Ako vychovávať a komunikovať so 4-ročnou dcérkou?
Už som naozaj na prášky. Dcéra bude mať v lete 4 roky, do škôlky ešte nechodí. Má mladšieho súrodenca. Problém je, že ma úplne ignoruje. O niečo ju pekne poprosím, ignor, zvyšim hlas už je plač, lebo mama je zlá. Neuprace si po sebe, radsej mi povie, ze je unavená. Večer chodia spať pravidelne, vždy v rovnakom čase, povieme rozpravku alebo zaspievam uspávanku. A ona? Hodinu sa siali, ignoruje, nepočúva ze ma ísť spať aj napriek tomu že vyzivuje o dušu... Snažím sa byť dobrá matka, objímam, hovorím detom ako ich ľúbim, chválim ked niečo spravia, no zároveň sa snažím aby ma respektovali, poslúchali, ale dcéra je strašne tvrdý oriešok. Psychologicka ku ktorej s nou uz rok chodim, hovorí, ze je velmi nadaná, inteligentná a ze tieto deti sú tak trosku viac emočne vyvynuté, alebo ako to povedať... Že s nou treba pracovať opatrne. Ale keď nech robim co robim, a nech sa snažím byť uplne najkludnejsia, najchapavejsia matka, nepomaha to a potom som uz menej chapava a uz je zase zle a mrzí ma to... Ako s ňou mám pokračovať? Ja fakt neviem..
@kittykat22 detská a rovnako ani psychologicka neodporucila školku, kde je väčší kolektív. Ako som to uz tusim vyssie pisala, odporucili škôlku kde je par detí a takú som bohužiaľ nezohnala
Ani v mensej dedine, ktora je blizucko k Vam?
Este by som skusila taku dedinku, ktora ma aj ZS aspon po 1.stupen, pre pripad, ze by pretrvalal jej doterajsi stav.
@mira0611 tak čo tu máme dediny na vôkol, tak tie majú plnku, tam sú radi, že sa dostanú dedinčania. Hlavne odkedy majú prednostné miesto v škôlke predškoláci.
A pocítila dcéra niekedy dôsledky svojich činov? To aj moja by rástla jak drevo v lese a robila si čo chce. Ale vie kedy už je zle a je stopka. Napr neuprace hračky? Čo neuprace a upracem ja, ale vie že už to potom dlho neuvidí.
@lucia147852 samozrejme, trest je vzdy ak sa to tak dá nazvať. 2 veci, ktore dostala 2 a týždeň dozadu, je schovaný, lebo si to nevie vážiť a popritom bola uplne nadsena z toho.

@mira0611 boli sme na ORL, akurat sme tam zazili šok. Sluch zdravy, len ju tak v usku uskrabol, ze jej tak krv potiekla, ze sme sa vsetci vydesili a ona asi najviac.