icon

Ako zvládnuť príliš aktívne dieťa?

aknelusenka
8. apr 2014

Moja dcéra má 1 rok aj 8 mesiacov a niekedy mám pocit, že ju nedokážem už zvládnuť. Je príliš aktívna, neposedí, nepostojí, nič normálne ju nebaví, ničoho sa nebojí - cudzích ľudí, zvierat, nepočúva - keď poviem stoj tak sa rozbehne na opačnú stranu, nevie sa pekne hrať s rovesníkmi - buď ich bije alebo len piští a kopu iných vecí, ktorých je už niekedy tak veľa a zvlášť ked sa ich nazberá v jednom dni, že som z nej riadne zúfala. Čo mám s ňou robiť? Mám to riešiť nejakými liekami. Za mesiac budeme mať druhé a potom sa už vážne zbláznim - ocka máme doma len 3 dni do mesiaca...

Strana
z7
siska53
14. apr 2014

@aknelusenka tak vecer ti napisem ip.

siska53
14. apr 2014

@mimikas no,moj mal minule zachvat,lebo mali so sebou kocik a pozicali si ho ine deti.tak sme sli prec. Poobede si to rozmyslel a pozical (kocik je inak sestrickin 🙂) ).

mimikas
14. apr 2014

@siska53 no u nas je to tak, ze on pozicia ale nikto naozaj nikto mu nemoze siahnut na motorku a bager 😀 , to on normalne dostava infarkt, an ma na tu svoju motorku aj parkovacie miesto kde si ju vzdy odlozi kym sa ide hrat na ihrisko 😀 . najlepsie je ked ho hojdam, a tu zdrazu niekto sa vozi na jeho motorke. Ja nemam problem pozicat veci inym detom, ale kazdy vie ze on ma k nej svoj vztah a aj tak nemaju problem si ju pozicat. A maly ruci a ruci a je agresivny a ja nervozna ze ho nezvladam

nastasja25
14. apr 2014

baby,Bože,ako to tu čítam,toto robí aj môj malý :((

siska53
14. apr 2014

@mimikas tak on to nerobieva inak,tak neviem, preco to spravil,ale aspon,v ten den pomohol odchod z ihriska.
jedine sa klasicky dotahuju so sestrou o hracky,tam mu vysvetlujem,ze ak sa s tym hra a ona mu to berie,nech jej da nieco ine,podobne...skor na,nu sa jeduje,ale hysak mal vtedy kvoli tomu prvykrat.

mimikas
14. apr 2014

@nastasja25 no to bude asi tym ze to je normalne detske spravanie 😀

modrofuzik11
18. apr 2014

akitvne dieta vyzaduje rodica, ktory ma vela energie. aktivne dieta je potrebne usmernit, ukazat mu moznosti, ukazat mu aj hranice. je to velmi narocne. ale tak investicia casu sa vyplati. nebude z neho "divocak". okolo 4 roku sa to upravi.

wonderwall
20. apr 2014

@erickaa ahojky, prosim ta , napises mi, ako ste ymenili komunikaciu a co vam poradili? mam podobny problem so syncekom. podla opisu tvojej dcerky je podobny pripad, az na to, ze ine d eti ma rad a neutoci. najma to chodenie za ruku je problem, zasadne si chce chodit po svojom. nema problem vrhnut sa sam do mora, vybehnut na stvorprudvku, odbehnut z ihriska a vydat sa na pospas mestu.
mozem s nim ist tam, kde nie su auta, ale poznas to, vsade je nejake nebezpecenstvo a jednoducho nemozem ho nechat len tak si pobehovat. vysvetlovanie, odputanie pozornosti ani "po zadku" nezabera, naozaj neviem, co mam robit. ☹(((((
Uvitam kazdu radu!

erickaa
23. apr 2014

@wonderwall Ahoj, prepáč, že až teraz, boli sme na sviatky mimo.. 🙂 Pošlem ti rady do IP

wink5
2. máj 2014

@aknelusenka Ahoj, môj syn je tiež veľmi živé dieťa a preto ti veľmi dobre rozumiem. Na lieky zabudni. Je len jedna rada, vydrž! Skús sa upokojiť aj keď to nie je vždy jednoduché, dieťa cíti tvoju nervozitu a tou sa to len zhoršuje. Aj keď svoje deti milujeme, niekedy s nami proste zamávajú. To, že ocina máte doma tak málo má asi svoj dôvod, ale ak je nejaká šanca, nech teraz zostane aspoň na čas pri tebe, vysvetli mu, že ho teraz potrebuješ. A ak to ide, zostaň chvíľu sama bez dieťaťa. Zapoj starých rodičov, priateľov, kohokoľvek, komu môžeš svoje dieťa zveriť. Musíš sa dostať späť do pohody. Pomôže to tebe, tvojej dcérke a aj tvojmu bábu v brušku. Ak sa ti to podarí, budeš viac vnímať potreby svojho dieťaťa a uvidíš, všetko pôjde jednoduchšie.
Držím Ti palčeky, aby ste to zvládli čo najlepšie.

rodinnevikendy2
14. máj 2014

velmi dobre su rone kurzy pre deticka, pohybve, tvorive, plavanie a ine aktivity pre rozvoj deti.
Odporucame baby klub Plutvicka
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

Strana
z7