icon

Ako a kedy povedať pravdu dieťati o jeho nebohom otcovi?

martabubu
31. okt 2022

Môjho 5 ročného syna otec ,môj prvý manžel zomrel tragicky keď som bola práve v pôrodnici. Starí rodičia sa nekontaktuju. Keď mal rok a pol znova som sa vydala a mám ďalšie dve deti. Môjho manžela volá ocko a má už aj jeho priezvisko. Viem názor psychológa kedy a ako povedať pravdu , ale zaujíma ma názor aj bežnej matky, prípadne možno ste niekedy niečo podobné riešili. Keď bol menší ukazovala som fotky ale teraz už začínajú otázky a odporuje mi že to nieje jeho ocko na fotkách

Strana
z2
martinkatinka
31. okt 2022

@martabubu no ved povedala si mu co mal vediet, viac netreba.

ukulela
31. okt 2022

@martabubu urobila by som mslemu nejaky album, ze moja rodina. A fotky s popisom moj prvy ocko, ktoreho som nepoznalalebo nieco take... ma strazi v nebi atd) , maminka, mama s ockom spolu, ja miminko..... moj druhy ocko, co si ma nasiel ... moji surodenci... nasa rodina. Nech to ma po ruke ked bude chciet. Dobre, ze nic netajis. Nehovorila by som pravy ci bio oco, ale prvy a druhy, alebo tak. Pravdu vie, reaguje podla mna ok. Chodis na hrob? Aj to je cesta. Zeapalit sviecky, povedat, ze si rada, ze ste sa poznali, lebo mas teraz maleho a tak .

mameha7
31. okt 2022

@martabubu Ja by som mu to vôbec teraz nevravela. Urobí to viac škody ako úžitku. Fotky bio-otca má odkiaľ? Veď sa s ním nestretol, nakoľko bol ešte v pôrodnici, tak ako môže z fotiek vedieť, že to je jeho otec? Jeho pravý otec nie je ten, čo ho splodil, no ten, čo sa oňho s láskou stará. Časom, keď bude väčší a začal by sa sám pýtať(začul by možno klebety), tak by som mu jemne povedala, že jeho biologický otec doplatil na to, ako žil.

mameha7
31. okt 2022

@martabubu Tu zaznievajú také rady, ktoré vôbec nepoznajú pozadie príbehu. Toto nebol milujúci ocko, ktorý sa nevedel dočkať syna. To bol bohužiaľ alkoholik a agresor.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
1. nov 2022

@cairka šajnu o súkromí ? Veď tí novinári píšu to, čo im povedali. A v tomto prípade zvlášť.. Či odkiaľ by mali fotky? Jej mama odpovedá a pod… a článok po pár rokoch je tiež zbytočné živenie “kauzy”
Prepáč autorka, ale je to tak. Skomplikuje ti to už terajšie vysvetľovanie synovi. Povedala by som mu pravdu o otcovi, že odišiel do neba a teraz má náhradného milujúceho ocka na zemi s ostatnými súrodencami. Radšej od teba ako od iných…

cairka
1. nov 2022

@daniela1911 , nechcela som to tak ostro napísať, ale všimla som si aj dátum vydania článku.... Asi preto potreba riešiť s chlapcom, lebo to vedia všetci okrem neho

luciab28
1. nov 2022

@martabubu keď je to tak ako píšeš, vobce by som ja svojmu dieťaťu nehovorila o takom otcovi

Strana
z2