Aké máte skúsenosti s uspávaním "závisláka" na prsníku?

matiz1
4. sep 2013

mám 9 mesačného synčeka, ktorý zaspáva iba na prsníku a v noci sa budí každú hodinu. zatiaľ to nejako nechcem riešiť ale rozmýšľam ako to bude keď už bude väčší a budem ho chcieť odstaviť. maminky, ktoré máte podobnú skúsenosť ako reagovali vaše detičky na odstavenie? budili sa potom menej alebo stále tak často a bol potom problém ich uspať? a ako ste ich potom uspávali?

vinifred
4. sep 2013

9 mesačný je už dosť veľký,aby zaspával na prsníku a budil sa každú hodinu... 😕 každé moje dieťa reagovalo inak,dcéra to zvládla úplne bez problémov,syn horšie,ale jednoducho treba vydržať..ja som ich dala do postieľky a bola pri nich až kým nezaspali..žiaden prsník,ani hojdanie,to si užili do 7 mesiacov a potom sme ich učili v postieľke aj keď to bol niekedy zaberák,len netreba popustiť..to,že sú už veľkáči a miesto muža si nájdem v posteli jedného,alebo druhého,to neriešim..však v 15-tich to robiť nebudú,ale hlavne,že sa konečne vyspím..

gaby21
4. sep 2013

Ahoj, tak u nas momentalne velmi aktualne. Mam15 mesačneho syna, strašny zavislak, na prsniku, to uz bolo neunosne, prso furt v puse, či na verejnosti, či doma, nič nepapal, v noci som bola furt hore, no uz som bola na vyhynutie. A minuly piatok som si povedala a dost. V piatok večer s nim odišiel manzel ku svojim rodičom, lebo postupne odstavovanie u nas nefungovalo, prvy večer plakal asi 45 minut, kym ho uspal, v noci sa zobudil iba raz, poplakal asi hodinku, druhu noc uz bolo o dost lepsšie, a aktualne, tuto noc uz prespal celu, spal 13 hodin v kuse, bez prebudenia, a zaspava normalne, lahnem si k nemu a ho hladkam, za chvilu uz odfukuje. Keby si dačo ešte potrebovala napiš IP, rada poradim 😉

michaela.g
4. sep 2013

@matiz1
Ahoj, moja skusenost mala mala tak 12 mesiacov a uz som nevladala...
Metoda nechat vyplakat, ale s citom. To znamena ze som z izby neodisla, postielku som dala k nasej posteli co najblizsie. Dala som jej mliecko a dala ju do postielky, kazdych cca 5 minut som ju pohladkala a polahla. Bola to narocna prva noc, trvalo to skoro hodinu.

ALE ostatne spanky boli uz lepsie behom 3 dni zaspala bez stresu, trosku skusa ci si to nerozmyslim musis byt odhodlana... Stale zostavam v izbe kym uplne nezaspi. Ale stale je to pohodlnejsie lezat v posteli ako ked mi zaspavala na prse a zizlala ma aj hodinu... V noci sa vo svojom 1 roku budila kazde 2 hodiny na papanie, to bolo doost narocne.

Po 3 tyzdnoch sa napapa, ulozim do postielky a niekedy si uz ani nestihnem lahnut a mala spi... V noci sa budi okolo 03:00 to dam uz mliecko a este postiahne do 05-06 a to ju uz potom beriem k sebe do postele.

Zaciatok bude narocny, plac a pod... musis byt ty odhodlana a hlavne musi byt aj partner na tvojej strane...
Ked zacala vyliezat z postielky, tak sme ju to trosku aj naucili aby to bolo hlavne bezpecne, ale vie ze ked 3 krat vylezie tak zatvorim dvere na izbe a bude ... Mala skusa- place ale mam vyskusane ked ju necham plakat tak do 3 min sa ukludni, Potom (v 21 mesiacoch) sme pekne presli na spanie vo velkej posteli a funguje to dalej... Mala ked skusa tak proste zavriem dvere, mala chvilku pomrnci, ale sama vlezie do postele a aj sa sama prikryje a pekne zaspi...