Ako sa zbaviť medzery medzi zubami?

petulik2213
29. dec 2015

Ahojte baby 🙂 Veľmi by mi pomohla vaša pomoc.Mám 12 ročnú dceru a ma medzeru medzi prednými zubami. Treba jej srojček ale najprv jej prerezať uzdičku a o to prave ide.Ona má rovné zuby a iba tu jednu medzierku tak že či nepoznate niečo čo by tu medzierku pomalo spojovalo aby som nemusela platiť take velke peniaze kvôli jeden mezdere.🙂 No a ešte to viete keď nebudeme chcieť strojček ale iný zakrok ktorý spoji iba tu medzeru.Tak tie predne zuby sa k sebe posunú tak že či neviete že či mezdi tými vedlajšimi zubami nebudu medzeri 🙂 Kedže sa prede posunu.Dufam že chapete ako to myslim a dakujem za rady a odpovede 🙂

snazilka1983
29. dec 2015

Tento problém mala kamarátka. Zuby má rovné ale nepáčila sa jej medzera medzi prednými zubami. Zubár to vyriešil tak že jej dal na predné zuby gumicku na nejaký čas a zuby sa jej pekne spojili. Treba sa nato spýtať či aj váš zubár také dačo robí.

maryskas
29. dec 2015

Chapem, presne to iste mi robili - prerezanie asi v 12 r. a potom v 15 r. strojcek, so zubami som teraz spokojna 🙂 no stalo to kopu penazi.. moj mladsi brat ma tiez medzierku, ale postupne ako mu rastu zuby a taktiez este pribudnu osmicky, tak sa mu medzierka spaja..
Co povedala zubarka? Niekomu pomoze aj nocny strojcek. S lepenym by som urcite pockala, kym vsetky zuby dorastu, lebo je tam moznost, ze sa spoja.

emily76
29. dec 2015

Nasa ma tiez a zubarka hovorila, ze jej to prereze, ked bude mat ale 10 rokov a zuby sa posunu. O strojceku nehovorila nic..

le4
29. dec 2015

ahoj, mojej kamaratke vzdy vadila ta medzierka medzi zubami, no mne to prislo na nej zlate a zaujimave. akonahle jej vysli osmicky, medzierka zmizla... mozno treba pockat len do toho veku 🙂

kvojtanikova
29. dec 2015

ahoj no ja som tym tiez presla a ked sa prerezala ta uzdicka tiez som zacala nosit strojcek a potom to islo fakt dost rychlo stacilo ho nosit pol roka, no ale je fakt ze potom sa zase zuby sami dostavali naspat do medzery. Ja mam napokon na zuboch take doplnene fazety z fotokompozitnej hmoty (akoby biele blomby) co mi tie zuby trochu zvacsili a vyplnili tu medzeru. Mne totiz zistili ze mne osmicky nikdy nenarastu lebo ich ani nemam. Suhlasila by som ale s uz tu uvedenymi nazormi ze mozno zacat s tym nocnym strojcekom ten je celkom lacny a pomaly to bude posuvat a ked jej medzitym narastu vzadu zuby tak sa to spoji. Tiez by som neinvestovala hned do fixneho strojceka ak ma inak pekne rovne zubky. Prerezanie uzdicky velmi pomoze .

katynka77
29. dec 2015

Ja osobne som si tymto presla. Ako dietatu mi narezavali uzdicku, aby mi mohli dat strojcek a zbavili ma medzery medzi zubami. Strojcek na noc som nosila fakt velmi dlho, no nepomohlo. Ani osmicky tuto medzeru neposunuli.Zbytocne som sa s tym trapila. Medzera mi ostala a verte, ze to je moje poznavacie znamenie a aj ked som kvoli tomu dlhe roky trpela, teraz si uz samu seba neviem predstavit bez nej. A uz toboz moji kamarati 🙂 Myslim, ze to nie je ziadna kozmeticka vada a kopu zien zije s medzerou medzi zubami. Mozno to treba brat ako prednost 😉 dokonca chlapi tvrdia, ze je to nesmierne sexi 🙂 🙂

miriam11
30. dec 2015

ked som bola mala prerezali mi uzdicku medzi zubami, nelutujem. Zuby sa krasne spojili a teraz si na medzeru uz ani nespomeniem. Dobry zubar vie odhadnut, ci medzera ostane. Je to rychly zakrok.

agnes9
30. dec 2015
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

kamaratke nevedeli spravit medzeru medzi zubami, ale ona hovori ze to je sexy :D

ninive16
11. jan 2016

Ja som mala medzeru medzi zubami, ale keď mi narástli zuby múdrosti, tak sa zuby krásne spojili a hlavne tie zuby múdrosti mali dosť miesta.

jaruskatt
11. jan 2016

Uzdičku treba odstrániť, inak bude medzera stále a po čase sa zuby znova rozostúpia. Je to maličký zákrok v lokálnej anestézii. Zvládne to bez problémov 😉
Má už prerezané sedmičky? Aj tie môžu medzierku ešte zmenšiť. Ešte by som minimálne do 14 rokov počkala.
Podľa OPG panoramatického snímku, ak má založené zuby múdrosti (osmičky), môžu medzierku stlačiť a zmenšiť (keď sa jej prerežú, v 18., 20.rokoch aj neskôr - je to individuálne).
Potom sa uvidí či je medzierka stále rovnaká, či sa jej páči/nepáči a sama sa rozhodne. Zatiaľ iná možnosť ako strojček nie je. Niektoré strojčeka možno nasadiť aj z vnútornej strany... poradí ortodont. Možno ešte vyčkať a o 4-5 rokov možno príde niečo iné,nové.

radulienka7
15. máj 2018

@kvojtanikova zdravím, chcela by som sa opýtať kolko tie fazety stali? ja mám taký isty problém ale fixny strojček nechcem.. dakujem

kvojtanikova
15. máj 2018

@radulienka7 fuuu toto uz zial nepamatam, ja to mam od roku 2006 a treba povedat ze odvtedy som len 1x zlomila a to mi povedali ze to ma vydrz tak 5 rokov... teraz asi pred 2 rokmi som davala doplnit ten jeden odlomeny kus (t.j. jeden zub) a platila som tusim okolo 40-50e za to. Za plombu u toho isteho zubara platim 30e, takze mi to prislo ok ta cena. Ved ono to vlastne asi aj je cosi take ako plomba len vacsie, resp. iny tvar - ploche velke, kedze to mam na prednych zuboch.