Ako prežiť nástup 1,5 ročného dieťaťa do škôlky?

dossy
13. mar 2014

Ahojte maminy... s malou sme stale vonku, behame po ihriskach, medzi deti .. snazim sa ju priucit a naucit novym situaciam .. a neviem ako prezijem nastup do skolky ..zijem v zahranici . Tu je normalny nastup medzi 1-2 rokom.. niekedy aj skor malokedy neskor ... ako to prezijem ?? viem ze v skolke budem najprv snou ...ale tazko sa mi na to zvyka.. mam z toho chaoz v hlave ..

ichbinich
13. mar 2014

Asi ho dcerka prezije lepsie, ako ty 😉
Ak ma skolka navykove tyzdne podla tzv. Berliner Model, tak v pohode. Mali by ste mat rodicovske, este pred nastupom, aby vam to presne vsetko vysvetlili, ako to bude prebiehat. V nasich jasliach naozaj nechaju kazde dieta ist vlastnym tempom. V inych mi to tiez tvrdili, ale podla inych matiek viem, ze to tak nie je... Takze ak mas moznost si vybrat skolku, tak si vyber tu podla "brucha".
Ostatne pride samo. Akekolvek otazky ti zodpovedaju v skolke, vsak im zverujes vlastne dieta, takze je jasne, ze mas kopu otazok, a oni by ti mali odpovedat.
Ine matky mi vraveli, ze plakali spolu s detmi. Ja som sice pocula syna ciastocne plakat, ale neplakala som. Proste je to dalsi krok pre neho aj mna, vedela som, ze je v dobrych rukach, ze NAOZAJ robia vsetko pre ukludnenie deti, a urcite aj preto som nemusela plakat. Vedela som, ze sa na personal mozem 100% spolahnut. A poplacu si zo zaciatku vsetky deti. Navyse, oni vedia rozoznat plac, hystericky plac poznaju a hned matku zavolaju zase dnu.
Porozpravaj sa aj s matkami deti, ktore chodia do tvojej vybratej skolky. Kazdy je sice iny, ale skusenosti inych vzdy pomozu.
Vsetko dobre!

saska.t
13. mar 2014

@dossy suhlas s @ichbinich mala nastupila v 18 mes. plac samozrejme bol ale moj bol väcsi,znasala som to horsie,teraz sa len zasmejem,ale boli to tazke casy pre mna,dokonca aj muz hodil slzu 😀

janickacrazy
13. mar 2014

@dossy Ved nikde nie je napísané, že tvoje dieta musí nastúpit do školky alebo ano? Nastupuješ do práce? Ved aj na Slovensku je to všelijako, niektoré deti chodia do jaslí už od roka, iné nastúpia až od 3 rokov do školky. Sestra dávala malého do jaslí už od roka a plakal len prvý den a od druhého dna už v pohode. Niektoré deti plačú aj ako 3ročné, je to úplne normálne. Ty sa hlavne ukludni a tvár sa v pohode, lebo dieta vycíti tvoju nervozitu a bude plakat ešte viac, hovorím z vlastnej skúsenosti. 😀 Neboj sa , zvládnete to.

bleee
13. mar 2014

ahoj, moj isiel do skolky ako 22 mesacny a bolo to v pohode. Prvy den plakal, ale potom uz nie, bol rad, ze ma kamaratov. Je pravda, ze par mesiacov chodil len na pol dna ale podla mna by bolo v pohode aj keby chodil hned od zaciatku na cely den. Podla mna si horsie na MS zvykaju 3 rocne deti, ktore su prilis dlho zvyknutw byt same s mamou

horana
13. mar 2014

Mysli na vyhody ktore zivot v zahranici prinasa a preco ste tam sli.
Financne si polepsite, dieta bude vediet jazyky.
Skolsky system je viac slobodny, dava detom viac inspiracie.
Jedina jedna nevyhoda je ten skory nastup. Tak to skratka je.
Moje deti sli sice do skolky na SK ako 3,5 a 4 rocne a ani jedni nikdy nezaplakalo, ani neboli smutne, lebo uz boli zrele. Ja som si ich uzila dosyta, popravde si neviem predstavit davat ich od seba tak skoro.
Tym ale vyhody koncia.
Mysli na to ze tie vase vyhody prijdu neskor, ale budu na cely zivot.
V koncovke ziskate viac.
Drzim palce.

dossy
autor
13. mar 2014

@horana
@bleee
@janickacrazy
@saska.t
@ichbinich dakujem baby pomohli ste mi..viacmi ide o mna ci to ja prezijem 😀 ..