Akú najbizarnejšiu radu ste dostali ohľadom výchovy?
Akú najbizarnejšiu radu ste dostali ohľadom výchovy/starostlivosti o dieťa?
Mňa dostalo, keď mi stará mama povedala aby som zbila po zadku svoje dvojročné dieťa za to, lebo nechcelo (nebolo pripravené) chodiť na nočník. 🤷🏽♀️
Dajte aj vy svoje nevyžiadané bizarné “rady”.
@simca06022011 sak jasne, je to konina. Nechapem ako si niekto kedysi v hlave spojil pozersnie do zrkadla s vyskou🙈
@really8 to len strasili. Na tom spočívala výchova možno aj storočia.. nenarasties, nevydas sa, atď atď.... len aby si robil a robil ako starsi chcu:D a generácie to vôbec neriešili, že či to je pravda alebo nie.
Ked mal syn cca 4 mesiace,sli sme s muzom do kina a dieta strazila svokra.Ked sme rano prisli k nej so spokojnym vyrazom v tvari nam zahlasila,ze syn trochu plakal a nechcel velmi spat,tak mu dala Diazepam,ze to je neskodne.No mna skoro porazilo.Uz ho viackrat nestrazila.
Najbizardnejsie pre mna bolo, ked svokra zakazala manzelovi stat medzi dverami s 2 mesacnym dietatom na rukach, lebo zarubna. Inak klasika, mam dieta naucit poriadne spat, lebo nechcelo v kociku. Nemoze nosit cierny sveter, lebo vyzera ako stary chlap. Este na porodnej sale som pocuvala ako ho mam dojcit a potom doma zase blbe poznamky, ze vsak teraz dopil, preco mu davam zase.
@snowflakenel 😂😂 dovolím si doplniť, že ešte lepšie ako po krupici bude spať, keď mu daš mliečko s polohrubou múkou (niečo ako zapražka) 😁 nie, nerobím si srandu, to mi bolo poradené 😄
Uz 25 rokov je ex svokra😀
Mne svagrina povedala ze ak dietatu nekupime behak/pavuka,tak sa nenauci chodit 😂 mame styri deti a vsetky chodia aj bez pavuka 🙂
Inak som si spomenula ako mi moja starka hovorila,ze ked si budem piskat,tak sa nevydam,lebo to slusne dievcata nerobia 🙂
@larena to je tiez vyborne ist s 5 nesacnym dietatom na dovolenku 😫😫😫😫🫢🫢
@diewcatqoo @really8 ja som zase so zrkadlom pocula, ze mu ukradne dusu 🤷
Až sa niektoré zle čítajú...nám svokra chodila do izby, keď sme uspávali syna, že v žiadnom prípade na rukách..lebo ho tak naučíme...a nemám s ním chodiť na prechádzky s kočíkom...načo?
@reddflowerlife @reddflowerlife ??? A čo je na tom divné?? Bola to jedna z najlepších dovoleniek na akej sme boli…milujem takúto priblblú slovenskú mentalitu nikam nechodiť len zostať doma s dieťaťom jak vo väzení najlepšie zostat v jednej dedine niekde, nie?? Nech si každý robi tak ako chce.Dieta si z dovolenky nenesie žiadne následky😊moji rodičia boli so mnou v grecku keď som mala 4 mesiace a to bolo v roku 1996 a rada si pozerám fotky z tejto dovolenky.Tiež nemám následky.Mne skôr príde divne že sa niekto pozastavuje nad tým že malé dieta niekto vezme na dovolenku🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Keď sa na ruke mojej dcéry vtedy 1.5r objavila žihľavka (chvíľu ju strážili na dvore rodičia môjho partnera tak som sa bola spýtať či neprišla do kontaktu s nejakou rastlinou)a bola veľmi uplakaná tak som jej aj zmerala teplotu 39,5. A v Tom prišli za nami, že volali svojej známej aby jej spravila uhlíkovu vodu a všetky uhlíky spadli tak jej mám pretriet s pocikanou plienkou čelo🙈🤦. Som im povedala že ani náhodou. Ešte sa má spýtali že prečo? Však len trošku. Inak "veľkí kresťania"
@cakanka22 co tam po krupici a polohrubej muke. Makovy odvar treba! "To za nasich cias babka navarila makoveho odvaru, deti sme brali na pole a tam prespali cely den a potom aj celu noc. A ako dobre nam bolo! Teraz vam deti cele dni revu a neviete, co s nimi." Slova mojej starej susedky 🙂
@diewcatqoo tak toto je ozaj dno...
Od babky, že "to nepasuje vyťahovať cicky" a mám davať sunar tam sú všetky vitamíny
A veeeľa ľudí z rodiny treba ho biť nech sa naučí! Nepýtal sa na nočník = bitka. Nechcel jesť = bitka. A tak ďalej
@diewcatqoo toto tvrdila moja svokra, že načo kojit ona kojila len v pôrodnici potom umelé a deti spali celú noc ešte k tomu krupicu, alebo puding a všetko bolo super.Tiez mala nápad, že pretriet ocikanou plienkou kvôli poverám a prečo ideme krstiť až v roku.Pritom vôbec nie je pobozna.
Pediatricka, ktorá zastupovala našu mi povedala, že dávala dcére na nohu na ponozku gumičku, aby si ich nedávala dole išla za písací stôl zobrala gumičku a názorne mi to ukázala🙂
Hlasky mojej mamy- synovec je autista, lebo moja sestra mu nesolila jedlo.
Ked mi 3mesacny hodiny plakaval (zda sa ze to bol zdravotny problem) a moja mama mi povedala nech ho vycapem po zadku- cez plienku.
@larena Tak dufan ze ani vasi spolucestujuci v lietadle , nasledne v buse smerom k hotelu a to iste lpri ceste spat.. dufam ze teda ani spolucestujuci nemali nasledky
@reddflowerlife nie😊
Ja som dostala radu od svokry aby som svoju dcéru (druhorodenu) nekojila,lebo bude chlpatá.😀😀😀😀Ma 14 a nie je chlpatá...Podotýkam prvorodena sa kojiť môže..
Mala mala 4 mesiace, krásne plne kojená a prospievala. A svokra mi na 2hej návšteve ( prva bola ked mala 2 mesiace a od tej druhej ju uz viac nevidela kedze na zaujem a mala ma uz 8 mesiacov) zadre ze jej mam dať pit vodicku lebo potom nebude chciet ked bude starsia pit 🙈🙈🙈 podotykam ze uz mam 2 synov 9 a 7 rocnych a este som nevidela aby dieta nechcelo pit vodu ked je smädne a pride jeho cas na vodicku....mala je stale kojena a sem tam v teplach krasne pije vodicku.....ale co ja viem....ona pred 40timi rokmi vychovala 2 deti.. a to tak ze jej syn ma zlezanu hlavu na jednu stranu, preseknutu gulatnou co mu zletela a pretala lebku, krive zuby lebo nesli s nim k lekarovy a kladivkove prsty lebo naco kupovat vacsie topanky ked ho tlacili...radsej nech donosí stare... totalne mu znicili zdravie....ale ja nedavam vodicku v 4 mesiacoch a to najvacsi problem.
@bubka7 ten diazepan si mala dat ona 😱🤬
Výchovu a starostlivosť moje okolie našťastie veľmi nekomentuje, aspoň zatiaľ. Ale super bolo, keď mi svokra v priebehu 2 dní stihla nájsť hneď štyri dôvody, prečo stratím mlieko:
- málo jem (nezvládla som dojesť asi tak pol kuraťa, čo mi naložila)
- málo pijem (spravila som si čaj a pila som ho až trochu neskôr, keď vychladol)
- málo spím (syn v tom čase ešte spával takmer celú noc, ale ten víkend sa párkrát v noci zobudil, keďže bol v novom prostredí)
- prechladnem (mala som na sebe šaty na ramienka - bol august)
Prešlo odvtedy 10 mesiacov a s mliekom som problém zatiaľ nemala 🤣
Keď dieťa začne plakať.... všetci ale prisam všetci hneď z fleku....nie je hladný?to je jedno či mama,či svokra,či u lekára,či na úrade,vonku....všetci hneď nieje hladný?
@jablkovastrudla preboha to je príšerne... Fuj normálne mi je zle keď si predstavím že niekto toto naozaj robí. Zbiť 3m bábätko po zadku lebo plače
@klip0 ja som sa jej opytala ze ako mi to pomoze, on neplace z trucu. Tak mi mamina vysvetlila ze jeho to nebude boliet lebo ma plienku. Nechapem ako jej to vobec napadlo lebo nas ako deti nebili 🤦🏼♀️ moja mama ma skoro 70 a uz vela krat povedala veci nad ktorymi mi zostal rozum stat, zial.
Asi všetky máme od druhých divné názory. To je strašné že prave naše mamy alebo svokry nám takto radia a my čakáme že nám pomôžu a nie ľabdať dve poza tri, až sa rozum zastavuje. Mne svokra tiež povedala že sa nemá pozerať do zrkadla aby sa nebála,do roka nestrihat vlasy, do roka ísť na nejakú oslavu alebo svadbu už nepamätám prečo. Že mám naslinit prst a prejsť pod kolienka aby malo niečo odo mňa.prisla do spálne kontrolovať ako kojim s ospravedlnením že: pozri, ja už som tu aj tak bola. Nedvíhala som jej telefón, hneď pribehla.uz keď som vedela že má prísť, pripravovala som dieťa s kočíkom von. Dokonca mi do pôrodnice doniesla veľa sladkého pečiva s čokoládou, skoricou,,,že mám jesť sladké aby som mala dobré a sladké mlieko.A tých rád a poucovania bolo veľa.len som sa rozčulila

@really8 😂 no moja sa veľmi pozera do zrkadla už má 176cm v 13rokoch