icon

Ako naučiť 10 mesačné bežkať?

michaela025
4. jún 2012

mam 10,2 mesacnu dcerku ako ju mam naucit behat uz som vysla z cviku neviem ci nebude mat problemy s nozickami no bola som snou na nozickach v 3mesiaci a doktor ze je v poriadku len muz mal ako maly ploche nohy aj nohy mu idu do o a mla beha v pavuku len sa dava na spicky lozit ani jedno moje dieta nevedelo tak neviem co mam skusat

Strana
z8
hajanka
6. jún 2012

@jolinka nie ze nechcem 🙂 ale mi to akosi nesedi

jolinka
6. jún 2012

@hajanka "vyssie priemerne Iq" pre celu skupinu loziacicdeti oproti neloziacim... lepsie to uz neviem vysvetlit

jolinka
6. jún 2012

@hajanka OK nechajme to tak

hajanka
6. jún 2012

@jolinka jj celkovo (sucet) vyssie IQ u loziacich a celkovo mensie IQ u neloziacich 😉

jolinka
6. jún 2012

@hajanka bingo 😀

jolinka
6. jún 2012

@hajanka a vynimky potvrdzuju pravidlo 😉 😉 😉 😉

jolinka
6. jún 2012

@hajanka dajme tomu ze keby sa vyclenila skupina nadpriemerne nadanych deti...tak tam vyjde opacny vysledok..ze lozia menej ako je priemer..ale to nemusi ovplyvnit celkovy trend v populacii...lebo podiel nadanych deti nie je az tak vyznamne velky

hajanka
6. jún 2012

@jolinka rozumiem, bolo by to zaujimave zistenie, ak by sa ta skupina dala v tomto veku vyclenit 🙂
nad tym podielom som pravdu povediac neuvazovala
vela beznych + malo nadanych = sucet beznych prevysuje sucet nadanych 😉 rozhoduje kvantita (nie kvalita) 😀

jolinka
6. jún 2012

@jolinka v kazdom pripade lezenie URCITE IQ neznizuje.

dominka11
6. jún 2012

toto je otázka...dieťa sa naučí chodiť samo, ked bude na to pripravené a nie v 10m ho do niečoho tlačit.

hajanka
6. jún 2012

@jolinka tak to urcite nie 🙂

jolinka
6. jún 2012

@hajanka myslim ze sa to zistovala az vo vyssom veku..proste matky deti uviedli ci ich deti liezli prip. ako dlho...aleb nie...deti sa rozdeli na 2 rovnake skupiny..tie co v rannom veku liezli, tie co nie...a porovnalo sa IQ, pomerne jednoducha vec...myslim ze sa tam neslo do detailov, nadane deti, socialne skupiny a tak...

jolinka
6. jún 2012

ale napr. moja teta mala velmi inteligentnu dceru a ta liezlia od 4 mesiacov. neskor uz tu motoriku nemala taku skvelu, sportovkyna z nej teda nebola...ale to skore lezenie tam bolo.

hajanka
6. jún 2012

@jolinka sikovna 🙂 moj v 4 mesiacoch ako spadnuty buk este lezal 🙂 naozaj zacal neskoro, ale zo dna na den 🙂

kaja73
6. jún 2012

@jolinka ano asi lozia menej nadane deti ,ale aj maju dost inych problemov-neposednost,lavost na jemnu motoriku,sporty.... takze asi je tam suvis s tym lozenim.
Moji obaja synovia sa neplazili 😖 a ani spravne nelozili-jeden len do boku-cca tyzden pred chodenim-chodil uz v 9m, a druhy lozil cca 3 tyzdne ,ale tiez nespravne-ten este neviem aky bude,ale strasi syn nasledne cital a pisal v 3 a pol roku,no je lavy na na mnoho rucnych zalezitosti,aj ked plave na vybornu,bicykloval bez pomocnych v 2 a pol roku a lego je jeho oblubene "hracka" dodnes-stavia ozaj monumenty a narocne funkcne veci.
Ale snurky nevedel viazat ani v 6 rokoch poriadne,geometria mu teda nejde vobec....a je silny introvert.Je to ozaj cele zaujimave.

jankavl
6. jún 2012

ako mamicky poradili, vyhod pavuka. naozaj🙂. a nechaj dceru porozculovat sa na zemi.

moj prvy syn zacal chodit v 14. mesiacoch, druhy v 17. mesiacoch. ani ma nenapadlo ze nieco nie je v poriadku, aj ked druhy bol teda oneskoreny🙂, to bolo ale vysledkom toho ze pocas prveho roka bol casto chory, takze som ziadne stresy nemala. a tesila som sa, ze cim dlhsie stvornozkuje s cim zacal cca v 11. mesiacoch. teraz ma 20 mesiacov a lieta ako sarkan, snazi sa aj skakat srandista🙂. a prvy uz na tretie narodeniny odmietol pomocne koliecka k bicyklu. takze aj ked vyzeral nemotornejsie ako jeho kamosi (niektori chodili uz v osmich mesiacoch), nakoniec nas vsetkych prekvapil...

jolinka
6. jún 2012

@hajanka ona ta neskorsia motorika...jemna ci hruba...nemusi mat priamy suvis s lezenim. je tam vela dalsich faktorov...moj tzv. najsikovnejsi {najskor chodiaci} syn nie je taky sikovny na sporty ako dcery.

digysa
6. jún 2012

@jolinka
@hajanka Baby zapojim sa trochu do "vasej" diskusie o lozeni a inteligencie, lebo zakladatelke fakt odpovedat nebudem...
Zraza ma uz len ten fakt, ze ma uz 2 starsie deti a hodi do plena takuto nezmyselnu otazku...to je sok.

ALe spat k tomu lozeniu....myslim, ze hajanka ma pravdu....mam dve deti, syn lozil ako "profesional", jeho lozenie bolo neskutocne rychle a dlhodobe, asi 3 mesiace.
Dcerka mala s lozenim problemy...lozila iba na troch koncatinach, jedno koleno vobec nepouzivala. Ale myslim si (teraz to na mna neprezradte) ze dcera je inteligentnejsia ako syn 😅 Ale milujem ich oboch 😵

Ale suhlasim aj s jolinkou, tiez som citala, ze lozenie je velmi dolezity "stepping stone" (dolezita etapa) vo vyvoji dietata.

digysa
6. jún 2012

Mna zaujima jedna vec: Co je to pavuk?

jolinka
6. jún 2012

@digysa z dvoch deti sa neda utvorit teoria...je to primala statisticka vzorka 😉 😉 😉

no ja uz musim prerusit diskusiu a bezat s lezunom do skolky

digysa
6. jún 2012

@jolinka Ak by si mala pravdu, tak to beriem....kludne 😉

jolinka
6. jún 2012

@digysa ja nemusim mat "pravdu" s velkym P 😉 😉 😀 😀 ...stale sa bavime len o studii, ktora bola urobena na vacsej skupine deti a moze {ale nemusi} o niecom vypovedat.

ivuska6
6. jún 2012

to je otazka 🙂 keby mas prve nic nepoviem, ale inak pozeram ze mas tretie dieta a ako si ucila tie dve behat ? 🙂

dai
6. jún 2012

😀 inak ja mam 2 deti - podla mna su obe najmudrejsie najkrajsie a najlepsie deticky na svete - a pritom mala lozila ako drak od 6tich mesiacov a malinky este nelozi 😀 😎

kakakina
6. jún 2012

Necitam,vsetko,asi by to aj tak bolo zbytocne!Moj syncek ma skoro 13mesiacov,a neucim ho chodit!Svokra ho naucila chodit za dve rucicky,a najradsej by som to zrusila 😉 !Ved sa v zivote este nachodi,a naco silit!Nechapem,reci typu-ale moj starsi uz v osmich mesiacoch chodil,a ten ma 10 a este nechodi ☹ !Pride jeho cas,nauci sa sam,ved ani jedno zviera neuci,svoje mlada,a vsetko sa svojpomocne naucia.

lussy23
7. jún 2012

Nezvyknem toto hovoriť, ale toto je vážne blbá otázka!! Deti sa naučia všetko aj samé, netreba ich nútiť a siliť...
😒 fakt blbá otázka dobrá len na pohádanie sa☹

zuzanamv
7. jún 2012

@michaela025
http://www.mamaaja.sk/dieta/dojca/preco-niektor...
Iba tolko k tomu, v clanku je vsetko povedane...

michaela025
autor
9. jún 2012

chod te uz vsetky viete kam dajte uz pokoj

michaela025
autor
9. jún 2012

@ivuska6 ftak naco odpovedas noikto neni zvedavy

danu
9. jún 2012

Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky

Strana