Ako zvládnuť príliš pripútané bábätko?
Ahojte, mám 4 mesačné bábätko ktoré je veľmi ukričané, uplakané a nervózne takmer cely deň. Každých 5 minút ho musím zabávať inou aktivitou, pričom má musí mat vždy na očiach - či leží pod hrázdiu, v babybjorne alebo vajíčku, musí má vidieť lebo inak je zle. A za ďalšie som s ňou od rana do cca 17hod sama, a keď príde manžel z práce, nechce s ním tráviť čas. Keď cca týždeň v mesiaci trávime so starými rodičmi, tetami atď., taktiež odmieta ich pozornost, stále len mama. Poradte mi prosím, je to len obdobie alebo to bude tým, že sme samé dve takmer cely čas? Žijeme ďaleko od rodiny a väčšinu času proste trávime len my dvojka.
Ďakujem
Ma iba 4mesiace, mama je jeho vsetko. Mne v tomto pomohol nosic. Kedze som uz mala aj starsie deti, nemohla som cele dni mat na sebe dieta a lezat v posteli. Takto som si urobila co som musela a dieta spokojne spalo, alebo pozeralo okolo seba. Ono to prejde, bude zvedave, bude lozit, objavovat, ale v tomto obdobi je mama naozaj vsetko, pokoj, teplo, laska 🥰.
Má 4 MESIACE!!! 9 mesiacov v brušku+ 9 mesiacov na brušku. Jasné, že to skončí! Áno, je to náročné, zvlášt s prvým dieťaťom. Pre mňa to bol totálny šok, tá závislosť bábatka na matke. Ale je to normálne a áno, skončí to. Moje deti majú 12,8 a 5 rokov a žiadne nereve, keď ma nevidí 20 sekúnd. Budeš zažívať ešte veeeeeeľa rôznych období, deti sa do troch rokov menia každých pár mesiacov. Skús si o tom niečo prečítať, aby si sa upokojila, lebo také malé dieťa veľmi reaguje na pocity matky, keď budeš nervná, budeš mať nervné aj dieťa.
@alissa1222 dieťa odmieta otca, nie že otec nemá záujem o dieťa
Mas velmi mudru 4-mesacnu dcerku, vie, kde a s kym je jej najlepsie, prirodu neogabes.
Ak chces, aby chcela byt aj s jej otcom/tvojim manzelom, najprv budte spolu vsetci traja, ona pochopi, ze je to tiez "jej" clovek, ked uvidi, ze ste vsetci traja spolu v pohode, je este malicka a bude to chciet nejaky cas, ale pojde to, neboj
@alissa1222 naopak, dcérka s ním nechce byt keďže je cely deň len so mnou.
@yoxinka ďakujem za všetky odpovede. Problém je aj v tom, že niekedy nechce byt ani v nosiči ani vajíčku aj napriek tomu že som pri nej. Spína sa a nechce v tom byt, chce byt na mne. Chápem že má take obdobie, no v nosiči tiež nechce byt a ja proste nevladzem ju mat cely deň na rukách a nosit ju. Má 30minutove spanky a inak je hore 1,5hod. Ja už psychicky nevladzem :( milujem ju nadovšetko ale 10 hodín denne sa jej proste nedokážem venovať nosením.
Babätko je ešte malinke,je normálne že chce byť lwn s tebou.Aký nosič máš že nechce byť v nom?Šatku si neskúšala?Uľahčilo by ti to cely den
@majka219
Pozri, mne to fakt nemusíš vysvetľovať. Ja som mala každé decko na sebe zakvačené do 9 mesiacov. Všetky spánky len na mne áno, syn bol ten typ, že 30 minútové spánky a medzi tým len reval. Toto trvalo tak 6 mesiacov. Áno, bola som pekne na prášky. Pri tretej to tiež bolo náročné, ale vedela som, že to proste skončí. A ono to skončí aj u teba. Aký máš nosič? Dobre ju tam máš? Pozrel ti to niekto? Možno jej niečo vadí a preto tam nechce byť. Ja som mala 4 šatky a 3 nosiče a nosila som vkuse, takže minimálne v tom nie si sama. A moje deti sú už veľké a na tomto sa už len smejeme.
@yoxinka mám kvalitný nosič značky Rischino a boli sme ho nastaviť priamo v predajni. Maximálne v ňom pospi ale nechce v ňom byt len tak, žeby som niečo robila a ona bola v nosiči, zlosti sa veľmi a chce z neho preč. Vdaka za povzbudenie, verim že čoskoro sa to polepsi a budem už len spominat 🙂

A pán manžel prečo s ním nechce tráviť čas ? Nečudujem sa že chce potom len teba