icon

Bábo chce sedieť v 3 mesiacoch

lady511
3. feb 2012

ahojte...chcela by som vediet ču su tu mat dlho sedietaminy ktorých detičkyv 3 mesiacoch chcu sediet...moja...chce sediet..ked ju dam lahnut dost plače až sa zachadza..je dost akčna a vo všetko je popredu je šikovná....viem že ju nemožem davat dlho sediet...len na malu chvílku..máte take babo tiež?

mirka285
3. feb 2012

@dazdovka bolo to na margo toho co napisala kocka z nickom zlostitko,uz chapes?ale ved to je uplne jedno,BKM podla mna tiez nema nic spolocne s tym ci davat dieta sediet...

blanch12
3. feb 2012

@lady511 ...pis potom asi prispevky zrozumitelnejsie....teraz to vyzera tak, ze tvoj drobec nechce sediet, ale nebavi ju len tak lezat - nudi sa, tak sa taha hore, aby lepsie videla na veci a ludi okolo seba...deti su vvnimave a chcu vidiet...a to robi aj tvoj drobcek - nechce sediet, chce vidiet...dat ju do sedacky alebo lehatka do "pololahu" je uplne v poriadku...to vsak neznamena, ze sedi... 😉

zuzkatko
Odpoveď bola odstránená
soldi
3. feb 2012

@zuzkatko menuj 😀

zuzkatko
3. feb 2012

@soldi ved by ma ukameňovali zaživa 😀 😀 😀 😀

edita84
3. feb 2012

@soldi krásne si to napísala plne súhlasím 🙂
@lady511 moja vymeň pediatra lebo ten tvôj je asi nejaký pomýlený inak zbytočné je ti radiť ked chceš posad svoju 3 mesačnú dcérku ale potom ked bude veľká a bude ju boleť chrbtica visvetki jej že si jej ju ty dodrbala. :(

martinkatinka
3. feb 2012

@aliza -moje dieta chodí od deviatich mesiacov, sám sa naučil sediet,aj postaviť sa... je šikovný... a to som mu nič neukazovala a nedávala ho sediet...čo je na tom zlé, že sú šikovní? Sami sa naučili.....
Myslím si, nech mamina skúsi, samozrejme, že ju nenechá sediet celý deň, ale nech sa dieta rozvíja, keď chce...
@lady511 - nemáš tabulkové dieťa... a ak neplače od bolesti, že ju bolí chrbátik,nachvilku ju daj sedkať... ale polohuj ju, aby nebola stále zhrbená....

lady511
autor
3. feb 2012

@soldi nie určite som nehladala take mamičky ako ty a doktor mi nič neodobril....to si si asi ty utvorilaré maju žive deti ako ja,,,neodpisuj ked len kritizuješ

ninimini
3. feb 2012

náš má skoro 7 mesiacov a sediet nechce 😀 už plazí a ked sa zapre tak sa postaví 😀 malá najskor sedela cca 5 mesiacov a až potom liezla tak to máme teraz naopak 😀

blanch12
3. feb 2012

@zuzkatko 😀

mirka285
3. feb 2012

@zuzkatko ja sa priznavam dobrovolne,som podrazdena z takychto pre mna stupidnych otazok 😎

zuzkatko
3. feb 2012

@mirka285 niekedy aj mňa podaktoré otázky rozhodia ale zato hned maminu neurážam a nezosmiešňujem ked sa opýta slušne odpoviem a myslím si svoje ale nie ako niektoré silou mocou niekoho zosmiešniť a nemyslím teraz len túto tému ale aj iné

lady511
autor
3. feb 2012

@martinkatinka tuna to každy zobere ako chce tu otázku,,,vieš davam ju tak asi na pol minutu..

petkave
3. feb 2012

@lady511 Nedočítam to celé, ale v podstate súhlasím s maminami, ktoré tvrdia, že bábo sa nudí, špekuluje, vymýšľa... Ja by som to riešila lehátkom, hracou dekou a skôr ako sedieť by som dcérku dávala na bruško, veď aj to je zmena a oveľa prospešnejšia ako keby mala byť v sede 😖

lady511
autor
3. feb 2012

@zuzkatko Dobre ked sa vám to nepáči načo prispievate a urážate?za to že napíšete svoj podráždený názor ste lepšie matky?ja som sa spítala pretože som to nevedela je to moje prvé miminko,,,taks a pítam nie?ale ako vidím tu asi vela ludi padlo mudrych z neba...inak si to neviem vysvetlit...že koli jednej otázke mi tu niekto bdue písat že som zla matka???a hned odcudzovat...nepoznám matku čo nerobí chyby dokonala matka neexistuje,,,prepáčte za preklepy ale píšem narýchlo

m.i.r.i
3. feb 2012

no ja tiez nie som za tabulkovanie a skatulkovanie, my sa tiez v mnohom vymykame, ale pozeram, ze tvoje nema ani 3 mesiace...to je velmi skoro a velmi nebezpecne pre chrbticu...my maminky mame tendencie sa stale ponahlat, na sedenie ma naozaj este cas..a ze place v lahu?moj tiez stale plakal..musela som nosit, hojdat, spievat, hrkat...nikdy som sa nepohla od neho..ale ani by ma nenapadlo ho dat sediet..
A ze my sme kedysi sedeli tak skoro? No ja som tiez sedela asi 5 mesacna, tiez to vidno na fotkach, ale mama mi sama povedala, ze to oni vtedy uz trojmesacne vankusami podopierali..tiez som chodila ako 9 mesacna, ale po hodinach stravenych v choditku, co tiez bolo bezne..a tiez mi nic nebolo..teraz mam 33 a som ohnuta ako paragraf, chrbitca ma stale boli, mam hrozne drzanie tela..a moja mama sama uznala, ze to moze byt aj tym, ze nas kedysi tak skoro davali sadnut..uznam, ze v dnesnej dobe mame aj sedave zamestnania, ktore este viac zatazuju chrbticu ale v nasej generacii sa zacinaju mnozit pripady zavaznych problemov s chrbticou...a ktovie aky dosledok to este bude mat..a staci mozno pri tom len vydrzat maminkam par mesiacov...a nemysliet si, ake maju sikovne deti,lebo 3 mesacne sedia...

dazdovka
3. feb 2012

@mirka285 Odgrgnut posediacky na kolene pisala k tejto teme. Pred par tyzdnami na Slovensku mi tuto polohu ukazovala vrchna sestra neonatologie.
@lady511 Daj si pozor na to, ako dlho bude dietatko v tom polohovatelnom lehatku (ak si teda dala na rady mamiciek), aby si nekrivilo chrbticu a nemalo stlacene plucka branicou. Inac je kratke "posadenie" dietatka v pohode, musi byt podoprete s vystretou chrbticou.
BTW moja svokra vsetky deti mala iba v zavinovacke do polroka, nehrozilo aby ich vybrala, ved maju take "makke kosti" a "makku chrbticu", vsetko tip-top aby sa detom dobre vyvijalo a predsa mal jej syn skoliozu 😝 😝 😝 Keby ste videli ako prevracia oci ked davam malu odgrgnut, alebo na "nocnik"...

zuzkatko
3. feb 2012

@lady511 ale veď ja ťa neodcidzujem si prečítaj všetky moje odpovede čo som ti písala 😀

lady511
autor
3. feb 2012

ale aj tak dakujem za vaše všetky ohlasy...čakala som všelijaké reakcie a zoberem si z toho to najlepšie 😉

lady511
autor
3. feb 2012

@zuzkatko ano dakujem ,,,videla som... 😉

soldi
3. feb 2012

@lady511 vies,na to mam len jednu odpoved. ak hladas mamicku ktorej dvojmesacne dieta sa nudi v polohe na chrbte, tak sa pridaj do skupiny matiek s dvojmesacnymi detmi 😉

a vies co? nebolo by pre nu zabavnejsie keby rovno stala? sup s nou do choditka.

pekny den zelam a pevne nervy, lebo deti stale chcu nieco, co nemozu.

lady511
autor
3. feb 2012

@soldi aaaaa nemám ju poslat rovno do školky? a najlepšie samu načo píšeš podraždene príspevky?ked sa ti to nepáčilo neprispievaj

zuzkatko
3. feb 2012

@lady511 prečo do škôlky rovno do školy medzi piatakov šiestakov vieš čo tam zažije srandy 😉 😀

petkave
3. feb 2012

No dobre, idem si vás prečítať, mám chvíľku čas 😀 😀 😀

@aliza môj síce nesedel v 3-4 mesiacoch, ale áno, chodil ako 9 mesačný bez problémov... Dokonca sa naučil chodiť skôr ako si sám z ľahu sadnúť... 😕

@lady511 čo sa týka varenia a upratovania v nočných hodinách, robím to tak doteraz...

soldi
3. feb 2012

@lady511 snazila som sa len v dobrom poradit. pytala si sa, ci ma niekto este take dieta. ano, mala som. nie, nedala som ho sediet. ani som ho nepodopierala vankusmi. ani nebol v choditku.
teraz ma 9 mesiacov a beha okolo nabytku. skor chodil, nez sa naucil sediet. neriesila som.

riadim sa heslom: najlepsie pomozes dietatu tym, ze mu nepomahas. 😉

adelaine
3. feb 2012

@lady511 zle sa formulovala otazku a tu to mas 😕
samozrejme ako v kazdej teme sa najdu uzivatelky, ktore rozumne odpisu a nekritizuju,
ale aj tie co sa snazia zvozit cloveka pod ciernu zem...

ale k veci....to ze ma tvoje babo 3 mes. a chce sediet je blbost, ono len vyhladava inu polohu ako len lah na chrbte odkial prirozene nevidi a to, ze je to dieta a nie maca a je zvedave a ze ho treba podnecovat je fakt, ale spravnym sposobom...
t.j. sediet urcite nie, maximalne do nejakeho lehatka, vajicka, treba sa mu venovat, nenechavat ho lezat, davat ho do polohy na brusku, alebo nosit na rukach...my sme v tomto obdobi nasho maleho museli furt rozvlacat na rukach, chcel obzerat svet 🙂 ale samozrejme jemu sa lezanie nepacilo aj z ineho dovodu, mal reflux.

Toto obdobie je narocne, ale nic co by sa nedalo zvladnut 😉

lady511
autor
3. feb 2012

@soldi ale tvoje odpovede zneli tak akoby som bola najhoršia matka na svete vieš...a ja nepotrebujem komentáre tipu ...čo si to za matku????pochybujem že si dokonala matka všetky robíme chybu...či ked dieta sa rozbehne nedajbože si rozbije hlavu mam sa zastrelit?opakujem ja ju nedávam sediet ale len na par sekund v polosede

petkave
3. feb 2012

@soldi tak to sme na tom boli rovnako, ako pozerám. Aj môj skôr behal ako si sám sadal 😵
@adelaine súhlasím, náročné obdobie, lebo dieťatko je maximálne odkázané na ostatných... Ja som si chvíľku kľudu užila až v období, keď sa malý začal plaziť po celom byte a objavovať svet sám, bezo mňa... To bolo radosti. Ale kým bol "nemobilný", tak ma len vydieral mrnčaním, chcel sa nosiť, obzerať po okolí, hrať sa, jašiť...

nadhera
3. feb 2012

Moj maly na foto ma 3mesiace - v takomto lehatku som si ho nosila po celom byte, aby bol stale so mnou. Alebo spinkal alebo v pololahu ma sledoval. 😉

lady511
autor
3. feb 2012

@adelaine ano chápem to a tvoja dpoved ma potešila..aspon viem čo a ako....a nieje podráždena ale aj tak sa stále čudujem že su tu uživatelky...podla ktorých je žena najhošia matka ak sa spíta