Ako odnaučím trojročné dieťa od plienky na noc?

zuzanamamina
11. nov 2016

ahojte chcem sa svami poradit mam 3rocnu dceru a chcela by som ju odnaucit aby na noc nemala plienku ces den sa pita pekne cikat kakat na zachot

gabona1
12. nov 2016

Ahoj, ja som dala piť posledný krát okolo 18.00, pred spaním, ak boli ešte deti smädné, tak už len trošíčku vody, fakt dva glgy. Tesne pred zaspávaním vycikať a na posteli sme mali nepremokavú plachtu. Zo začiatku som ich ešte budila okolo 23.00-23.30 vycikať a väčšinou do rána spali v suchu. Sem tam sa stalo, že sa pocikali. Takto sa to krásne naučili.

micicka
12. nov 2016

@zuzanamamina máva ráno už suchú plienku? Alebo je vždy plná. Ja som začala s oducanim až keď viac krát mali suchú plienky. Ja som dávala piť normálne do večera, dokonca zaspavali s fľašou mlieka. A dávala som v noci cikat- dala som ich na nocníky, nenosila som ich na záchod. Aj tak sa stalo, že sa sem tam pocikali. Keď pili extrémne veľa, tak po hodine spánku už boli pocikani. Ale postupne sa to upravilo. Dcérka má 5 rokov, pýtať v noci sa začala asi pred 3/4 rokom, dovtedy som ju musela ja dať cikat. Syn 3,5 roka sa ešte tiež nevypyta ale začne sa mrvit a keďže spíme v jednej izbe, počujem to a dám ho cikat - na nocník. Treba to vyskúšať. Ale hovorí sa, že dieťa/telo na to musí byť pripravené.

zuzanamamina
autor
15. nov 2016

@gabona1 len ona na spanie pije s flase kasu

zuzka_1985
17. nov 2016

Moj maly ma tri a pat mesiacov a nicna plienka je stale mokra a velmi mokra. Cez den je bez plienky od dvoch rokov. Niektore mamicky v noci budia deticky na cikanie. Ja chodim do prace a som na neho sama,toto si neviem predstavit. Ja verim, ze z toho vyrastie

lauricka
17. nov 2016

@zuzanamamina lenze na to musi dozriet. Nocne odplienkovanie je nieco uplne ine ako denne. Kym vam na to nedozrie, tak to tazko pojde. A niektore deti sa odplienkovavaju aj neskor. Mozete skusat vselico, no neviem, ci to za to stoji. Radsej sa vklude vyspat 😉

papricka33
17. nov 2016

@zuzanamamina ak má ešte mokrú plienku bude sa pocikavat ďalej. Najprv musí mať upravené pitie, papanie pred spaním.

bosoriak
17. nov 2016

@zuzanamamina Moja prva dcera sa v noci odplienkovala ked mala 4 a pol roka. Islo to uplne same, prirodzene sme pockali, ked bude plienka tyzden po sebe sucha a bolo. Ziadne stresy s pitim, ziadne nocne budenie na cikanie, nic. Bolo par nehod, ale to je vzdy. Skusala som ju odplienkovat na noc ked mala 3 a pol roka a bola to jedna katastrofa, nikto z nas sa nevyspal. Tak dostala plienku na noc naspat a vybavene.

Mladsia sa odplienkovala velmi podobne, ked mala 4 roky, nastastie uz bez stresov.

A najmladsiu uplne rovnako nebudem stresovat s nicim. Je to uplne zbytocne, dieta musi najprv dozriet fyzicky aj psychicky. Vravi sa, ze do 5 rokov je normalne, kym sa dieta v noci pocikava. Niekde je to dokonca az do 7 rokov.

Odporucam nestresovat seba ani dieta a vyspat sa v klude s plienkou. Do puberty s nou spavat nebude.

mirkaaa80
17. nov 2016

@zuzanamamina ty ju to nenaučis, musí to ona sama. Môžeš jej len pomôcť, a to že jej obmedzis večer pitie a keď sa pocikal v noci, nebudes ju hresit ani to riešiť . Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že ak sa rano budi s mokrou plienkou, tak sa ti bude pocikavat aj do postele. Skusala som to so synom tak....pred spaním na wc, okolo 23 na wc, okolo 2 na wc a o 5 ráno už bol pocikany. Anj sa nezobudil že spí v mokrom. Takze každé ráno zvliect posteľ, oprať a vyvesiť, večer znova ponavliekat....a rano zase pocikane.....takto to bolo 2-3 týždne, žiaden progres tak som dala naspäť plienku, lebo on proste zjavne ešte nedozrel ....takze nosil nočnú plienku do 4 rokov. Uz som pochopila že vtedy ešte nebol správny čas a maly na to nebol pripravený.

spuntikmathiasko
17. nov 2016

@mirkaaa80 Presne tak, u nas pri synovi to iste. Kym dieta nedozrie nema vyznam riesit. Este dodam, ze nocne pocikavanie je zalezitost dozretia nervovej sustavy a to ziadna z nas neurychli a preto do 5 rokoch plienku na spanie neriesia ani lekari. U nas to bolo este o tom, ze okrem toho, ze som prezliekala postele maly mi bol neskutocne nervozny a nasledne nevyspaty z toho, ze som ho v noci budila na cikanie. Ja som to vzdala po nieco vysse tyzdny ked mal 3,5 roka a ked mal skoro 4 roky zbavili sme sa plienky, ale to sa budil uz budil so suchou plienkou.
@zuzanamamina