icon

Bábo chce sedieť v 3 mesiacoch

lady511
3. feb 2012

ahojte...chcela by som vediet ču su tu mat dlho sedietaminy ktorých detičkyv 3 mesiacoch chcu sediet...moja...chce sediet..ked ju dam lahnut dost plače až sa zachadza..je dost akčna a vo všetko je popredu je šikovná....viem že ju nemožem davat dlho sediet...len na malu chvílku..máte take babo tiež?

zuzkatko
3. feb 2012

lehátko sme mali aj my synovy sa tam páčilo ten sedával v ňom ale do dvoch rokov a krpaňa malá ani za svet chcela silou mocou odtadial vyskočiť 😀
@nadhera

petkave
3. feb 2012

@nadhera ja som malého tiež takto nosila všade so sebou. Teda keď sme boli samy doma. Aj do kúpeľne... Ja som sa sprchovala, on sedel pred vaňou a pozeral. A náramne sa mu to páčilo... Proste každá zmena ho zaujala.

martinkatinka
3. feb 2012

@lady511 no pol minútky je v pohode... tak sa s ňou hraj, polohuj ju... asi proste potrebuje pozornost.... a nie si zlá matka....

lady511
autor
3. feb 2012

@martinkatinka ano potrebuje vela pozornosti kedže je dost živa...nič ju dlho nebaví...vymyšlame aj na hracej deke tak max..10 min najradšej je v kočíku...potom pospí aj 2 hodinky,,,alebo ked niekam vyrazím na navštevu tak spí v noci super

soldi
3. feb 2012

@lady511 ja som Ta ako matku ani v jedinom prispevku neodsudila. je mi sumafuk co si robis so svojim dietatom. pytala si sa nazor, napisala som ho. a stojim si za nim.
ked chce dieta robit nieco, na co este nie je pripravene a Ty mu to umoznis, tak je to proste pohodlnost.
a je uplne jedno, ci sa to tyka sedenia, chodenia, stravovania, fajcenia, atd. 🙂

ja som napr. maleho nosila na tigra, sice mi isli ruky odpadnut, ale bol spokojny.

ps: pise sa spytat 😉

@petkave heh, on si sadal zo stoja a som stale nevedela, ci to uz mam brat, ze vie sediet, alebo nie 😀 ale stvornozkoval potom, vsak?

petkave
3. feb 2012

@lady511 treba zapojiť bezdetné kamarátky. U nás to funguje doteraz... Chodia k nám na návštevu alebo my k nim. Baby sa vyblbnú s malým, ja mám chvíľku kľud a všetci sú spokojní. Ja si oddýchnem, synátor sa zabaví a kočky si zase raz potvrdia, že na materstvo ešte nie sú pripravené a že mať doma takého diabla, ako mám ja, je teda riadna výhra 😀

petkave
3. feb 2012

@soldi hej, u nás to bolo plazenie, potom státie a chodenie a až potom som si uvedomila, že už si pekne sám sadá a nepadá na riťku zo stoja. štvornožkovať začal, až keď mal zmáknuté chodenie.

anjelicek26
3. feb 2012

@lady511 - nie nikomu nevadi, ze sa opytas, ale nemozes sa divit, ze nad tym kruti clovek trochu hlavou. Je to tvoje dieta, bola si 9 mesiacov tehotna, neprecitala si jedinu knihu o detoch? O motorickom vyvine? O vychove? O ockovaniach? O prvych hrach? O prikrmoch? Nepozrela si si nejake riekanky? Ja som mala precitane x-knih uz z dovodu, ze som chcela vediet, do coho idem... aspon nebola nuda po veceroch... nikdy nie je neskoro sa trochu zacita 😉 Nemusis sa drzat kazdej knihy, ale na taky vseobecny nazor to uplne postaci...

lady511
autor
3. feb 2012

@petkave samozrejme že je to malí diblik to čo máme doma....ale je velmi vnímava take slniečko,,,som sa prestahovala..takže sa teším ked sa zoznamim,,a pojdeme aj von,,na dlhšie...ked bdue vaic teplo

lady511
autor
3. feb 2012

@soldi dakujem nemusíš mi písat o gramatike...ked je žena unavena občas sa aj pomíli

anjelicek26
3. feb 2012

@lady511 - hm len tebe sa to stava v kazdej druhej vete 😕 Myslim fakt, ze chyby, za ktore by sa hanbil stvrtak na zakladnej skole 😝 Nie je to cele o gramatike, ale vyznie taky text potom fakt zvlastne 😔

"pomíli"????

blanch12
3. feb 2012

@nadhera no a moja bambula ani v sedacke ani v lehatku nechce byt...ani za svet...na ruky a pozerat sa po svete a chodit a chodit... 🙂 ...dnes som si ju dala do nosica (lebo uz je dost tazka na nosenie len tak na rukach a nic potom neurobim) a umyvala som riad - to bola paraaaaaada -hlavka jej "behala" zo strany na stranu taka bola zvedava co robim....kazde dieta chce nieco ine a v tom su perfektne!!! 😉

soldi
3. feb 2012

@lady511 napisala si to niekolkokrat, tak som sa len snazila naznacit, ze sa to pise inak, aby si nebola za negramotnu 🙂 mylit sa je predsa ludske.

lucy56
3. feb 2012

@lady511 ja len tolko ze sa mylis v kazdom druhom slove, gramatika ti moc nehovori a preto by si si ju mala zlepsit tym citanim o tom aky psychomotoricky vyvoj ma dietatko v ktorom mesiaci, na nete je toho kopec co sa da nastudovat

lady511
autor
3. feb 2012

@lucy56 to sa tu bavíme už o gramatike?

lady511
autor
3. feb 2012

@soldi ako myslíš

anjelicek26
3. feb 2012

@lady511 - pozri raz ty a malinka budete robit ulohy, pisat diktaty, chce to na sebe trochu popracovat, nie, ze to bude problem. Ja zijem 6 rokov v zahranici a este to take zle ako u teba nie je 😕 A citanie fakt pomaha najlepsie, sa ti to dostane do oci. A len sa prosim ta neuraz. Nikto ti tu nechce zle.

lucy56
3. feb 2012

@lady511 nie ale pride mi to zvlastne ze niekto ma dieta, teda mal by byt rodic a nevie ani zaklady slovenciny, a vyzera takto napisana tema fakt otrasne, lebo sa pomaly z tvojich chyb neda ani zmysel vety najst , vid otazka

petkave
3. feb 2012

Baby, som študovaná slovenčinárka, ale pravopis a štylistiku na tomto fóre už dávno neriešim. To by som si asi s veľa ľuďmi teda nepokecala.
@anjelicek26 ale máš pravdu, čítanie je najlepší spôsob, ako sa nenútene naučiť pravopis. 😵

nadhera
3. feb 2012

@blanch12 maleho som velmi nenosila na rukach, lebo som hned ostala tehulka 😉 ale sem tam som vyuzila klokanku, lehatko vsak bolo super, nedam dopustit. Decka su zvedave, lezat v postielke a cumackovat do stropu a na hracky ich nebavi. Potrebuju nieco akcnejsie. 😀

pancake
3. feb 2012

neznamená že ked dieťa niečo chce, tak mu to musíš dať alebo to musíš spraviť. ked bude chcieť chytiť elektrický kábel, aj to mu dovolíš?

anjelicek26
3. feb 2012

@petkave - inak toto je fakt na zamyslenie, kedze jedine, co citam v slovencine je modry konik, asi to so mnou pojde dolu vodou 😅

petkave
3. feb 2012

@anjelicek26 to je jasné, po čase zdegeneruješ 😀 Prvá fáza je, že si to prestaneš všímať, ďalšia je, že ti to bude pripadať úplne normálne, 3. fáza: začneš tie slová v takých tvaroch sama používať. 😲

adelaine
3. feb 2012

baby, mam otazku, uz ste raz prispeli svojim komentom k sedeniu vs. nesedeniu 3 mes. dietata, na co je dobre rozpiplavat chyby, gramatiku....?
nech si kazdy pise ako chce...alebo vas to uraza? to by ste sa museli pozastavovat nad 80% prispevkov MK

pancake
3. feb 2012

@anjelicek26 je tu aj téma jazykové okienko a tam sa nasmeješ. občas som tam ,,kukla,, 😀

renesmee2
3. feb 2012

Ja len poviem toľko ak chcete dieťatku doničiť chrbát tak smelo do toho, dávať sedieť ani nie 3 mesačné bábo. Mám pocit že niektorým mamičkám už fakt preskakuje, ved sedieť môže dieťa iba ked už sa samo vie posadiť bez pomoci, skôr určite nie a nik ma nepresvedčí že máte také super zázračné dieťa ktoré už je v tomto veku schopné sedieť samo. Ked je nespokojná tak sa zjavne nudí, treba ju nejako zabaviť alebo maximálne dať do toho detského lekátka nech sa na svet pozerá z inej perspektívy. A tak ako tu niekto písal to že dieťa niečo chce neznamená že mu treba urobiť všetko po vôli. Každá vývinová etapa má svoj čas. Mne je až zle ked vidím čo robia niektoré matky s deťmi. Sedieť dávajú dobre že nie od narodenia a stáť od pol roka. Len aby bola lepšia fotka 😕 Kam sa všetci ponáhľate, to len aby ste mohli povedať že je vaše dieťa popredu tak ho akurát dokaličíte. A nemusí sa to prejaviť hned, môže sa aj v dospelosti riadnymi bolesťami chrbta.... 😝

lady511
autor
3. feb 2012

už som na tuto temu videla dost príspevkov...dakujem

petkave
3. feb 2012

@pancake juj, dobrý tip, idem to kuk 😵

zuzanamv
3. feb 2012

Velmi dobry clanok, odporucam vsetkym:
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr...