Ako sa hrať s 8 mesačným bábätkom ?
Ahojte. Mam veľmi aktívneho syna, hra sa sám, vystrája, chodí okolo gauču, postieľky atd
Keď sa s ním hrám tak ho to absolútne nezaujíma, začne sa hrať , ukazujeme si zvieratká, púšťame pesničky ale on nič. Proste max 5 minút s koniec. Otočí sa a zaujme ho aj obyčajná špinka na zemi, čokoľvek iné. K hráčkam jo neprinútim. Ako sa hráte s deťmi vy ? A najhoršie je že maly nevraví nič, ledva povie mama. Zaujímajú ho tak akurát fľaše a vsetko ostatne len nie hračky. 🤔 môže ti potom nejako súvisieť s rozvojom reči alebo kvázi so správaním ? Fakt ma má to dieťa na háku. Aj keď niečo rozprávam nevníma ma. Len sedí a berie hračky a hneď to skončí a uteká za všetkým možným. Fakt už neviem čo mam robiť a ako sa s ním hrať 😏
S dcérou sme si v tom veku prezerali hlavne hmatové knižky a pár rozkladacích leporiel s detskými riekankami, mala to veľmi rada, a potom to klasické ťap ťap ťapušky, hijo hijo na koníku, baran buc, keď mala náladu tak pár detských riekaniek si vypočula, púšťala som jej občas detské pesničky nech počúva - lebo ja neviem spievať 😅, trochu sme sa pohrali s jej hračkami, a inak sa mi stavala a chodila popri nábytku, to ju najviac zaujímalo a vyhadzovala mi botník a šuplíky jedna radosť a skúmala, čo tam máme 🙈. Všetky zásuvky a šuplíky/skrinky, kde sme nechceli aby sa dostala, boli zaistené, takže prístup mala všade okrem wc a kúpelne. Aj si popadala, ale aspoň teraz vie padať tak, že si neublíži. Mám čerstvo 8 mesačného synčeka a scenár podobný, ak chce jeden z nich viac pozornosti tak si povedia - malý vreskom a staršia po mňa príde a ťahá ma kde ma potrebuje 😂.
A čo by si konkrétne potrebovala poradiť? 8 mesačnú som mala pred rokom 🙂
@karmen118 konečne normálna odpoved ! Bože ďakujem že tu je ešte stále niekto normálny. Veľmi ďakujem, skúsim pozrieť tie knižky 🙂 aspoň Mikuláš donesie 😊
@malinajahoda ďakujem aj tebe. Fakt som myslela že tu nikto už normálny nebude. Niektoré výsmechy má doslova zarazili🤦♀️ No asi by ma zaujímal ten typ hračiek na aké sa zamerať , aby sme sa vedeli zahrať.
Žiadne hračky. Mala som kúpené, ale záujem nebol. Teraz som si kukla fotky spred roka. Všade samy bordel 😂. V tej dobe už štvornožkovala, takže klasické veci ju zaujímali. Ovládač, nabíjačka, fľaše, letáky, trhať servítky, vyťahovať veci zo suplikov. A hlavne bol veľký záujem o PRÁČKU! Keď som prala, buď tam stála alebo si sadla a pozorovala 😁.
odporucam montessorikids.sk, je tam vela tipov na hracky. a este http://mommy-michaelle.sk/
Mojej ako 8 mesačnej som dala do izby krabice s hračkami to je nezaujímalo najlepšie boli hrnce alebo keď som skladá prádlo tak mi akože podávala a opakovala jasne všetko rozhádzané bárs kde kamienky blato voda piesok varechy a všetko čo nemôže bolo naj teraz ma dva za mesiac a ešte po žiadne nerozpara ale je to tým ze mi doma rozprávame dvoma jazykmi syn začal rozprávať až keď mal tri a tomu sa pusa doteraz nezastaví dcérka rozpráva ale zaťal iba dve slová spája a to buď jedno slovenské druhé spablnielske alebo obe slovenské ešte 2 španielske nespojila vyvin dieťa je individuálne ja som bola rada keď som mala tých 15 minút pre seba čo by som dala ja za to teraz
Mne zase pripadá nie uplne normálne ak mamička od 8mesačného dieťaťa chce aby robilo to čo chce ona aj keď vidí že o to nemá záujem alebo sa čuduje prečo jej 8mesačné dieťa ešte nerozpráva😉
Autorke odporúčam
https://najmama.aktuality.sk/clanok/1043/8-mesiac/
Neznamená to že ak dieťa niečo z toho nerobí , že zaostáva vo vývoji a naopak ak robí niečo viac(je popredu) že je geniálne dieťa😉

@yanni ano keď bola menšia mobil a dialkové boli top - ale mala smolu🙂teraz si ich ani nevšimne, momentálne má oblúbené farbičky - síce prišla na to že sa nimi čarbe na papier, ale čo tam po čarbaní, veď oveľa zábavnejšie je ich prekladať z pohára na stôl a naopak😀samozrejme ešte väčšia zábava je študovať ktorá ceruzka je dolámaná a prečo to nepíše😀