icon

Ako naučiť 10 mesačné bežkať?

michaela025
4. jún 2012

mam 10,2 mesacnu dcerku ako ju mam naucit behat uz som vysla z cviku neviem ci nebude mat problemy s nozickami no bola som snou na nozickach v 3mesiaci a doktor ze je v poriadku len muz mal ako maly ploche nohy aj nohy mu idu do o a mla beha v pavuku len sa dava na spicky lozit ani jedno moje dieta nevedelo tak neviem co mam skusat

hajanka
4. jún 2012

@michaela025 je to skoro na akekolvek kroky, ak sa nepusta sama (lebo su vynimky, ktore sa pustaju chodit same aj skor), ale nie nutene, na zem porozkladat hracky, najlepsie nejake nove, nemusi to byt doslova hracka, kludne nejake kuch. naradie (bezpecne) napr. vareska, nieco co ju dostatocne bude moct zaujat..., nieco nove...,
a casto to byva prave tak, ze sa zacne dozadu odsuvat ruckami, mozno plazit dozadu, kym sa nepostavi na 4

jasminet
4. jún 2012

u nas fungovala prazdna mineralkova flasa a v nej cukrik.... to bolo nahanania 😀 😀 😀

michaela025
autor
4. jún 2012

@gretocka no mi jej vsede dame nieco volam ju z izby do kuchyne telefon pomoze len chvilu uz vie ako na nas hned ju berem na ruky neneham ju viac ako minutku plakat

gretocka
4. jún 2012

ono je mozne, ze ked uz ma svoje vzorce pohybu pojde to asi tazsie ju preucit, ale nevzdavajte to, striedajte sa, motivujte ju, na chvilu ju zober na ruky a potom ju zas poloz, hovor na nu, davaj ju lozit v tej miestnosti, kde si aj ty, neboj ona sa rozbehne 🙂

anjelicek26
4. jún 2012

@michaela025 - presne vyhodit, odlozit, nech uz ani nevie, ze nieco take je. Spickovanie sa casom upravi, vela deti spickuje a to aj tie, co v pavuku neboli (nas maly spickoval cele dva mesiace) a teraz chodi normalne, ma uz krasne vytrenovanu klenbu. Ale proste pavuk tomu napomaha, nerovnomerne zatazuje bedrove klby a je to napor na chrbticu, ktora drzi velmi tazku hlavicku a to dlho - bez toho aby svaly boli vytrenovane dostatocne (vstavanim, lozenim, stvornozkovanim, obchadzanim nabytku). Fakt to moze narobit galibu.

A chodit sa ma dieta naucit 8-18 mesacne a VSETKO v tomto rozpäti je v poriadku!

michaela025
autor
4. jún 2012

no to hej lopticky jej hadzeme nic naozaj len chvilu vydrzi na zemi

hedka17
4. jún 2012

len jedna rada radsej neskor,ale spravne, pomoct jej mozete fakt len tak ze ju budete motivovat a nech si aj poplace no a? Kolkym detickam sa nepacilo na brusku a presli si tym a nakoniec pekne zvladli drzat sa na ruckach 🙂 🙂 vsetko chce cas a nie sup sup

michaela025
autor
4. jún 2012

@anjelicek26 no ved som bola na poradni tak som to hned hovorila aj doktorke ona ze stym teraz nic nebude robit musim pockat pokial zacne behat moze zdedit ploche nohy od muza da sa to zistit ked este nebeha alebo ked zacne

gretocka
4. jún 2012

@michaela025 este ma napadlo, ze z izby do kuchyne je pre nu ako maraton, na zaciatok staci na vzdialenost jedneho kroku a postupne zvacsovat vzdialenost....

michaela025
autor
4. jún 2012

@gretocka no jja jej teda davam zabrat coo no tak to prejde niekedy tak ze sa rukami taha nemam koberce ale plavajucu taka sa rucickami prejde zo 4m ,5m a zacne vrieskat no koniec

anjelicek26
4. jún 2012

@michaela025 - ploche nohy diagnostikovat pred druhymi narodeninami je aj tak nonsens, 90% rocnych deti ma ploche nohy, co je ale uplne normalne, az cvicenim - teda behanim po nerovnostiach sa klenba vytvaruje a to trva aj cely dalsi rok - rok a pol...... dovtedy nie je treba ani lekara, ani ortopedicke topanky, ale dovolit dietatu behat po piesku, kamienkoch, travicke a to co najviac na boso... hlavne, ked mate doma takuto predispoziciu.

drabantovazuzana
4. jún 2012

@michaela025 nie je riešením nasilu učit dieťa niečomu, čomu nerozumie a môže byť preňho nebezpečné... Veď keď sa ti sama vie vyhrať aj pol hodiny, tak nechápem, v čom je problém 😉 Však to máš kedy aj do práčky hodiť, aj do hrncov nahádzať... Vieš, mňa vie hrozne vytočiť taká vec, že niekto má dieťa a najradšej by ho celý deň nevidel, aby mohol doma variť, prať, upratovať.... Malej sa treba v prvom rade venovať, ale to určite vieš, veď už máš dve o dosť staršie deti... Kebyže moje deti sa vedia samé pohrať aspoň 15 minút, tak neviem, čo od rozkoše 🙂 🙂 🙂 Ale hlavne ju kvôli tomu, že ju nechceš celý deň nosiť na rukách, nenúť chodiť... Lebo jedného krásneho dňa ti môže tak niekde spadnúť (nedajbože), že ti nebude chcieť chodiť vôbec - a takých prípadov je dosť!!!

nanulik
4. jún 2012

@michaela025 a prečo by malo také malé dieťa behať?!!! ved to je strašne skoro 😲 má ešte kopec času, netreba pomáhať, ked bude malá pripravená sama sa naučí, u nás to išlo pekne popriadku, najskôr plazenie, lozenie, potom sa malý posadil pekne sám, potom sa začal stavať pri nábytku, začal okolo neho chodiť a sám sa pustil ked mal rok aj týžden

pingu1
4. jún 2012

paneboze, to co je za temu? matka dvoch deti sa pyta, ako naucit tretie "bezkat"? no tak ze ho bude hnat s bicom pred sebou asi.... 😖 😖 😖 😖

michaela025
autor
4. jún 2012

@drabantovazuzana
@drabantovazuzana ja sa je cely moj den venujem rozpravam ale niekedy to nejde musim ju dat do toho pavuka na zemi vydrzi pol hodinu a co dalej mam aj ja povynosti potrebujem navarit mam dalsie 2skolopovinne deti nemozem cely den na zemi snou sediet ved to chape kazda jedna a spi len pobede okolo tej 12,1 a to len hodinku som stastna ze ju mam ked uz sj place na tej zemi rozpravam jej uz vseliake blbosti len aby bola ticho

abbie
4. jún 2012

na nocnik si ho ucila uz od 1.mesiaca, ze? 🙄 mam dost

michaela025
autor
4. jún 2012

@pingu1 no to urcite ju budem zato bicovat mozno niekto aj hej...

habibi78
4. jún 2012

@michaela025 naco si si urobila tretie dieta ked ta podla tvojho posledneho prispevku len zatazuje?? ja som mala popri malej 13 rocnu pubertiacku, nikoho na vypomoc a vsetky domace prace som robila bez pavukov a ohradok.... to mi pride ako vyhovorka....len aby si mama oddychla...

michaela025
autor
4. jún 2012

@abbie uha
@abbie dla si nie ked sa narodila prvy den

habibi78
4. jún 2012

@michaela025 prepac, ale unikla mi podstata...preco ju chces naucit bezkat?? Nestihate???

katren
4. jún 2012

@michaela025 jaj moja, uz sa z toho nevymotas a poviem ti, nezavidim ti......niekedy je lepsie sa taketo veci nepytat 😅 to je ako s ockovanim, dojcenim a pod..... 🙄

michaela025
autor
4. jún 2012

@habibi78 co ti mozes otom rozpravat naco som si ho robila bola moja vytuzena nechcem aby teraz uz zacala behat len som dala do prispevku akom ju odnaucit spickovat ved takto sa mi nenauci behat ty si mala popri 13dcere pekny rozdiel tak potom ty vyuzivas dceru na to aby ti merkovala ja si doma robim vsetko sama a staram sa este o te dve malolete

lenocka84
4. jún 2012

@michaela025 a naco ju nahanas, aby tak skoro chodila? nechaj to na nu, nauci sa. kazdy sa naucil. na motivaciu by som skor pouzival choditko ako pavuka, take co si dieta tlaci pred sebou, ale nie pavuk.

happy8051
4. jún 2012

nelogickejsiu otazku som tu este nevidela..... naco chces preboha ucit dieta chodit?????

michaela025
autor
4. jún 2012

@katren no to hej este ma tu zacnu obvinovat to ma teraz riadne vytocoila habibi78 ze naco som si ju robila

miriamkac
4. jún 2012

@michaela025 všetko sa dá, len treba chcieť. Prepáč ale potešil ma tvoj výrok...ako každá matka dáva do pavúka. No ja mám dvojčatá a neboli v pavúku ani jeden, ani dcéra. Vyjadrím sa presnejšie: nemala som pavúk a ver tomu, že aj navarené bolo (mimochodom manžel mi chodil na týždňovky) takže o pomoci som mohla len snívať. Máš doma dve šikovné dcéry a ty tvrdíš, že v tom pavúku musí byť 😒 😒 😒 ??
Ma udivuje, že sa bojíš aby nemala nejaké problémy s nožičkami, malá ti evidentne získala zlý návyk v chodení a ešte budeš obhajovať umiestnenie v pavúku. 😠 Jedna rada...myslím, že to tu odznelo: zahoď ho! myslím ten pavúk...či chodítko...či čo to je...A ak ju potrebuješ "odložiť" tak si vyber nejakú inú alternatívu...ako je postieľka alebo ohrádka...ale nie pavúk 😖 😢

michaela025
autor
4. jún 2012

@happy8051 zle som sa vyjadrila nechcem aby uz zajtra tu behala len to ze spickuje tak sa nenauci

katren
4. jún 2012

@michaela025 no, nechcem ani ja rypat, ale ja mam medzi detmi 18.mes a teraz budeme mat 15mes. treba si rozvrhnut cas a vsetko sa da.....Dominika sice v choditku zopar krat bola, ale Michal este nie......

gretocka
4. jún 2012

tak aj ked otazka temy moze vyzniet poburujuco, niektore by ste sa mohli uvedomit a odpovedat v ramci slusnosti a nerypat stale....
ani jedna z nas nema patent na stopercentnu matku, tak sa podla toho skuste aj riadit a ak viete poradit tak radte a nezhadzujte....

lussy666
4. jún 2012

zo zaciatku som sa bavila na tejto teme, ale ako som citala dalej a zistila, ze @michaela025 to asi fakt mysli vazne, nechape, co jej chcete povedat, a nevie rozdiel medzi normalnym posadenim sa a nasilu naaranzovanim 5 mesac. dietata do tejto polohy, uz mi to ani smiesne nepripada a odpustim si aj ironicku odpoved...
miska, 10 mesacne babo ma fakt este kopu casu na bezkanie...nie to ju to este ucit...to sa proste neda..budem sa opakovat, vsetko ti uz napisali baby skor...co najviac casu na zemi, pavuka co najmenej ak vobec, kupte malej take choditko, co tlaci pred sebou.mozno ju to bude bavit..ale nic nasilu, nic vam neujde, pri troch detoch by si to mala vediet;) drzim palce