icon

Ako to vyzerá v sobotu na vianočných trhoch vo Viedni?

mijama29
14. nov 2017

Ahojte. Viete mi poradit, ti kt. Mate s tym skusenost, ako to vyzera na vian. trhoch vo Viedni v sobotu? Chodievame cez tyzden a to byva ok, ale tento rok to kvoli praci nevyda. A ako je to s parkovanin(a este v sobotu)? Je problem zaparkovat? Pripadne mate uz nejake overene parkovisko? Chodievali sme vlakom a metrom. Tento rok ideme aj s dcerkou, takze prvy krat autom.
DAKUJEM🙂

Strana
z2
kvetinka75
15. nov 2017

@lienqa jáj pardon, ešte som nemala kávu 😉 a nevieš kedy tam začínajú? Nejako to neviem nájsť na nete

lienqa
15. nov 2017

@kvetinka75 ja som tiež dlho nemohla nič nájsť ale našlo mi toto:

Budapest Christmas Market dates 2017

November 10, 2017 – December 31, 2017 (Market at Vörösmarty square)
November 24, 2017 – January 1, 2018 (Market by St. Stephans Basilica)

kvetinka75
15. nov 2017

@lienqa ďakujem

mijama29
autor
15. nov 2017

@vroni pred radnicou zacinaju az 18. V sobotu nie?

mischelag
15. nov 2017

@mijama29 v piatok uz

lenka_21
15. nov 2017

@kvetinka75 my sme boli na tom Vörösmarty square a z vlakovej stanice tam urcite ide metro. Vysli sme von a boli sme na trhoch...teda dufam, ze si to dobre pamatam 🙂😉

kvetinka75
15. nov 2017

@lenka_21 vytlačila som si trasy metra - Je tam ulica Vorosmarty utca - predpokladám že asi tam by sme mali vystúpiť. Takto približne som sa orientovala aj vo Viedni a prišla som presne tam, kam som chcela.
A musím zistiť ešte kde sa nachádza Market by St. Stephans Basilica , aby som vedela na ktorej zastávke vystúpiť

womankc
15. nov 2017

@kvetinka75 tá katedrála je obrovská a nádherná / sv. Štefana / je to centrum a predtým veľký plac

kvetinka75
15. nov 2017

@womankc ja som tam kedysi pred rokmi bola - cca 17 rokov je tomu, v lete, ale zájazdom, niečo si trošku pamätám, ale iba matne. Len musím zistiť, kde na akej zastávke metra vystúpiť, aby som sa tam dostala. Ale ak dedukujem správne Vorosmarty square je distrit V a toto tiež tak by to malo byť niekde blízko asi, kúsok prejdeme aj pešo. Ak si teda myslím správne že musím vystúpiť na Vorosmarty utca. No bude sranda a to neviem ani po maďarsky.

womankc
15. nov 2017

@kvetinka75 no tohto som sa ja bála, že ako sa tam dohovoríme. Ale bola som nadmerne príjemne prekvapená, všetci valili anglicky , vôbec nebol problém, je vidno , že je to jednoducho metropola .. ešte aj na domáckych pavlačových minitrhoviskách valili tí ľudia anglicky , keď len základ, ale vedeli.... v tomto smere u nás teda zaostalosť , Každé ráno tam pucovali ulice všetky prevádzky .... všade sme chodili pešo s gpskou , všade sa dalo dobre dostať , ale názvy ulíc ti nepoviem , ja mám na toto osobného opatrovateľa xixixiixii lebo ja by som sa stratila aj v Modre na námestí heheheheheheh

kvetinka75
15. nov 2017

@womankc no ja sa stratím aj doma v byte, moje orientačné schopnosti -100 bodov ale keď mám mapu tak trafím. Bola som prekvapená ako som si to dobre natipovala minulý rok ke´d som bola vo Viedni, Bezproblémov sme všade trafili. Ale mapy som mala stále v ruke. Ja som aj predpokladala že sa s AJ nejako dohovorím. Tak snáď mi ešte niekto tu poradí kde správne vystúpiť, aby sme potom neboli prekvapení, že sme na opačnom konci Budapešti 🙂

marijaani
15. nov 2017

@kvetinka75 v Budapešti začali trhy minulý víkend. Z Keleti pályaudvar (tu vystúpiš z vlaku) sa metrom č. 2 (červené) povezieš na Deák Ferenc tér, vyjdeš z podzemia, prejdeš 20 m smerom k Starbucksu a si prakticky na trhoch. 🙂

kvetinka75
15. nov 2017

@marijaani ďakujem 🙂

Strana
z2