Aké číslo topánočiek pre 15-mesačnú?

kavicka12
22. apr 2020

Ahojte dcérka má 15 mesiacov,dĺžku nohy má 13 cm tak potom aké číslo bi som jej mala objednať ,?Napr.z daichmanu

marion09
22. apr 2020

@kavicka12 sandálky a topánočky majú v Deichmanne vo veľkosti 24 vd 16cm....23ky 15cm...ty potrebuješ 22ky

mogaa
23. apr 2020

@kavicka12 z Daichmanu žiadne...treba ísť do lekárne alebo zdrav.potrieb kde topánočky predávajú a nechať si poradiť - ideálne dieťaťu vyskúšať....tie prvé topánočky odporúčajú s mäkkou podrážkou, treba si tam nechať poradiť....

karmen118
23. apr 2020

K dĺžke chodidla treba prirátať nadmerok najideálnejšie 1,2 cm, aby mala kde nožička rásť. Pri zimných topánkach je to až 1,5 cm. V Deichmane sú topánky dosť úzke, ak má tvoja maličká širšiu nôžku tak neodporúčam, skús pozrieť eshopy prípadne malé obchodíky s detskou obuvou. Našim deťom napr. sedí značka ddstep, ale sú rôzne kvalitné značky, v obchode ti poradia.

ckatka
23. apr 2020

Záleží aké chceš...prvé by mali byť fakt mäkké aby cítila po čom chodí. Z Deihmannu nekupujem ani sebe nieto ešte dieťaťu.
Postav dieťa na papier a obkresli mu nožičky. Zmeraj najväčšiu dĺžku a najväčšiu sirku. K dlzke pridaj cca centimeter...A máš vhodné veľkosti. Každá značka ma iné číslovanie podľa mm. U vás cca 21-23...ale fakt závisí od mm. Podľa šírky výber značku. Nesmie byť topánka užšia ako nožička.
Vhodné topánky sa predávajú s rozmermi v mm, kľudne si pozri aj tuto na koňovi keď nechceš investovať 50€ do nových kvalitných...tie bábätkovské ešte nebývajú schodene ani zničené, my sme mali na prvé krocky bazarove Little Blue lamb a potom jedny čisto nové DD step a nejaké bazarove tenisky na odrazatko/do pieskoviska.
Na leto Baby Bare sandalky absolútne stačia. A to kľudne bazárové...
Dneska v troch rokoch chodí po dvore zásadne naboso (nechce topánky a pokým nie je fakt zima alebo dážď, ja ho nechám)...A do škôlky mame Livie&Luca tenisky za 10€ z bazáru, na striedačku s Vertbaudet teniskami novými ale z bazáru, Nanga papučky lebo v tých je skoro cely deň, a na normálne nosenie Move by Melton topánky (ale tie nie sú vhodné na odrazatko) a gumáky do dažďa a Baby Bare sandalky keď je teplo a nechcem ho nechať po ceste naboso. A froddo čižmy kožené na zimu.
Toť naša topanková výbava. Niekto má možno menej niekto viac...nám to takto prakticky vychádza. Keď kúpim nové, predám na bazári, keď kúpim použité, donosime alebo ak sú ešte aj potom dobre, darujem. Vždy chcem aby mal aspoň jedny topánky nové neošúchané, aj keď pri barefootoch sa o vyformovanej stielke podľa vlastníka nedá veľmi hovoriť...tam mi fakt nevadia použité.

marion09
23. apr 2020

@mogaa
@karmen118 také su drahé,nie každý na také ma

margaretka_
23. apr 2020

@marion09 v tomto veku a rocnom obdobi staci aj kozene capacky, tie nie su az take drahe 🙂

nikiki29
23. apr 2020

@marion09 radšej by som kúpila kvalitné z bazáru ako nekvalitné tvrdé, úzke z Deichmannu. Neviem za koľko kupujete topánky v Deichmanne, ale ja som kúpila na prvé kroky barefoot za necelých 30€, chodil v nich aj keď bol vonku zima okolo 0° a teraz ich ešte za 15 predám 😊 veď také malé dieťa tie topánky takmer nezničí a aspoň sa mu dobre vyvinie noha

mogaa
23. apr 2020

@marion09 no len ak ide o prvé topánočky, tak predavačky v Daichmane jej ukážu aké majú, ale už neporadia ktoré sú ako prvé topánočky vhodné.....preto ak chcem niečo lacnejšie, idem aj tak najskôr do lekárne alebo zdrv.potrieb kde majú detské topánočky a poradím sa aké sú vhodné, následne môže podobné vybrať inde...len si myslím že v Daichmane s mäkkou podrážkou ani nekúpi a tie prvé by mali mať mäkkú podrážku

karmen118
23. apr 2020

@marion09 však áno, podľa finančných možností maminky, ale posledné kusy väčšinou bývajú v zľave, alebo eshopy mávajú dobré akcie, prípadne z bazáru neschodené.

kavicka12
autor
23. apr 2020

@ckatka ďakujem 😊

kavicka12
autor
23. apr 2020

@marion09 ani nie,teraz cez net.co pozerám konkrétne čo chcem kúpiť značky Reebok za 35,90tak nejak,v daichman ,ale tak ona už chodí od 10 mesiacov mali sme prvé z obuvy ortopedické tu čo máme vo VT no teraz majú zatvorené a stály tiež tak ako v Deichmann,a minule som videla v lekárni za 25 e a vyššie ceny ani neboly.Tie Reebok sa mi zdajú vhodne pre malú sú aj širšie pre najmenších,páčia sa mi no takto cez net kupovať ,dlho sme nekupovali tsk ani neviem aké číslo zobrať,po súrodencovi máme nejaké no predsa len sú východné,zdá sa mi to nevhodné pre dcérku zase nesú že doslova vychodene ale predsa nové su nove

kavicka12
autor
23. apr 2020

@margaretka_ no celý deň na nohách ..máme nejaké capacky no tie na nohách nevydržia dlho nám akosi

kavicka12
autor
23. apr 2020

@kavicka12 vychodene som tam chcela dať