Baví vaše deti čítať?
Zijem daleko od rodiny a nam ziadny vzor matky. Preto sa obraciam na vas. Citala som ze deti sa skor naucia rozpravat ak im citame. Myslim na deti do troch rokov ktore rozpravat este nevedia. Mam vsak dojem ze moje deti citanie nezaujma. Som frustrovana ked nevodim ziadnu teakciu u nich mam dve dcerky (1 & 3) ani jedna z nich nerozprava. Je nejaky sposob ako ich zaujat? Co pomaha vasim detom? Respektivne co ich bavi? Ako na citanie reaguju?
@lexilaracroft ahoj - ani jedno moje dieta nebavilo pocuvat ked som im citala - dcera zacala rozpravat ako rocna, syn ledva 3rocny...
Moja dcera ma teraz 10 a vacsieho maniaka na citanie nepoznam, syn ma 5 a tiez ho to dost chyta...
Cize zial moja skusenost je ze to citanie v rannom veku moc toho realne neovplyvnilo - aspon teda nie u mojich deti...
@dai takze ked ich to teraz nebavi potom moze zacat aspon ze nieco som rada
@lexilaracroft prepac, ja som si az teraz precitala ze tvoja dcerka je autistka... s nimi ale musis pracovat inak ako s normalnymi detmi - pozri si tu na mk skupinu maminiek deti s autizmom - vela rad si tam davaju ako co najlepsie podporit ich schopnosti...
@lexilaracroft Pre mladsiu dverku doporucujem interaktivne knizky, dokonca sa osvedcila aj u mojho s PAS, pretoze spojitost - elektronika, ze pri tom nieco vykonava-zrak-sluch, je pre neho silne motivujuca. Ale pochopil az v cca v 2,5r, ked pochopil slovnej komunikacii celkovo.
Tak isto rad pracoval v skolke rad s interaktivnou tabulou, cize znova - spojitost zvuk-v zapati pomenovanie obrazka....takto sa zacal ucit aj anglicky, coz som zase neocenila ja, pretoze v prvom rade ma byt jeho slov.slovna zasoba dostatocna.
Ak starsiu dcerku bavi elektronika (co mojho fascinuje), mozno sa na to chyti.
Napr. takato....
@dai poznas niekoho konkretneho?
@charlie1980 dakukem urcite nieco take pohladam v nasich obchodoch
Zial osobne nikohi nepoznam - pozri ale tuto temu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-autisticke-dieta-cesta-a-vyzva-zaroven/ tam je ziva diskusia a maminky co maju autisticke dieta

@charlie1980 podla vsetkeho aspon druha by mala byt v poriadku tak to robim koli nej. Tu na koniku moc odbornikov neni