7 ročný syn nevie smrkať
Poraďte mi, zas som sa vytočila. Syn má skoro 7 rokov a stále nevie smrkať do vreckovky. Hanbím sa to napísať, ale stále musíme používať odsávačku. Už som mu to milión krát vysvetľovala, po dobrom aj po zlom. Ale on buď iba vťahuje tie sople dnu alebo iba tak slabučko vyfukuje, že vreckovka je úplne čistá. Porazí ma už z toho. Čo mám s ním robiť???
Morskú vodu som skúšala a tiež som si stále hovorila, že sa to vekom zlepší a nič.... 😒
samozrejme, usta zakryt - ziadne podvadzanie! 😀
@alena16 Ahoj, aj my sme mali donedávna tento problém. Išlo ma vyrútiť, syn bude mať v júli 6 rokov. Hanba,no,takže viem pochopiť. Napokon sme sa to naučili hrou- ani neviem ako ma to napadlo, a možno sa to bude niekomu zdať ako blbosť, ale skúsiť to môžeš🙂)))). Takže ja som roztrhala servítku na také väčšie kúsočky, urobila taký konček ako na vatovej tyčinke a druhý konček som nechala voľný, a ten tenší som mu vopchala do nosa😀 do oboch dierok som to spravila rovnako a potom som malému nakázala, nech ma zbombarduje s nimi, proste nech ich vyfúkne z nosa😀. Zo začiatku mu to veľmi nešlo, ale hra sa mu zapáčila keď do mňa strelil servítku a čím väčší krik som robila,že som akože zbombardovaná,tým väčšiu strelu sa snažil vyfúknuť 😀. Toť naša metóda. Zakrytie úst nepomohlo, kričal,že ho týram, lebo nemôže dýchať 😀.
inak malý môj prišiel sám na to,že keď ma chce zbombardovať, musí sa ústami nadýchnuť a nosom vydýchnuť🙂. bola to sranda, aj dcéra sa k nám potom pridala 😀.
Teiz si myslim, zakryt pusu a sfukovat papierove gulicky do branky, nech si s tatom zahraju futbal, hned bude vediet hehe.
ja mam tiez problem s malou (v septembri ma 7rokov) ale nie teda ze nechce smrkat do servitku ale v jednom kuse ju musim upozornovat aby smrkala stale je zahlienena vkuse ma kasel v skolke je max2tyzdne do mesiaca co je furt "chora" teraz jej dala doktorka sinupret,bronchipret nech sa jej rozpustia hlieny a imunoglukan na imunitu ale ja som za to nasrana pretoze "zbytocne"vyhodenych kopu penazi za lieky ked ona jednoducho nesmrka....tiez uz neviem co s tym mam robit ☹(
@kamajka super napad som si to predstavila a sa tu rehoceeem 😅 😅 😅 😅
mozno sa vam hodi,na co som prisla az v 6r. vzdy ked sme smrkali, tak hotovy cirkus okolo smrkania....nikdy mi nepovedal, alebo nevedel vysvetlit, ze jemu sa hnusi ten soplik 😀 on je strasne fajnovy na seba. teraz s nim smrkam tak, ze smrkne, musim mu utret nos, zase smrkne a tak...nie ze by to teraz bola velka slava, ale aspon sa vysmrka....mozno je to aj vas pripad... 😀
@dari aj náš je to🙂 fajnovky,hehe,my tiež tak, fúkne a musím hneď utrieť lebo sa ide pozvracať..ale moj aj keď bol maličký tak ani kekse nechcel jesť, alebo čokoládu,aby nemal špinavé ruky, a keď sa náhodou zašpinil, strašne plakal, že umýýýýýýýýť 😀
@lubenka131 no však? sem tam aj sopel vyletel na mňa 😀
@lubenka131 inak aj môj je v kuse zahlienený navyše astmatik takže hotová katastrofa. Už mi aj v škôlke vraveli aby som ho dala do kúpeľov lebo veľa vymeškáva...
ja som maleho ucila na jezka on tak odfukuje a ked smrkame tak mu kazem s ustami nadych velky a nosom vydych a jednu dierku treba zapchat a potom zase na druhu . 🙂
Vďaka za rady 🙂 Budeme skúšať všetky. Techniku aj chápe, aj sa snaží, ale nikdy na tej vreckovke nič nieje, potom vytiahnem vysávač, odsávačku a kopu soplov odsajem 😒 No na porazenie
Som rada, ze nie sme sami s tymto problemom. Ani u nas sa fukanie nosa netesi extra oblube. Este ked chcem aby fukal a drzim vreckovku ja, tak ako tak, ale chcela som aby si vyfukal nos sam, tak ani za toho svateho. 2,5 rocna dcera si fuka krasne nos sama a on. Ako keby nevedel nabrat dost vzduchu do nosa ci co. Neviem. Skusali sme vsetko co ste tu popisali, ale nic nefunguje. On to bude radsej tahat do seba. Skusala som uplacat, vyhrazat sa ... uz neviem. V septembri ide do skoly a to bude len hanba a nechcem aby sa mu smiali, aj tak to bude pre neho velka zmena a stres.
Môžete sa skúsiť zahrať na nejaké zvieratko napríklad na slona a fúkať http://akoapreco.com/ako-naucit-dieta-smrkat/

Ahoj môj syn sa to naučil ked mal 3roky tiež všetky deti v mojom okolí vedeli smrkať a on nie stále som mu hovorila aby robil ako nahnevaný býk a naučil sa na začiatku to bolo slabučké nič nevysmrkal ale postupne pridával intenzitu a teraz to zvládame skus uvidíš ešte snad pred smrkaným použi morskú vodu