musela mu pomoct... lebo sa nevedelo nadychnut.. si to uvedomila.. tiez sa dovtedy ohanala vetami, ze aj jej svokra tak nechavala deti a nic... take matky by nemali mat deti vobec !!!! 😠 😠 😠

veriiii
19. mar 2013

@sharlotta nema poporodnu depku, 5 mesiacov po porode?nechapem,co stale riesite,ze je zla mama,ze necha male same v izbe cez noc-ved to dieta tam spi,ak sa jej nebudi na krmenie, je to jedno,ci je s nou v izbe,alebo vv svojej, pokial je tam od 19-3 spokojna..-sama napisala,ze to tak robi,aby si mala privykla na jasle, nie kazda moze zostat s dietatom 3 roky doma!luxus!neviem ako by ste sa vy zariadili,keby vase dieta muselo ist do jasiel.pisatelka sa len pyta, ci nemohla mojkanim rozmanzat dieta-nie nemohla, je moj nazor...mozno, ked vase deti budu musiet ist do jasiel ,do skolky, budete riesit podobnu dilemu...a myslim si,ze to budu mat tazsie☹

danim
19. mar 2013

@vadimka a moja mama mna a brata veru nenechavala samych nikdy... ani ja nase deti, lebo si uvedomujem, ze to nie je sranda a na materskej som preto, aby som sa o deti starala... nie je to len moje dieta ale aj manzelove.. mat tak nezodpovedneho partnera, ze necha nase dieta same v byte ( teraz to pisem z pohladu manzela , ze je v praci v klude, ze sa o deti staram ).... tak to je silna kava, nech sa na to akokolvek pozriem..

sherynkamalinka
19. mar 2013

vsetci sa tu odvolavate na to ze inde vo svete je materska kratka, ano ja viem ze je ale znamena to ze je to tak spravne? ked je nieco na zapadne inak ako na sk neznamena ze je to aj spravne. Je len otazka casu kedy to dorazi aj sem, o tom niet pochyb a potom sa len budete cudovat co to za nie ludi ale zvery mate okolo seba, necitlivych, arogantnych, sebeckych jedincov. Ja som mala tiez moznost vratit sa do prace skor, ale nie ja ale sam moj pan manzel s tym nesuhlasil a radsej si nasiel inu lepsie platenu pracu. Je mi luto zien ktore su na deti same, tie jednoducho musia ist radsej do prace aby mali dat detom co do ust. To chapem a plne respektujem,

emma2510
autor
19. mar 2013

ako dakujem ludom co mi napisali nejaku tu podporu alebo rady to som aj chcela aby niekto poradil a nie ako tu asi 100 mamiciek napise ze aka som otrasna matka nemozete si to precitat a nereagovat ako urazat. cely modry konik ma nejak sere v kazdej teme sa tu ludia len hadaju ja ze je to o tom ze vam niekto poradi. Jedna maminky mi poradila ze ma take iste stare dieta ako ja a dava jej na vecer kasu a prespi celu noc....za taketo rady dakujem a nie urazat tu inych ...kazdy ma inu vychovu ja svoje dieta nadovsetko milujem si mozete predstavit to ze ju nemam vo svojej posteli do 10 rokov ako tu niektore pisete ako ich milujete lebo s nimi spite...co tak taky nazor ze to dieta mozete prilahnut ze ho udusite ani nebudete vediet ako....potom ked si zabijete dieta potom tu piste o tom ako ma spavat s vami v posteli. ja mam vysielacky v jej izbe a pocujem vsetko aj to ako sa nadychne az tak hlasno sa daju dat len pre zaujimavost. ani ma to tu uz nebavi citat co za kraviny tu niektore zenske popisali. tam budte na materskej 3 roky majte tu trapnu vyplatu 150 eur ci kolko dostavate dieta u seba v posteli do 10 rokov. dufam ze ma admin zrusi lebo vobec na modri konik nemam zaujem uz chodit

vadimka
19. mar 2013

@danim 😲 😲 😲 😲 😲 😲
nemam slov, fakt....
to ked tovje dieta poobed spi, tak sedis pri nom na stolicke, dokial sa nezobudi???????

spytaj sa svojej mamy a starej mamy....ked mi dieta kludne spi a dycha robim si svoje....

sherynkamalinka
19. mar 2013

@danim ano kedysi to bolo normalne ze sa takto deti nechali doma kym sla mama nakupit. Moja kolegyna starsia pani nebola vynimka ale rozpravala mi ze raz takto sla z obchodu pozrie hore a tam jej male dvojrocne decko na balkone uz s polkou tela von. takze bolo to aj posledny krat co takto decko nechala doma. Nikdy nevies co sa stane, skrat, poziar...hroza pomysliet

abrahamovaz
19. mar 2013

Baby neviem prečo posudzujete , pýta si radu a nie odsudzovanie. Ja som malého dala samého do izbičky od siedmych mesiacov, naučil sa sám zaspávať chce to čas a trpezlivosť. Budil sa len na mlieko alebo na čajík. Zo začiatku som ho nechávala vyplakať, veľmi mi pomohla kniha Každé dieťa sa vie naučiť spať. 😉 Držím palce

amouramour
19. mar 2013

@sherynkamalinka a to ako sa to robi na Slovensku je spravne?vzdy to ostane v rovine tvrdenia proti tvrdeniu...ja nechapem toto navazanie sa, odsudzovanie...

a je tu este jeden fakt vzdy tu je kopec prispevkov nemam pracu po RD, neviem si najst pracu po 3/6/9 a x rokov doma, nevychadzaju nam peniaze...a mamicky su vzdy prekvapene a zaskocene

vadimka
19. mar 2013

@danim

nuz, necitim sa vobec vinna, a uz vobec nie nezodpovedna..hovorim o pol hodine nie o celom dni...takze to, ze prehanas je fakt.....

sherynkamalinka
19. mar 2013

@amouramour apon co sa vychovy tyka myslim si ze je to tu na lepsej urovni ako niekde na zapade