Adaptácia v škôlke

siska1313
11. okt 2017

Maminky,chcela by som sa spýtať,ako sa vase detičky adaptovali v škôlke. Dcerka nastúpila v polovici septembra. Plakala len dva dni,ráno s nou chodí manžel,poobede chodím pre ňu ja s ďalšou dcérkou. Spinka tam,papa lepšie ako doma,to všetko je v poriadku. Ale. Chodíme okolo škôlky do obchodu,na poštu,samozrejme tak,aby nás nevidela,keď sú deti vonku. A vždy ju vidím vonku samu. Neviem,či ju deti nechcú medzi seba,ale vždy stojí sama,smyka sa sama,kope loptu sama. Strašne mi to je luto. Hovorila som aj s ucitelkou, povedala,že niekedy sa hrá sama,niekedy s detmi. Ako rýchlo sa vaše deti v škôlke skamaratili s ostatnymi? Ďakujem za každú odpoveď 🙂

jeltica
11. okt 2017

Pokial tam neplace, tak si nerob starosti. Niektore deti su proste take, ze im obcas vyhovuje pohrat sa sam, ako hlavne oni chcu a nik im tam tak povediac nezavadzia 🙂

siska1313
autor
11. okt 2017

@jeltica áno,to je možné,akurát mám pocit,že je väčšinou sama. Dúfam,že sa to spraví ešte

gir
11. okt 2017

Neboj sa, len si ešte nenašla kto jej vyhovuje. Z 15 ročnej učiteľskej skúsenosti v škôlke ti môžem povedať že dôvodom je môžo vyžšia inteligencia tvojej dcérky a hľadá si seberovné deti. Aby som nikoho neurazila, nevravím že ostatné deti sú "hlúpe".

siska53
11. okt 2017

@siska1313 moja az dost neskoro.. Ona bola ten pozorovaci typ - cize kamoska bola ta,na ktoru sa ona pozerala,ako sa hra. Az vlastne ku koncu sk.roku mozem hovorit o tom,ze sa s niekym skamosila a hravala sa.ale u nas aj ucitelky trosku dbali o to,aby sa deti spolu hravali,vraveli,ze my sme vsetci kamarati a tak.
Moja ale nie je nijak spolocenska,od babatka,vo je medzi detmi,sa nikdy na ihrisku nehravala s detmi,len so mnou,obcas s bratom. Pritom tam.mala a ma aj rovesnicky. A aj po tom,co mozem povedat,ze ma kamosky,tak sa vonku s detmi nehra. Ak aj ano,je to zazrak. Ona po tom.nejak netuzi. Ako je starsia,teraz sme menili skolku,tak sa znova adaptuje,co je stale tazke pre nu,rano,najma v pondelky,place, uz ale s detmi sa kamarati,hoci nebolo pre nu lahke ist do v podstate zabehnuteho kolektivu deti,ktore sa poznali z minulych rokov. No slo to rychlejsie,nez v ten jej prvy rok v skolke.

Ak sa ti dcerka nestazuje, tak by som.to nechala tak,mozno je ten typ,ze sa dlhsie otukava. Skus sa jej tak len popytat,ktore dievcatko/chlapcek je fajn,s ktorym sa hrava.. Pril.s cim sa hrala.. Ci sama alebo sa niekto pridal..a pod.

Ja tiez nie som.ten typ,co nastupi do prace a do tyzdna som partacka skamosena so vsetkymi..tiez mi to trva,nez spoznam,otvorim sa,s niekym skamosim..

betunka39
11. okt 2017

Mona bola pozorovatelka cele dva roky.Az tento posledny rok sa konecne tesi do skolky a uz sa aj hra s detmi.A to buduci rok ide do skoly.Pokial tam neodmieta chodit neriesila by som to.Hlavne.ze sa zapaja do spolocnych aktivit wko nasa.

lauricka
11. okt 2017

Celu skolku som sa hrala sama. V skole som mala jednu naj kamaratku na prvom stupni, postupne sa to menilo az vekom. Urcite by to nik o mne nehadal, vnimaju ma skor ako extroverta medzi ludmi. Myslim, ze je to uplne v pohode. Kazdy sme iny. A pokial ma tri roky, tak tie deti este len prichadzaju do veku, kedy zacinaju hru s rovesnikmi, akoze uz nie len hrame sa vedla seba, ale hrame sa spolu.

siska1313
autor
11. okt 2017

Babule,ste ma potešili moc,moc. Ďakujem veľmi pekne,už ma to dosť trápilo.