icon

Aký máte názor na stavanie 5 mesačného dieťaťa na nožičky?

zojuskaa
6. jún 2013

Sam sa sice este nevie postavit ale manzel ho zacal davat na nozky a velmi sa to malemu paci aj ked ho chceme dat do sedu hned sa stavia na nohy je to vhodne alebo mu tym skodi na chrbticu, klbiky a pod...

Strana
z3
albao
7. jún 2013

@zojuskaa odpoviem ti podla toho, co nas ucili na baetkovskom cviceni - v tomto veku je stavanie na nozcky, zaklananie hlavy a podobne patologicka poloha. Vyvinovo najlepsia poloha je nosenie v klbku. Nejde len o to, ze sa mu pretazuje telicko polohou na ktoru este nie je pripravene, ale moze sa zbrzdit aj dalsi vyvoj. Napriklad posadzovanim dietata v 6 mesiacoch sa casto oddiali 4-nozkovanie a chodenie. Takto nas to aspon ucia a ja im musim dat za pravdu podla mojich skusenosti s 2 detmi.

matozazzo
7. jún 2013

Je to skoro, dietatko by sa malo postupne zacat samo staviat na nozicky, ono najlepsie bude citit, kedy ma na to vyvinute svaly a silu, mozte mu tym ublizit. a dalsia vec, nebude vam potom chciet lezat, sediet, ale byt len na rukach...

stanulik33
10. jún 2013

Môj syn bol po operácii a následnom zotavovaní motoricky pozadu, v troch mesiacoch nepásol koníky, chodili sme na rehabko. A doktorka nám na poslednej kontrole doporučila držať ho za ručičky a jemne ho ťahať, aby sa snažil sadnúť a posiloval si krčné svaly a chrbátik samozrejme na brušku. Lebo hlava mu visela v záklone. Cvičením sa úžasne posunul vpred a teraz je už ako iné deti, rozhodne si nemyslím, že pomáhať deťom je chyba, keď netrénujú tak sú z nich ležiace placky a pardón, keď ročné decko nesedí, tak je to divné, vážne.

Strana
z3