icon

9 mesačný nechce byť v ohrádke

zuzkamacken
21. jan 2014

musim byt pri nom, najlepsie s nim v ohradke.. da sa s tym nieco robit alebo len cakat kym ho to prejde? nemozem nic robit len byt stale s nim. zmiznem mu z oci alebo len vyjdem z ohradky a je plac. hystericky plac. mate skussenost? dakujem

katfan
21. jan 2014

@zuzkamacken ja som ohrádku využila.srašia dcérka v nej vydržala len chvílku,stihla som si dať tak akurát rýchlu sprchu,ale tak aspoň niečo a mladší syn miloval byť v ohrádke,dokonca sa sám do nej pýtal.máme schody,na ktoré sa nedá dať zábrana,takže ohrádka bola u nás nutnosť,keď som potrebovala vybehnúť do kúpelne alebo hore niečo porobiť.
má nejkú oblúbenú hračku,ktorú by si mu tam mohla dať?tak si chvilku poplače,chvilku myslím max 10 minút,potom si po čase možno zvykne.a možno si nezvykne vobec a budeš to musiť vzdať,každé dieťa je iné.

culia1
21. jan 2014

Moj drobec teda tiez vobec taketo veci nemal rad, tiez som s nim musela byt stale, samozrejme ma to aj otravovalo, lebo este aj na WC som ho so sebou brala. Ale potom som sa pozrela na to z jeho pohladu, ani ja by som nechcela byt zatvorena v takom mini vazeni. Ono sa to zlepsi, ako nahle ti dieta zacne lozit, plazit sa, bude objavovat a budes mat par minut aj pre seba.

verkom
21. jan 2014

veď len chce byť s tebou..... aj moja malá začala tak v 9 mesiaci ale naučila sa, že kým som v jednej miestnosti nemusí na mne furt visieť, ale ak chceš radu, nechaj ho zaujímať sa o veci, ak už teda štvornožkuje, tak ho nechaj bobehovať- ak treba bež za ním, je to veľmi dôležité pri jeho vývoji.... ja som odstránila nebezpečné veci z podlahy, všade dala koberce a do zásuviek dala tú detskú poistku, aby si neublížila, aj keď som v kuchyni tak sa vždy pozriem kde je a už sme sa naučili spolu komunikovať- keď na ňu zakričím aby sa mi ozvala, tak sa ozve.... vždy keď je podozrivé ticho tak viem, že niečo stvára :D pozatváraj dvere a buď s ním v miestnosti..... naša má už 12 mesiacov a keď som v kuchyni a varím, tak si otvorí šuflík a vyberá z tadiaľ varešky, potom si vyberie misky a varí somnou :D a keď je alebo aj bolo veľmi zle a ja som potrebovala byť v kuchyni, alebo povytierať podlahu tak som ju dala do stoličky ku mne a bol pokoj, videla čo robím a bola spokojná že je somnou- to vyskúšaj, zaberá to doteraz..... musíš sa proste naučiť vymýšľať ako môžeš mať pri sebe..... nech sa pozerá čo robíš, zapájaj ho do činností, inak ti bude protestovať a ver, že dieťa nenaučíš a nedonútiš k niečomu plačom!!! radšej maj šťastné dieťa, ktoré sa už v takomto veku priúča niečomu ;)

maslenka47
21. jan 2014

@zuzkamacken ja sa tomu dietatu necudujem, tiez by som nechcela zostat sama zatvorena v priestore, z ktoreho sa neviem dostat.... Ty snad hej?

Preco chces, aby bol v ohradke. Zrejme tym chces vyriesit nejaky iny "problem", ktory by mohol mat aj lepsie riesenie, ak sa spravi kompromis na oboch stranach. Dieta je zivy tvor, ktory ma vlastny rozum vlastne tuzby a ma PRAVO s tvojim rozhodnutim nesuhlasit. (ano aj 9mesacne). Samozrejme to neznamena, nechat dieta robit, co sa mu zachce, ale aj ako rodic mas viac moznosti. Mozes dieta z pozicie "mocnejsieho" donutit robit co chces ty (umiestnit ho do ohradky), alebo mozes formovat jeho nazor spravnym smerom a naucit ho, ze niektore cinnosti doma su zakazane (napriklad driapanie sa na televizor 😅 ) a nechat ho lozit po byte a sledovat ta pri beznych cinnostiach.

Moj syn mal k dispozicii cely byt, samozrejme, mal zakazane veci, ktore by mohli ohrozit jeho alebo majetok. Az zacal robit nieco, co bolo za hranicou nevinneho skumania, povedala som mu ,ze to nesmie. Ked nepomohlo, skoncil v ohradke. Vacsinou s revom, ako vravim, aj dieta ma pravo vyjadrit svoj nazor.

seredciatko
21. jan 2014

no my sme ohrádku vôbec nepouzivali, pre nas to bola zbytocna vec... maly bol najkludnejsi ked bol pri mne, chvilu trvalo kym som si zvykla na to ze vsetko musim robit s nim, ale inak to neslo. chcela som navarit alebo napiect, dala som mu na zem podlozku, hracky, pripadne hrnce varesky a mal o zabavu postarane.. alebo ked bol fakt zly tak som ho dala do babysatky a vybavene. takisto ked som isla prat, vesat, zehlit, utierat prach, polievat kvety... to chodi este stale robit so mnou ( ma 21 mesiacov), a velmi ho to bavi. tak som si aj ja na to zvykla ze vobec mi to neprekazalo ze by nevydrzal chvilu bezomna... teraz uz samozrejme ide aj sam sa hrat s hrackami, ale to trvalo dost dlho kym si na to zvykol.. brala som to tak ze bohuzial neda sa stihnut porobit vsetko tak ako ked som dieta nemala, ale ked ho zapojim do prac porobim viac akoby som ho nechavala sameho.

nenocka
21. jan 2014

@zuzkamacken a nerozmýšľala si, že by si si zaobstarala ergonomický nosič? šupla by si si malého na chrbát, on by bol spokojný, že je s tebou, objavoval by svet z inej perspektívy a ty by si si mohla porobiť, čo potrebuješ 😉

gaby21
21. jan 2014

@zuzkamacken Ahoj, maš zdrave dieťa, ktore tuzi objaovať svet, rozvijať svoje motoricke schopnosti. Všetko co je doma okolo neho tuzi chytiť do ruky, vysypat hračky na zem,rozhadzať ich okolo seba, zistiť čo uzasne mas schovane v suflikoch, chce vidieť ake hrnce mas chovane v linke, ake uzsane veci sa skryvaju za zavretymi dvierkami na kuchynskej linke, ON POTRBUJE OBJAVOVAT SVET OKOLO SEBA, JE ZVEDAVY, ty si vieš predstaviť jeho frustraciu ked ho odloziš do ohradky a daš mu tam hračky ktore uz mal stokrat v ruke a su prenho uz absolutne nezaujimave? ten maly mozog je prave v takom vrchole rozvoja a ty ho posadiš do ohradky, neviem si predstaviť to zufalstvo čo to dieťa zaziva.
@luba28 Toto je absolutne hrozna rada, odloz do ohradky a pusti telku, uplne si zabila vo svojom dieťati všetku tuzbu po objavovani: No sa mozeš rozčuliť kolko chceš a nazyvať ma aj dvojitou super matkou, ale ty si nebola hodna dostať to privilegium mať deti, nevieš si vaziť TOHOTO OBROVSKEHO DARU, a z tvojich prispevkov citiť ze tvoje deti su ti na obtiaz,

alenocka78
21. jan 2014

@kaja73 a lucinka 204, toto je presne náš prípad,smolu maju väčšinou tí prvorodení na nich sa učíme,tiež som staršiu chcela naučiť byť samostatnejšou a jediný výsledok, že bola a je stále pri mne,mladšiu som mávala pri nás v posteli,všade bola so mnou,častejšie na rukách v šatke a naozaj je samostatnejšia,nemá strach z nových vecí z cudzích ľudí.Nikdy som ich nenechala vyplakať,ved už ako ináč Vám dieťatko má povedať, že niečo potrebuje, len pohladiť,poláskať,vziať na ruky.

daanuska
21. jan 2014

@luba28 ale ved v poriadku 😉 ale tiez je rozdiel ked place 9 mesacne dieta aj ked len preto ze chce byt pri mamine a ked place 3 rocne dietatko z trucu-hranice a respekt su istou samozrejmostou ale je rozdiel akym sposobom si ho vynutis ci rezignaciou zo strany dietatka alebo trpezlivostou z tvojej strany 😉 ...inak moja dcerka chodi skor spinkat takze co treba si porobim vecer a cez den tych par hodin jej venujem vsetok cas popripade robim veci s nou ..
ked bola malinka a ja som napr.varila tak bola pri mne a pod. 😉

siska53
21. jan 2014

@zuzkamacken ani moje deti nechceli byt v ohradke,ani moje "au-pairca".
do ohradky dat len na nevyhnutnu dobu,ak,naozaj potrebujes spravit nieco takze,ze by mohlo byt nebezpecne pre neho. Inak som nechavala volny pohyb a co sa dalo,robila s nimi aj za cenu,ze to trvalo omnoho dlhsie,alebo som,pockala na mojich rodicov,ktori dajme,tomu boli s detmi a ja som zatial co-to porobila.
skor treba byt zabezpecit tak,aby bol bezpecny,nemusela si stale striehnut a zakazovat.
deti sa rady hravaju s nasimi "hrackami",takze moje sa aj teraz hraju s vybranymi kuchynskymi pomockami.

siska53
21. jan 2014

@luba28 telku 9mesacnemu????? To je asi zly vtip...

siska53
21. jan 2014

@lulistek to prejde...a take male deti sa este nevedia velmi saly zahrat. Moj starsi bude mat 4roky a tiez sa vellu rad hra s niekyl,len sestricka mu este nie je partacka,tak sle to my.a kedze do skolky sa nedostal,tak vsetko robim s ich "pomocou",co sa da,robim po veceroch,alebo ked pridu nasi. A nikdy som im nebranila v ramci hrnic v skumani sveta,malyvstrasne rad so vsetkym pomahal,teraz uz menej a zas zacala mala.
takze bud satka,alebo volnost v ramci hranic,ohradka len nachvilocku,babatku predtym vysvetlit a nehnevat sa,ked place.

asocial
21. jan 2014

@zuzkamacken ufff..ze pust mu telku...zaspavat revom super rady...nad niektorymi matkami sa ti rozum zastavi....my mame ohradku..bola pouzita dvakrat...v takom veku ako je tvoje dietatko...bol tam dve minuty..vresk..a tak odvtedy je ohradkA pekne v spalni zabalena...ked bude starsi tak bude mat bunker🙂...ja som zo zasady robila vecer...resp...ked bol maly dobry..tak som ho dala do vajicka...zobrala do nasej mini kuchyne a rychlo pripravila obed...alebo dala vo vajicku na sedacku a povysavala...vsetko sup sup..ved kupelnu mozem umyt aj vecer alebo cez vikend ked je doma muz....🙂

aduskatt
21. jan 2014

Nooooo, pustit si radio, aby som nepocula dieta.bingo.......... aby potom nebol plac na druhej strane, ked sa zacne niecim dusit a ja to nebudem pocut, lebo jemu ide telka a mne radio.........

andrejka2424
21. jan 2014

ohrádka...ani som neuvažovala ju kúpiť.Veď je to dieťa,chce byť v centre diania,pohybovať sa,loziť.Nie nejaká opica v klietke.Ale je to len môj názor a každý si robí s dieťaťom,čo považuje on sám za správne a potrebné.

demeeri
21. jan 2014

Nečítala som komenty takže nereagujem na komenty preo mnou.Ak nechce byť v ohrádke tak ho tam nedávaj.Bodka.Aj my sme boli v ohrádke vždy iba spolu,samého som tam nikdy nenechávala.To je také obdobie,všetky deti sa takto správajú,to neznamená že ti naschvál robí zle.Potrebuje ťa.

zuzkamacken
autor
21. jan 2014

@demeeri
dakujem za odpoved k veci!!!

lucinocka
21. jan 2014

@zuzkamacken moja by mi usi prepilila svojou hysteiou, keby som ju dala do ohradky 🙂 v 9 mesiacoch si uz ona robila sama okruhy po styroch z kuchyne na balkon, do spalni, do chodby a do kuchyne 🙂 unavila sa, zabavila sa, vzdy ju po ceste cosi zaujalo...🙂 samozrejme treba zabezpecit, aby si po ceste nikde neublizilo🙂 maximalne mala odrete kolena🙂

kacena4
21. jan 2014

@zuzkamacken my ohradku nemame naco zabera miesto dieta je v nej obmedzovaneb hrat sa moze aj na zemi a ked nieco potrebujem vybavit dam na par min. do postielky a vyberiem

lulistek
21. jan 2014

@siska53 ano ved ohradka len nachvilku, ja sa jej venujem cely den,len ked potrebujem nieco spravit alebo si oddychnut. a myslim ze deticky by mali byt aj chvilku same a ucit sa aj samostatnosti a nasa mala este nelozi 🙂

marias6
21. jan 2014

ja mám štyri a stále boli na zemi 😉 všetko nebezpečné som odstránila, deti boli pri mne, ja som robila čo mi trebalo a nikdy neboli nespokojné 😀 držím palce

tajka1986
21. jan 2014

Ja malu tiez davam do ohradky,nie preto,ze sa jej chcem zbavit,je to preto,ze jej potrebujem uvarit,hodit pradlo do pracky alebo na wc zbehnut a kedze ma 8 a pol mesiaca a stale balansuje na kolenach, este nevie zapajat ruky poriadne na to aby samoststne stvornozkovala,je to PRE JEJ DOBRO. Keby som ju nechala na koberci a oblozila vankusami, valala by sa zbytocne kym by som neprisla a poodierala sa o koberec. Takto si sice chvilu pofnuka ked vidi ze som v kuchyni, ale potom pochopi ze o chvilu sa vratim a skusa vstat, opiera rucky o sietku a viem ze je ovela viac v bezpeci ako vo volnom peiestore. A myslite si o tom co chcete,hawk

miaria1
21. jan 2014

@zuzkamacken nasa mala sojka sa v postielke obcas zabavi, ale niekedy spusti riadny alarm. Su dni , ked nie je spokojna ani pri mne v sedacke, tak v takom pripade si porobim len to najnutnejsie, pripadne si z nutnej prace vyrobim serial na cely den. 🙂 Velmi nerada ju nechavam plakat, pretoze potom sa tazko utisuje a kazde vzdialenie od nej berie este tazsie,

usiko
21. jan 2014

ohradka nie je nic ine iba obmedzovanie jeho aktivity a zvedavosti...predpokladam ze ti uz lozi, takze chce vsetko objavovat...sa necudujem, ze tam nechce byt, ani ja by somnechcela...a ani by som dieta takto neobmedzovala...neda sa s tymnic robit...chce objavovat a tak bude nespokojny...

echo
21. jan 2014

@inzi_jozka
TO NEMYSLITE VAZNE!!!!!!!!!!????

maca_p
21. jan 2014

@zuzkamacken kludne ju daj do bazara, aj ja tam mam svoju 😀 😀
bud ju miluju, alebo nenavidia 😀 . ked nenavidia, daju nam to hlasne vediet 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
echo
21. jan 2014

@zuzkamacken ahoj, precitala som si par rad, ktore ti poskytli mamicky, z niektorych vazne nechapem!! Mozno si aj olutovala zalozenie tejto temy ;)
Chapem ta ze si zufala, 9 mesiacov je akurat to obdobie ked chce dieta vsetko vidiet, hlavne byt na rukach (samozrejme u mamicky) aby vsetko videl. To ze nechce byt v ohradke, je normalne, a to ze ho tam davas je tiez normalne, ziadne tyranie a podobne hovadiny. Urcite je lepise ked ho tam das a v klude sa (za 10 skeund ;) osprchujes, ako keby sa mal niekde za tu chvilu zranit. Mozes vsetko poschovavat, dieta si vzdy najde tu najnebezpecnejsiu hracku.
Skus ako ti radili ostatne dievcata, otvor tu ohradku na jednej strane. Nas krpec tam tiez nechel byt, ale ked som tu jednu stenu tam nedala, mal to otvorene tak tam bol skoro stale, vedel ze ked sa pohnem moze ist na mnou, a ked sa tam zacal hravat, aj si nevsimol ze som na chvilu mimo.

Prajem vela trpezlivosti, a vela zdravia;)

lauricka
21. jan 2014

@zuzkamacken mne to pripada, ze, kedze sa pytas, nerozumies dostatocne 9-mesacnemu dietatu a jeho svetu. Skus si preto nieco precitat, lepsie mu porozumies a mozno Ti pride aj viac inspiracii, ako si vyplnite den. Dieta vyrastie rychlo, je to smiesne kratke obdobie na to, aby si sa ho snazila zatvarat do ohradky, ak je tam nestastne (jasne, ze nemyslim take, ze umyt sa, ist na WC a podobne, ked ide o jeho bezpecnost). Myslim, ze vela deti je uplakanych a rodicov nervoznych, pretoze rodicia malo rozumeju, co deti v danom veku zhruba prezivaju a ako veci vnimaju. Moje dvojcata ohradku nevyuzivali a boli dve take naraz 😉

lauricka
21. jan 2014

nemali sme ani choditka