Appka na kontrolu času detí na mobile.
Ahojte mamicky,
vidim, ze toto forum je vcelku aktivne a urcite je tu mnoho tych, ktori riesia podobnu otazku.
Som studentom vysokej skoly a venujem sa projektu, ktory sa dotyka nadmerneho pouzivania mobilu, a to nie len u deti. Aby som zbytocne nechodil okolo horucej kase, chcem sa spytat, co by ste si mysleli o apke, v ktorej by ste si nastavili casovy limit, kedy nemoze byt dieta (alebo kludne aj dospeli) na mobile, a pokial by to nesplnil, navrhol by sa dobry trest, ktory by mal niekolko urovni (napr. vyniest smeti, ucit sa, precotat knihu...)? Dakujem pekne za nazory.
Dalsia apka? No neviem, dospeli si musia ustrazit cas, ktori stravia na mobile sami, aspon podla mna. A pre dieta, ako mama to musim postrazit ja 🙂. Ved mobil dava hlasenia, kolko casu na nom to dieta stravi, takze neda sa tak, ze sa niekde skryje a je na mobile vtedy, ukaze sa to v tom hlaseni za tyzden....
Tak v tom prípade si vyberám "trest" prečítať knihu. 😁
ked ti to nebude vyhovovat, aj tak si ju proste vypnes a hotovo budes na nom dalej. to je podla mna na kazdom aby si ten cas na mobile vedel proste ustrazit
Okay chcete to teda odlisit tym, ze to nebude len obmedzene ale za trest este bude musiet to dieta alebo clovek este nieco urobit hej? Ale ako ta apka bude vediet ze si to naozaj urobil?
Dětem je třeba dát vědět, proč na mobilu není dobré dřepět celý den, ale trestat ho za to - co ho to naučí? A ještě pomocí doma, která by měla být samozřejmá a ne za tret, .co si z toho vezme? To je celé podle mě nesmysl.
Hej, decku vybehne ze je dlho na nete, ze treba vyniest smeti, tak sa postavi a pojde vyniest xD
Nemam s tym ziadny problem.
Mam 3 deti.
2 deti uz maju tlacitkovu nokiu bez internetu - brnknu ked idu zo skoly na kruzky a podobne - ze su ok...
Potom sa mobil vypne do dalsieho dna.
Doma maju povinnosti a od 19tej lezia v posteli a citaju knihy.
Na mobil nemaju cas 🤷♀️
@berenika39 ten trest nema byt nikak drasticky, skor naucit discipline
Okej, dakujem za nazory, myslim, ze som odpovedal na kazdu otazku, pokial je este nieco, kludne sa zapojte.
@igormacka ok akože,
dieťa bude mať stiahnutú apku v mobile..
bude na mobile 3h
apka upozorní koho že prešli 3h a treba to zastaviť..? dieťa..?
ukáže mu ok môj zlatý..prešli 3h a teraz bež vyniesť smeti inak sa mobil nespustí..
dieťa odklikne ok ..,,bol som,,
na mobile je dalšie 3h a smeti sú tam kde boli?
alebo po B
upozornenie príde aj dieťaťu aj rodičovi
mobil sa stopne,rodič pošle dieťa vysypať smeti,
dieťa poslúchne a rodič odklikne že ok? mobil beží dalej?
aká je prosím pointa?
ak rodič doma nieje,dieťaťu sa mobil zastaví až do príchodu rodiča?
čiže tie povinnosti domácich prác aj tak dieťa neurobí lebo rodič doma nieje?
@igormacka trest vyniesť smeti? prečítať knihu?...to má naučiť disciplíne....fu...nechcem uraziť, ale toto nie...
mám 11 ročného chalana....smeti vynáša každé ráno, tak sme ho to naučili, ako výpomoc v domácnosti, kde žije... (a aj iné domáce a výpomocné práce)
ku knihe máme kladný vzťah celá rodina...od encyklopédii až po rozprávky, syn číta rád, sám a dokonca si chodí požičiavať knihy do knižnice...
mobil dostal ako nutnosť na 10te narodeniny, do školy ho nenosí, len na krúžky aby mi zavolal, že dorazil a opačne...hrať má dovolené len v čakárni u doktora....keďže nebýva chorý, ušlo sa mu to len na povinnej preventívke 😉
doma má x Box...ale použije tak 2x do mesiaca, teraz pod stromček dostal book, pretože je to nutnosť do školy....má aj tablet, no ten zapadá prachom....book používa na prípravu do školy, keďže učitelia im posielajú úlohy a prezentácie, a ak má povinnosti všetky spravené, je naučený a má nachystané všetko na nasledujúci deň, má 30 minút voľna na tomto stroji 😀, ale aj to tak 2 maximálne 3 x do týždňa
Nie nemám zázračné dieťa...je to normálny chalan, ktorý je v predpubertálnom veku...vie sa zduť, aj pyskovať...ale chodí do hudobky (2x nástoj, +1x teória, 1x komorná hra/ týždeň), a tancuje v súbore (2x za týždeň) a musí sa aj učiť do školy, je na druhom stupni...takže na mobilovanie veľa času neostáva...a cez víkend ak nemá vystúpenie so súborom, tak podnikáme niečo ako rodina...spolu...
Je to na rodičoch ako si to s deťmi a ich mobilmi zariadia...a nie na apke...toľko môj pohľad
@kosicanka1 jéééjda ďakujem....teda za vatu: Doma maju povinnosti a od 19tej lezia v posteli a citaju knihy.
Ja mám teda o jedno dieťa menej, ale obe sú v posteli mladšie o 19tej a staršie o 20tej.
A tú Nokiu mám aj ja....spomienka na prvý mobil...
@igormacka ok, chápu, ale dítě není pes....přeji, at vám to vyjde, třeba se apka chytí.
@dominika6 Prave naopak, aplikacia bude pracovat pomodoro technikou, cize nastavite, kolko sa chcete sustredit na urcitu cinnost a trest by prisiel, pokial by ste to nesplnili.
Pokial by rodic nebol doma, mohol by skontrolovat ked sa vrati.
Samozrejme chapem, tie tresty boli priklady, nie realne vyuzitie, plus to nerad nazyvam trest (bolo to vsak najvystiznejsie), je to nieco produktivne, co by inak clovek nespravil. Predsalen som student a doma uz deti <15 dajme tomu nie su. Preto sa pytam vas, s viac skusenostami. Nechcem sa zaoberat len detmi ale aj ostatnymi vekovymi kategoriami.
Pre vas by samozrejme nebola cielena, zaoberame sa detmi, ktore realne maju problem s koncentraciou. Kazdopadne dakujem za postrehy.
Podľa mna myšlienka nie je zla, okrem sledovania casu na mobile za deň by tam bola možnosť, že povedzme od 21 by bol telefon nefunkčný do rana do 7:00. Ale trebalo by tam sparovanie s rodičovským telefónom. Pripadne si nastaviť, že idem upratovat, tak hodinu mi nepojde pripojiť sa na net, či iné aplikacie
@igormacka Ja mam s takymi appkami bohaté skúsenosti 😜. Syn má 13 rokov. Mobil má od 4 triedy cca. Zo začiatku mal len tlačítkove... Neskôr dotykovky. Keď mal vyse 11 rokov začal ten mobil držať v rukách akosi často a tak som ho začala trošku usmerňovať a krotiť. Bolo to istý čas v pohode ale čoraz častejšie ma vytáčal ked som ho našla hrať sa na mobile tak som mu nainštalovala appku od Esetu Perental Control. Fungovala skvele az na to ze po par mesiacoch som prišla na to že ju syn dokázal nejak obísť 🤦♀️. Potom bol dlhy čas zase s tlačitkovym mobilom. Neskôr dotykovka. Všetko ok az som po určitom čase znova nevidela ine východisko ako appku.... Family link od Googlu. Výborne funkcie... Nastavila som čas kedy tam môže byt... Kedy nemôže... Povolený cas na hranie... Povolený čas na konkrétne apky.. Ked chcel niečo inštalovať musela som to schváliť... Atď... Ale po pár mesiacoch znova nefunkčná. Syn mal mobil 1 hod denne a oo hodine ho inokedy vyplo... Potom uz nie. Len som zrazu zistila ze bol 2 hodiny... Skúšala som to rôzne aj keď bol vedľa mňa no appka bola hrozna. Začal mu zamrzat mobil... Obcas mu nešiel ani vypnúť...občas mu zblblo keď chcel telefonovať.
A tak som to odinštalovala. Mobil funguje bez problémov. Syn ma 13 rokov a vieme sa lepšie dohodnúť. Vie ake ma povinnosti, domáce práce atd a az potom môže mat mobil aj to nie dlho a nekontrolovane.
Toť moje skúsenosti 😉😁

A taká appka neexistuje? Načo ďalšiu?