icon

Ako naučiť trojročné dieťa jesť?

patricia31
7. jan 2018

Môže mi niekto poradiť ako naučiť 3 ročného chlapca aby sám papal? Lebo nechce si sám dávať do pusy, aby sa nezakydal. Ja neviem či je taký lenivý alebo sa fakt bojí aby sa nezakydal lebo zakaždým keď mu dám do pusy tak sa musí utrieť servítky. A keď sa snažím aby sám papal tak sa rozčuľuje a už potom nechce ani papať. A nechce si ani ruky zamazat od jedla.

Strana
z3
majcii
13. jan 2018

Papa sam, ale napr. polievka je problem, sa zadzabe a pod. a potom sa chce prezliekat hned , takze take tekutejsie ho niekedy radsej dokrmim sup sup, kedze ma este caka na kolene mladse, takze jednou lyzicou naraz alebo babka ho rada krmi aj s podbradnikom, ale to uz je na prispevok do inej temy:D

marcelatje
13. jan 2018

@majcii takze teoreticky by to aj vedel ale vzhladom na situaciu je jednouchsie ti ho krmit?

majcii
13. jan 2018

Teoreticky aj prakticky to zvlada, no pockat, ja to neberiem ako problem, ja sol nen prispievala do fora:D Niekto koji dieta do 5tich, niekto dietatu necha cumel do 4 roch, no ja si nakrmim obcas 3rocneho, kazdy mame svoje;).

marcelatje
13. jan 2018

@majcii ja sa pytam lebo ma to zaujima

majcii
13. jan 2018

Jasne, no vymysla aniekedy fakt, vidim, ze sa v tom hrabe, vstanu neskor, co teraz v zime je pravidlom, nieje cas na take a supsup ho nakrmim aj s mensim naraz a ideme von este, kym nieje megakosa;)

yanni
13. jan 2018

@majcii A to je problem podbradnik u trojrocneho ci starsieho? Ja radsej tak (ak spolupracuje) ako stale prezliekat. Nasa najmladsia bude mat o par dni 2,5 roka a si ten podbradnik zoberie sama (mame take na suchy zips). Aj rukavy si vyhrnie. Je jedno z tych extremne cistotnych deti (no jo, po mame😂 ), vlhcene vreckovky ma na stole, utiera si usta po kazdej lyzicke, kazdu kvapku ci omrvinku poutiera.

marcelatje
13. jan 2018

@majcii lebo ja som zazila taky extrem u kamosky. Do styroch rokov plienky (pritom chlapec sa pekne pytal 😳 ) krmila aby sa nezaspinil, pitie len z flase aby nevylial, schody boli pre nu horor a to byvaju na stvrtom, bicykel nema dodnes, ved sa zabije, nejazdia vlakom ani autobusom lebo moze naburat.....uplna schiza.....ked videla moje deti ako jedia same bola v soku, ale nechapala ze jej maly to nerobi preto, ze ho ani nenecha aby to skusil....
Ja tiez ked sa ponahlam je mi jednoduchsie ich rychlo obliect, tak to dokazem pochopit 😁😁😁😁 ale ze nedovolim a potom poviem ze nevie......

Strana
z3