icon

Bábo chce sedieť v 3 mesiacoch

lady511
3. feb 2012

ahojte...chcela by som vediet ču su tu mat dlho sedietaminy ktorých detičkyv 3 mesiacoch chcu sediet...moja...chce sediet..ked ju dam lahnut dost plače až sa zachadza..je dost akčna a vo všetko je popredu je šikovná....viem že ju nemožem davat dlho sediet...len na malu chvílku..máte take babo tiež?

gabika7706
3. feb 2012

@aliza netvrdim, ze je to bezne, ale ako chodil okolo nabytku, presiel aj od stolicky k stolicke vzdialenej cca 2 metre uplne sam a vtedy to zacalo 😉

magic08
3. feb 2012

@lady511 moja mala taka bola, lezat ani za svet, furt len na rukach aby vsetko videla, ked som ju dala lahnut, rev az sa zachadzala. Kocikovali sme takym sposobom, ze prazdny kocik som tlacila pred sebou a 3 mesacne babo na rukach... tak som ju po rozhovore s pediatrickou dala do sportoveho, do pololahu samozrejme a bol klud aspon na chvilu... doma len po rukach som ju nosila, nic som neurobila, varila som po veceroch ked bol mm doma a upratovala som ked spala... takze viem o com hovoris, no neporadim ti, trvalo to len kratko tento stav, no mna vycerpaval dost... 😀 drzim palce

zuzkatko
3. feb 2012

ja by som nosič klokanku neodporúčala prídeš o chrbát skús to kreslo su k tomu aj hrazdičky s hračkamy síce to tie deti baví cca 5-10 min. ale aj to je niekdedy dosť 🙂 moja v ňom dlho nebola lebo sa v ňom nakláňala tolko že sa prekotila ako korytnačka 😀

aliza
3. feb 2012

@blanch12 ale ved nikto nepisal, ze ide dat 3mesacne dieta sediet trebars do stolicky 😠

blanch12
3. feb 2012

@aliza ..nooooo neviem 😕 ....po tyzdni pretacal hlavicku na obe strany?? a co zakony prirody? 😅

lady511
autor
3. feb 2012

@aliza ja som chodila od 10 mesiac uplne samostatne a je to zle?každe babo je iné,,,

lady511
autor
3. feb 2012

@aliza presne tak nedávam ju sediet...s tým že ju nehám samu......to nikto netvrdí..len vravím že už sa aj trošku pregula na stranu aj ked je to skoro...aj moj pediater to vie a povedal aj sám videl aka je akčná...

aliza
3. feb 2012

@blanch12 dala som ho na brusko a on pretocil hlavu na jednu stranu a potom naspat, tak co to potom bolo?

mirka285
3. feb 2012

akoze neodpustim si poznamku...vsak ta malicka ma este len dva mesiace a dva tyzdne,tak ako ju preboha moze davat sediet??vacsiu blbost som nepocula a je uplne jedno ci je popredu,aj ked si neviem dobre predstavit v com asi tam moze byt ani nie trojmesacne dieta popredu...
@lady511 ako si prisla nato,ze chce sediet?lebo vtedu nemrnci?mozno ma len reflux a vyhovuje jej viac takato poloha,tak ju po jedle daj na chvilu do vajicka...a mozno jej nie je vobec nic,len vyzaduje proste viac pozornosti 😉

lady511
autor
3. feb 2012

@magic08 dakujem....samozrejme...varenie po večeroch je mi velmi dobre zname...a upratovanie po nociach kedže mm je v robote celí den ale dost mi pomáha...mala je ako na baterky...a energie ma za 6 chlapov..cez den mi prespí asi hodinku...najvaic sa upokoji v kočíku...

blanch12
3. feb 2012

@aliza 🙂....fakt je, ze je rozdiel ci sa dieta "taha" do sedu alebo chce sediet...lady511 pise, ze chce sediet...myslim, ze 3m deturence sa uz zacinaju nudit ked len tak lezia a treba ich stale niecim zaujat...a preto asi nechce byt na chrbatiku... 🙂

blanch12
3. feb 2012

@lady511 ...tak chce sediet alebo sa pregula na stranu? ved to su rozdielne veci....to ze sa pregula je super a tak to ma byt...najskor na brusko a potom dokaze uz aj spat na chrbatik... 😉

blanch12
3. feb 2012

@aliza ...tyzdnove babatko??...to naozaj si dala tyzdnove babatko na brusko a ono si malicko podvihlo hlavku (lebo muselo ak ju chcelo otocit) a obratilo sa na druhu stranu?????...btw - "nerypem", ale fakt ma to zaujima...(prepac, ale fyziologia ma nepusti 😨 🙂

zuzkatko
3. feb 2012

@lady511 moja pediatrička (bývalá) ked videla že som malú dala do kočíka športoveho ked mala 3 mesiace tak doki tiež povedala že v pohode ale že načo ju tam zapínam do tých popruh že to netreba len ju to tlači a ked sa jej potom krpatá s lehátka kde vyšetrovali deti pregúlila na jej pracovný stôl kukala ako puk 😀 😀 😀 😀 😀 ale načo ju uvezovať 😀

riamim
3. feb 2012

@lady511 Nedá mi to, nehnevaj sa... Nerobíš si ty náhodou srandu? Vo vedľajšom príspevku sa pýtaš, či dcérke môžeš dať kravské mlieko z obchodu a v pase máš uvedené, že má 2 mesiace a 2 týždne???

katy1979
3. feb 2012

@lady511 vsak to je normalne ze sa pregula na stranu a na brusko ak sa podari zachvilku to pojde aj naspat. tak sa z nej tes a raduj a podporuj ju. a sediet no jedine ked bude vecerne sprav pozerat

zlostitko
3. feb 2012

@aliza uplne s tebou suhlasim. Zila som v UK niekolko rokov. Ziadne ciapky, ziadne ponozky, balenie nasiroko a dalsie predpotopne praktiky. A odgnut posediacky na kolene a ziju a myslim, ze su zdravsi ako my.

anjelicek26
3. feb 2012

@lady511 - pozri sediet ma az ked si vie sama sadnut, najlepsie zo stvornozkovania, cest vynimkam ide motoricky vyvin - drzanie hlavicky, pretocenie na brusko, pretocenie na chrbatik, gulanie sa, plazenie vzad, plazenie vpred, postavenie na 4 a hojdanie sa, stvornozkovanie, sadnutie zo stvornozkovania, postavenie sa z pridrzanim, krocky pri nabytku... isteze to niektore deti zoberu inym tempom, ale to, ze ty ju POSADIS - to vhodne nie je. Ak sa tam bude driapat sama, robit brusaky - prosim. nech kludne sedi. Ja neviem, co by dnes fakt ludia od 10 tyzdnovych deti chceli 😕 Mas doma narocne dietatko, skus satku, nosic, maj ju pri sebe, mozno bude kludnejsia. Ale nedavaj ju do takej polohy, na ktoru jej chrbatik este nie je stavany... ved si primeraj, aka je tazka jej hlavicky a tu ma niest nezrely chrbat. To ako keby sme my mali 20 kilovu hlavu...

Ved ju vozis vo vajicku, nie? Preco? Ked ma taku "super stabilnu" chrbticu, mozete predsa risknut aj nehodu po smere jazdy... fakt niekedy uz 😝

lady511
autor
3. feb 2012

@riamim nerobím si srandu...asi som to zle napísala..chcela som veidet od kolkých mesiacov alebo rokov

mirkita
3. feb 2012

@lady511 nas krpec tiez okolo 3 mesiacov uz chcel sediet a pozerat...vyslovene ho mucilo ked mal niekde len tak lezat....preto ked sa nieco dialo, davali sme si ho na kolenach kde bol v polo-sede s oporou....snazili sme sa to neprehanat lebo z kazdej strany nam niekto pripominal ze nesmie sediet... tiez bol pohybovo dost sikovny, aj stat sa naucil dost zavcasu, stale ho lakalo daco so sebou robit....nerobte nic nasilu, pripadne s nou trosku cvic - my sme ho za rucky jemne pritahovali do sedu a strasne sa mu to pacilo
a teraz uz beha ako drak, vsetko je OK...nerobila by som mu nic nasilu a myslim ze instinkt ti povie co a ako..

mirka285
3. feb 2012

zila som v UK a tam bla bla bla,dievcata,ale v UK je trosku ine podnebie ako tu,tak neporovnavajte hrusky s jablkami,na Aljaske by sa tiez pobavili keby citali otazku typu-vonku je minus pat,mozem ist s babom von?

lady511
autor
3. feb 2012

@mirkita som rada že je tu niekto kto to chápe ako to myslím...ano páči sa jej ked ju taham za ručky do sedu...alebo ked cvičíme nožičkami..samozrejme nosítka aj klokanky skušame ale nuspešne..chvílu sa jej to páči len...potom vajíčko a hračky ..zavesím ..ale to je uspešne tiež len chvílku...samozrejme že ju neprepínam...aby sa nenamáhala a hlavne aby sa chrbtica zle nevivinula

dazdovka
3. feb 2012

@mirka285 A toto bolo o com, ako prosim ta suvisi podnebie v UK so sedenim deti?
Na margo temy: Ja mam 6 tyzdnove babo a praktizujeme bezplienkovu komunikacnu metodu od 4 tyzdnov. Babo zahlasi ze mu treba cikat/kakat, hned beriem "serbel" a davam ho pod babo, samozrejme ze babo drzim nad nim ako v sede (len je to poloha v klbocku, taka aku ma napr. aj v kupacom vedierku, resp. ta, v ktorej bolo x mesiacov v maternici). Kde je problem? Zalezi od toho, v akom zmysle povazuje autorka temy "sed".

mirkita
3. feb 2012

@lady511 no a hlavne my sme nic s nim nerobili preto aby sme potom naokolo rozpravali ze aha on sedi....o to neslo...len sme mu hladali polohu v ktorej sa dobre citi ale so zapojenim rozumu nech mu neublizime
napr. nas krpec neplazil ani nestvornozkoval kym sa nepostavil...a dr. mi povedala ze to je spravny vyvoj, o par tyzdnov uz sa plazil aj isiel na styri...ale ja som si z tohto stres nerobila ze co kedy maly robi a kedy ine deti a ci sa niekomu zda ze pritahovanie za rucky je hrozne...

mirka285
3. feb 2012

@dazdovka si precitaj vsetky odpovede a pochopis o com.....

lady511
autor
3. feb 2012

@mirkita ved ja ked som bola mala som ani neštvornožkovala a chodila som bez opory v 10 mesiacoch ved na chodenie bez opory niesu žiadne tabulky...takže dobre robíte že sa do ničoho neponáhlate a ked niečo dieta vinehá..ako kolenačkovanie a čo??ved sa nič nedeje,,,

soldi
3. feb 2012

@lady511 vies, oblubena vyhovorka rodicov je, ze dieta chce. a ked bude ako pol rocna chciet zmrzlinu a hranolky das jej ich, lebo inak place? ked bude ako 10 rocna chciet tetovanie dovolis jej to, lebo inak place?
byt matkou znamena, ze robis pre dieta to najlepsie co vies aj za cenu zakazov a obmedzovania.

takze pokial sa vsade pise, ze dieta sedi, az ked sa samo dokaze do tej polohy dostat zo stvornozkovania alebo stoja, tak asi na tom nieco bude.

z mojho pohladu, ked posadis 2,5 mesacne babo, lebo inak place, tak to je Tvoja pohodlnost. Si matka, chcela si dieta, tak sa mu venuj a staraj sa on.
nemysli si, kazda matka si presla tymto obdobim, ked babo same nic nevedelo a trebalo sa mu nonstop venovat. cize nie si jedina, ani nicim vynimocna. akurat tym, ze vo verejnej teme hladas ospravedlnenie.

u rozumneho cloveka ho nenajdes.

dazdovka
3. feb 2012

@mirka285 Stale nechapem vplyv klimatickych faktorov na fyzicke predispozicie deti, vysvetlis mi to?

lady511
autor
3. feb 2012

@soldi ja som všetko konzultovala s pediatrom....nepotrebujem niekoho poučovanie...a už vobec aby mi niekto písal aká som matka?as si nepochopila otázku

soldi
3. feb 2012

@lady511 Ty si sa opytala pediatra, ci mozes dat sediet svoju 2,5 mesacnu dcerku a on Ti povedal ano? a napriek tomu si to prisla este rozobrat do verejnej temy? kvoli comu? lebo si si nie ista jeho nazorom, alebo preto, lebo si sa chcela pochvalit ake mas uzasne sikovne dieta?