Ako vysvetlíte deťom, keď jete pred nimi jedlo, ktoré ony nemôžu?

macickaandy
24. júl 2022

Alebo im dáte ochutnať či vysvetlite, že to papať nemôže ešte? Alebo také veci ako káva, čipsy, sladkosti pred deťmi nejete?

pribinak
24. júl 2022

@macickaandy neprovokujem. Keď jem sladkosť tak dám aj synovi, …. Keď chcem aby sa zdravo stravoval, tak idem vzorom

Nechcem byt že vodu kázeň, víno pijem

judit47
24. júl 2022

Toto nieje pre deti mozu to len velky,ked budes raz velky mozes ochutnat aj ty(kofola tonic apod)

Avsak zbytocne,,neprovokujem,,🙂

kacena1991
24. júl 2022

@macickaandy normalne dcere poviem, ze to este papat nemoze.. Ale zase ona je od malicka zvyknuta ze vela veci nemoze lebo ma alergiu.. Takze to berie v pohode. Teraz ma 3 roky a sama sa uz opyta ci to moze papat a ked nemoze nic sa nedeje bud zje nieco ine alebo sa ide hrat a tak

henka123123
24. júl 2022

Nikdy bg som nejedla nieco pred dietatom a neh sa pozera a nedala mu..ja mojim davam vsetko

zabina27
24. júl 2022

Že to štípe 😂
Ale takúto "výchovnú" metódu si asi nemyslela 😀

vreckovka2
24. júl 2022

@macickaandy to, co nemoze a ani mu neplanujem davat, tak nejeme ani my a ani to nekupujeme napr. sladkosti, cipsy, sladene napoje. Nebudem sa pchat natajnasa. Ak jeme nejake napr. Orechy, co nema zavedene, tak vysvetlim, ze este nemoze a dam mu nieco alternativne. Zacala som aj bezne jedlo menej solit, aby som mu dala rovnake ako mame my. Manzel si dosoli.

kkovacovak
24. júl 2022

@macickaandy som rodič. Keď poviem nie tak to znamená nie. Ale zbytočne neptovokujem.

patka06
24. júl 2022

Vždy som dala ochutnať, nejem nič "otrávené"

deti95060810
24. júl 2022

ak som nechcela aby jedlo dieťa - tak som pred nim nejedla...

laura164
24. júl 2022

@zabina27 aj ja presne že je to štipľavé 😄

cimage
24. júl 2022

Ja si dam kofolu asi 2x do roka a dcera chcela samozrejme ochutnat, tak som jej dala, ale bublinky ju stipali a odvtedy mam pokoj. Inak sladene napoje nekupujeme, takze nie je zvyknuta. Ked si dam horalku a vidi ma, tak jej dam parkrat odhryznut. Bude mat 4r, ale cely keks este nikdy nejedla, vzdy len kusok jej dam. Ona by zjedla aj 2, je to mlsoska. Lizatka a cukriky vie, ze nejeme, ale niektore deti ano a berie to v pohode. Este nikdy nikomu nezobrala ked videla, ze to jedia.

vroni
24. júl 2022

Normalne poviem, že to deti nesmú, je v tom kofeín, Alkohol, atď. Nemenila som piť kávu na tajnása, aby sa moje dieťa necítilo byt "provokavane"

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavicenka
24. júl 2022

@macickaandy jedine co jem, pijem, a oni nemozu je kava a plesnovy syr. Nic ine. Ked nechcem, aby nieco jedli, ci pili,domov to nekupujem.

jaskolka
24. júl 2022

Dostal ochutnať už skoro všetko jedine, čo proste ",nemôžeš, to len veľkí môžu" je káva, pivo, celkovo alkohol. Dostal raz chlipnut aj kofolu, vyplul, lebo bubliny ho asi pálili, alebo co.
Keď odhryzne z keksíka, alebo z pečenej klobásy, nič sa mu nestane, a väčšinou mu to ani nechutí, len sa"lakomi "
Hryzne raz, dvakrát a ide si po svojom

tehulka2011
24. júl 2022
bielavila
24. júl 2022

Ze je v tom alkohol alebo protein, to vedia ze nomuzu, ze alkohol je iba pre dospelych a protein iba ked manka chudne a deti to nesmu😂🤦🏼‍♀️🙈

sense
24. júl 2022

Keď chc aby dieťa jedlo zdravo a vyvážené tak pred ním nejem to co nechcem aby jedlo. Výnimka. Káva. A tu som jej dala ochutnať omocenu lyžičku keď mala asi tak 3roky ale kávu nesladim à bolo to pre ňu horké. Teraz keď ma 9 a chce kávu keď vidím mňa tak jej spravím bezkofeinovu alebo caro

galganka
24. júl 2022

Kávu nepijem, alkohol tiež, takže... keď to tlačím ja, je dosť nelogické zakazovať to im. To, že sú maškrty, ktoré jem až keď napr. spia, to je už iná debata, lebo by sa mi neušlo.

janickacrazy
25. júl 2022

@macickaandy tak moje deti napr. kávu nikdy nepýtali ochutnať, proste vidia, že ju pijeme len my dospelí, takisto alkohol, občas si dáme niečo na oslave, ale deti vedia, že to nemôžu, proste normálne vysvetlím a hotovo, sladkosti im kupujem normálne, majú svoje, ja svoje 😂