icon

Ako zvládnuť výchovu neposlušného dieťaťa?

31. júl 2024

Píšem sem lebo už neviem si rady, poraďte ohľadom výchovy.
Ide o to že náš syn bude mať čoskoro 5 rokov vôbec neposlúcha otca teda môjho manžela.
On si s ním robí čo chce. Ťahá ho za ruku a pod sa so mnou hrať, hovorí mu čo má robiť. A manžel všetko robí čo syn povie ako na povel. On má teraz dovolenku a je doma so synom, ja chodím do práce. Keď dôjdem domov všade neporiadok všetko rozhádzané. Pýtam sa manžela čo sa stalo, že malý vôbec neposlúcha vôbec ho nepočúva že má upratať. Manžel unavený že on nemôže ani na záchod ísť lebo malý plače, on sa pri ňom nemôže ani napiť sa, nič.
Žienky je to pravda videla som to, malý ho všade ťahá za ruku a všetko aby manžel sa s ním hral. Keď mu povie že poslúchaj už konečne a ide si sadnúť, tak syn začne plakať že nie tato pod sa so mnou hrať. Chce na koníka aby ho manžel nosil na chrbte po dome, chce všetko možné od výmyslu sveta sa s ním hrať.
Som mu poradila že musí byť rázny povedať mu aby sa hral aj sám. Povedal lenže malý sa na ňom smeje a stále ho ťahá za ruku že poď. Jedine kľud má od neho keď mu pustí rozprávky. Ja neviem ako toto riešiť.
Pri mne to nerobí. Ja si robím svoje varím upratujem a tak. Syn buď mi pomôže pri tom ja ho zapajam keď chce nech pomôže. Keď nie tak sa pekne hra v izbe. Poviem mu že teraz idem príklad naplniť práčku on sa zatiaľ ide hrať do izby. Po chvíli idem ho pozrieť čo robí, keď sa hrá nechám ho tak. Keď vymýšľa usmernim toto nesmieš. Hračky treba upratať na svoje miesto. Spraví to.Nie vždy na prvý krát ale spraví. Príklad chce ísť na ihrisko, tak musí najprv upratať po sebe až potom ideme von. A funguje nám to. Preto nechápem s manželom prečo robí to čo robí.

Strana
z2
thereisabear
1. aug 2024

Nepomôže, keď mu to vysvetlí detská psychologička?

autor
1. aug 2024

@thereisabear On by neisiel k psychologicke

Strana
z2