6 mesačné dieťa má často nožičky ako v polohe v brušku

lenka110611
2. jan 2012

Baby poraďte mi, moja malá má pol roka a stále dáva, aj keď čiastočne, nožičky do tej polohy ako mala v brušku, zohýba ich v chodidlách tak donútra, bojím sa aby nebol problém keď začne chodiť. Je to normálne? Stratí sa to?

heln
2. jan 2012

@lenka110611 bábätká sa zvyknú dávať do tej polohy ako v brušku - do vajíčka, nemusí to nič znamenať, môže jej to byť príjemné byť v takej polohe a rozhodne by to nemal byť problém keď začne chodiť, deti sa učia chodiť do troch rokov. ak sa Ti to naozaj nepozdáva, tak povedz na poradni doktorke a môže Ťa poslať na rehabilitácie, alebo k fyzioterapeutovi, ale ťažko povedať, keď to nevidím, aj keď si myslím, že je to normálne. dôležité bude potom keď začne chodiť, či bude chodiť pekne alebo sa dávať na špičky, alebo vykrúcať nôžky, ale to budete riešiť potom.

anicka1981
2. jan 2012

@lenka110611 moj mal pol roka, neviem, co z namena ohyba v chodidle, moj zohyna prsteky dovnutra, neviem si predstavit, ako by sa dalochodidlo ohnut, lebo vsetky deti sa rodia s plochymi chodidlami, a navyse sa rodia bez predpiehlavkovych kosticiek, tie sa zacnu vyvijat az neskor z chrupaviek a tiez maju nozky do O, co sa tiez postupne strati,,, a ked si myslela, ze ich ohyba v kolienkach ku brusku, tak to robi aj moj, a je to uplne normalne, neboj sa pravdepodobne je vsetko ok, keby bolo nieco zle na poradni by ti urcite povedali,,, este su malicke na chodenie, este maju cca 3-4 mesiace pokum sa zacnu drat na nozicky, to je vela casu v ich vyvoji, vsetko je urcite ok 😉