Ako prebieha adaptačný proces v jasliach alebo škôlke na Slovensku ?

miirkka1
10. sep 2018

Ahojte...mam 22mesacnu dcerku a byvame s manzelom v De.Mne skoncila rmaterska a musim aj ked nechcem do prace aby sme to vykryli vsetko.S dcerkou mame strasne silny vztah nakolko je vlastne stale len so mnou.Musela teda do jasli.Mozem tam s nou byt mesiac aby si zvykla.Vychovavatelky na treti a stvrty den ma poslali prec no mala velmi plakala.Ved ako tam ma byt spokojna ked ich ani este poriadne nepozna a zrazu mama ide prec ...myslite ze je takyto sposob spravny?Napiste mi vase skusenosti.Mne sa to vobec nepaci a samozrejme som im to povedala.Lenze mi oponovali ze musi si zvyknut...ze to kazde dieta takto...najradsej by som ju odtoal odhlasila a odisla na Slovensko lenze potrebujeme tu byt este aspon rok aby sme zarobili.Taktiez jej musim vybrat nausnicky.

hanajurcik
10. sep 2018

Vsade to prebieha inak. Co sa tyka skolok: Niektore deti zvykaju. Dieta chodi prvy tyzden na 2 hodiny, potom na 3, potom doobeda a potom uz na cely den. Ine skolky maju iny pristup. Hned od prveho dna ide dieta na cely den a vybavene. Cize vsade inak. Co sa tyka jasli, nemam skusenost.
A 95 percent deti place. To je jasne. Presne ako pises. Ved doteraz boli doma s mamou 24 hodin denne. Aj ja by som plakala, kebyze ma zrazu niekam supnu. Ale dieta si naozaj zvykne a ked sa uisti v tom, ze mama pre neho naozaj kazdy den pride, tak uz bude dobre. Niekomu to trva tri mesiace, niekomu pol roka....ale vacsinou tie deti placu len rano a potom sa ukludnia. Takze si to nepredstavuj tak, ze dieta ti tam place celych 8 hodin. Urcite nie. Vela zdaru!

rachel36a
10. sep 2018

Na slovensku to mas uplne rovnake...dieta si musi zvyknut...v jasliach mi bol maly len vynimocne ked som chceka nieco vybavit..ale ziadne zvykanie...dala som ho tam pickala 5 minut a prec. Vo skolke som ani do triedy nemohla ist..ofovzdala som ho pri dverach a hotovo ..bud rovno na cely den alebo na pol dna...ale rodicia do triedy nrmohli vobec.. a to bola sukromna skolka kde chodil od 2 t roka...teraz chodi do mestskej a je to tak isto

luliu
10. sep 2018

Na Slovensku s dieťaťom vôbec nemôžeš byt v škôlke. Dieťa si postupne zvyká prvy den 2h, portom pár dní doobeda a sup na celý deň. Niekedy ide dieťa rovno na celý den

babulka82
10. sep 2018

@miirkka1 a aky ma zmysel ze si tam snou? Bud tam bude sama alebo bud snou doma.Ano kazde dieta je ine a kazde si inak zvyka ale ona si zase zvykne na to ze si tam snou a proste tomu odluceniu sa nevyhnete.Ja mam deti starsie ale dodnes mame zakazane dlhe lucenie.Proste pobozkat postiskat a sup do triedy a dalej neriesim.

miirkka1
autor
10. sep 2018

@luliu fuuuha tak to som teda rada ze este mame tuto moznost....aj ked si myslim ze take male deti by mali byt este s matkou...aj ked ma to strasne stve no nemame vychodisko kedze tu nie je nik z rodiny.

miirkka1
autor
10. sep 2018

@babulka82 to urcili oni ze tam mam byt s nou..a ze mesiac...

babulka82
10. sep 2018

@miirkka1 aha az teraz citam ze ste v zahranici.No ako pise maminka predomnou tu nemozes byt s dietatom v skolke vobec.Ani nejake lucenie dlhe.medzi dverami.A je to dobre .Dieta si zvykne .No ja som az od 3 rokov davala tak neviem .

beky1813
10. sep 2018

A co myslis, ze na Slovensku v skoljach su maminy? Rano zanesu a hotovo. Dieta ostava s ucitelkami. Dieta reaguje tak, lebo citi, ze ju tam nechces davat

bubinko1506
10. sep 2018

Synovec zacal chodit teraz do skolky. Rodicia do triedy nemozu, dieta je prvych par dni len na 2 hodinky, potom len doobeda, neskor ho vyzdvihnes po spanku a napokon cely den. Asi 3 tyzdne v tejto skolke trva adaptacia. Moji chodia do jasli - adaptacia funguje rovnako. Oni si zvykali len ten prvy tyzden, potom uz museli byt cely den, lebo som nastupila do prace.