5 mesačné bábo vrieska
So prvy krat maminka teraz uz 5 mesacneho babatka. Najprv sme si prezili koliky potom zapal priedusiek a teraz neviem co malej je. Asi je rozmaznana som usudila pretoze sa s nou hram na rukach nosim nakrmim prebalim vsetko ale ako nahle ju polozim ze nech sa chvilu hraje ona zacne vrieskat jak keby som ju tyrala. Stale chce byt iba na rukach ako ju to odnaucit a nehovorte mi nazor ze ju musim nosit na rukach lebo som citala aj take prispevky ze je to povinnost matky nosit dieta. Mala ide za chvilu do jasliciek a tam ju nikto nebude nosit a nechcem aby zazila z toho sok. Dalsia vec je ze ju ucime uz spat vo vlastnej izbe samu od 19 do 3 rana tam prespi v pohode ale potom sa uz ma nejaky strasne lahky spanok ze ked odtial odidem tak spusti plac. Ako naucit dieta spat celu noc? Az do rana? Este sa moc neprikrmujeme len tak niekedy skusame bananik a ryzovu kasu a take ale to len obcas. Mala je dost nervozna ze stale place neviem ci je to tym ze je rozmaznana alebo jej idu zubky ale to by bol aj nejaky iny naznak nie len ze vrieska. Pretoze akonahle je na rukach tak je kludna. Ja uz neviem co s nou nemoze kazdy den cele dni len vrieskat a nosit sa na rukach. ako ju naucit hrat sa samu alebo aspon na par minut aby sa zabavila kym sa rano aspon umyjem? zaspavat aby nevrieskala? nezobudit sa celu noc?
@emma2510 moja najstarsia od 3 a pol mesiaca prespala celu noc, vo svojej postielke a svojej izbicke... podotykam, ze bola plne dojcena a nijako som ju netrenovala, tak to proste fungovalo same od seba. ale okolo pol roka zacali zubky a aj spanok sa pokazil, malokedy prespala celu noc a to napriek tomu, ze papkala vydatne cez den a to az kym nemala vsetky zuby von. ale nebola to ziadna tragedia... ta prisla az s druhorodenou, ta v noci spala iba v pripade, ze bola prisata na prsniku a tak to fungovalo do jej 18 mesiacov, kedy uz som fyzicky nevladala a trosku sme s tym zapasili...
tretia zase neprespala zatial ani jednu noc celu, teraz ma dva roky, ale zase nepotrebuje byt nonstop na prsniku... takze nech postupujes u vsetkych deti rovnako, kazde ma svoju povahu a tazko s tym nieco urobis, kym su taketo malinke...navyse pokial ju skutocne trapia zubky...
@petra8786 o lahko sa hovori, ked clovek dostane od rodicov, muz zaraba nadstandartne...ci nebodaj ty si si sama za svoje peniaze kupila byt/dom?🙂realita je taka ze napr. 3-izbak v BA stoji 100 litrov aj s poplatkami naklady na byvanie cca okolo 700 eur, autorka nezije v BA ceny mozno este vyssie....no dnesna doba nie je lahka🙂pre tych, ktori si veci zabezpecili samostatne...
@emma2510 moze byt aj len taky, ze babatko je mrzutejsie, my sme boli na tom rovnako....
@amouramour ja rodičov uz nemam..nikto mi nic nedal splacam hypoteku ..muz zaraba normalne ja tiez...ale na deti si najdem cas vzdy ..uprednostnujem ich pred vsetkym aj pred penaizmi....ale zaroven sa mame fajn akurat 🙂
@amouramour co jej to nevysvetlis ze v anglicku sme nic nezdedili a tolko penazi sme tu este nezarobili aby sme mali na svoj dom tak sme si vzali hypoteku ktoru podotym zvaldame splacat a ja si od manzela peniaze neberiem lebo si dokazem z materskej vyzit aj s malou ale aby sme mali viac nasetrene a to ze od 9 mesiaca po materskej nebudem dostavat nic z toho sa tazko vyzije. tazko jej nieco vysvetlis nech si pise co chce
@emma2510 kazde dietatko je ine...vyskusaj co ti baby poradili a uvidis, ci sa to zlepsi...ja som chcela len to, ze skutocne tvoja dcerka nepotrebuje nejaku extra pripravu na jasle...potrebuje teba a to co najviac ako sa da...to ostatne sa vsetko casom utrasie aj same...ziadny navod nikdy nesadne presne na teba a tvoje dieta...
@amouramour uvidime neskor ci to boli zubky
@emma2510 nas maly zaspava neskor ako tvoja, okolo 20-21.00 a budi sa okolo 4tej na jedenie(niekedy aj skor), ked ma dobru naladu tak aj hodinu ho uspavam zase 😀 posmeje sa, prebalime, vypije mlieko az potom konecne zaspi, ked mam stastie tak aspon na hodinu, takze si myslim, ze ked tvoja mala prvy raz vstane o tretej a sa napapa a este spi, nie je to take hrozne 😉
@petra8786 aha, tak ty nie si doma s detmi ale pracujes???inak neviem vela zien len same neutiahnu hypo a vsetky naklady, realita na svk je taka, ze casto na to nestacia dva prijmy, takze ja sa necudujem ak sa niekto aj kvoli peniazom vrati...ak ty by si sa dokazala postarat sama o rodinu alebo by ti stacilo 400 eur ...napr. v BA nie v nejakej dedinke v nitre, kde tie naklady na byvanie su asi inde🙂tak klobuk dole...pretoze len s priemernym platom si rodina ktorej nik nic nedal vela dovolit nemoze....
@emma2510 ked ma uz dieta 5 mesiacov, v pohodke kasu vyskusaj🙂
@amouramour
@petra8786 mozno mas manzela nejakeho bohateho ale ja nie a ja sa staram o moje dieta najlepsie ako viem, milujem ju a to ze musim ist do prace nie je moj vyber ale musim. vies ono je to tu v anglicku este tak ze ak sa do prace nevratis musis matersku co ti platila firma kde pracujes vratit firme mna totiz stat neplati ale firma kde pracujem. takze musim
@amouramour mozno dnes vyskusam ale taku strasne riedku len tak ze co to spravi
@emma2510 Ja mam syna, ma rok a 9 mesiacov takmer, spava s nami v posteli, stale ho kojim, budi sa niekolko krat za noc, milujem ten pocit, ked vecer zaspavame spolu, on ma hladka po ruke a zaspi. Je to neprirodzene ak chces take malicke dieta ucit samostatnosti...ked uz zo samotnej jeho podstaty vyplyva, ze samostatne nieje a este dlho nebude. Ano, su deticky, co v pol roku prespia celu noc, ale urcite nie preto, ze ich to matka "naucila", ale proste preto, ze su take. To, ze tvoje dieta potrebuje svoju matku viac ako to, ktore si strazila, nieje jeho vina, nerobi to naschval, skratka ta iba potrebuje. Mala by si byt rada, ze s nou este si doma a vychutnat si kazdu chvilku, onedlho ta uz naozaj nebude potrebovat a potom ti to mozno bude luto...
@amouramour ja som na materskej popritom som si nasla pracu,ktoru mozem robit z domu..takze mame akokeby tri prijmy 🙂 takze aj tak sa da ked sa chce...popritom este aj priatel ma jednu pracu normalnu a jednu co robi z domu ,takze dokopy 4 zarobky ....a ja som sice z dediny ale ver mi ze mame vydavky dost velike ..🙂...by si sa az cudovala
k spánku...myslím si, že ešte to má čas, aj keď o 3 mesiace ideš do práce, v noci od tej tretej by mohla byť s vami, aspoň vykompenzuješ to, že cez deň nebudeš s ňou...a ešte radím prečítať knihu Každé dieťa sa vie naučiť spať..
a moja skúsenosť je, že aj u 7 mesačného dieťaťa môže byť časté nočné kojenie, resp. budenie naučené správanie...moja dcéra sa dojčila každú hodinu v noci, kým som neotehotnela...prestalo jej chutiť mliečko, viac sa neprisala, a zo dňa na deň prestala sa budiť v noc,i a prespávala bez problémov 12-13 hodín...nech mi nikto netvrdí, že jeden deň ma ešte intenzívne potrebovala k svojmu vývinu, a druhý už nie...jednoducho bola naučená na mliečko, a keď zistila, že zrazu je fuj, tak sa už nemala prečo budiť...toľko moja skúsenosť 😀
prajem veľa síl 😉 ale neboj sa, deti si ľahšie zvyknú na zmeny, ako by sme si to mysleli 😉
@sharlotta no, k tym prispevkom, neviem,neviem, az tak lahko sa k nim nedostanes..okrem materskej-135.45 na tyzden mam 80 libier mesacne pridavky na dieta a na ine nema narok a mozno ani nebudem, ked pojdem do prace ,na polovicny..jedine kebyze som slobodna matka,alebo manzel ma nejake minimum ako prijem alebo nerobi vobec..
@petra8786 tak ste sikovni🙂ale ludia maju aj zamestnania, ktore z domu robit nejdu...a ano, to mi prepac nevyhovoris zijete si troska lacnejsie ako v BA ci autorka v UK...vies cena m2 je nejak dana a v okrese nitra - toboz uz mimo nitry su tie ceny uuuuplne ale inde🙂inak robit 3 prace a venovat sa 100 percent dietatu wau, skoda len, ze sa mi to nezda...teda pokial tomu neobetujes aj spanok🙂

@danim nie, nebojim, preco by som mala? mam baby fon, malu a teraz maleho som pocula ked len zamrncal. mala som monitor dychu a obaja sa lepsie vyspali ked boli sami a v klude, nez by pocuvali muza chrapat, kazde nase pretocenie a podobne.
napriek tomu, ze ich nemam v izbe a nekontrolujem kazde ich vzdychnutie a pohnutie oka, ich oboch lubim 😉