Ako ostrihať štvorročného syna?

petrarybarova1
12. aug 2015

Caute baby, mam 4 rocneho syna ktorý ma vlasy uz podla mna dost dlhe, su dlhe tak ze prekryvaju usi vzadu zakryvaju skoro cely krk a ofinku ma uz skoro do ociek. Poradite mi ze ako ho ostrihat ? Aj teraz kvoli tymto horucavam... Maly je kludas nevadi mu ani zvuk strojceka a kludne obsedi. Rozmyslam ci to ostrihat noznickami alebo strojcekom ? A ked tak akym nadstavcom ? Nechcem aby to bolo nejak ze dohola alebo velmi kratke. Ake mate vy skusenosti ? 🙂

mimla
12. aug 2015

Mala som podobný problém, akurát môj syn chytá rev pri zvuku strojčeka. A ani som nechcela strojček. takže strihám ho doma sama. Nechávam mu dlhšie vlasy. Vlasy majú aj ochrannú funkciu a práve v tomto teple chránia hlavu pred úpalom. Ja robím niečo takéto.

https://www.youtube.com/watch?v=u1VO4vKpm9k

Akurát ofinu strihám normálne rovno, lebo môj syn nemá úplne rovné vlasy, takže sa mu to trošku zvlní samo. Zatiaľ všetci chvália, ako je ostrihaný (okrem ortodoxných holohlavových zástancov - neriešim). Je dobré mať na to fakt tie nožnice určené na vlasy, nie sú úplne najlacnejšie a sú dosť ostré. Ale vlasy sa pri strihaní nešmýkajú a strih je tam kde chcem ja a nie tam kam vlasy uskočia.

michaela1711
12. aug 2015

Ja som mojho 2 ročneho syna ostrihala nožničkami tak na kratúčko nech mu neni horko a celkom to má pekné nie som žiadna kaderníčka ale ostríham muža, seba a aj deti. A celkom si chvália.

michaela1711
12. aug 2015

asi takto som ho podstrihla vlasy niektoré mu trčali tak som mu len tie poskracovala a to som ho stríhala prvý krát ofinku som mu ešte nestrihala lebo tú mal od narodenia takú krátku ešte a teraz pred nedávnom druhý krát to som ho tiež tak celkom na kráto strihala len nemám s toho fotku.

siska53
12. aug 2015

@petrarybarova1 ja som.davala maleho a stale davam,ma 5r.teraz,v lete vzdy strojcekom na 9alebo 12mm. Ako kedy. Moj sa strasne poti aj bez vlasov,takze u nas v lete vykosenie strojcekom nevyhnutnost.
Moj kludas nie je,stale v pohybe,ale toto zvlada,ci ho holili dedkovia alebo kadernicka ako posledne 2roky.