Blok pri odplienkovaní

mata0410
25. okt 2016

Baby poradte. Dcerka ma 28mesiacov. Stale nosi plienku. Berie ju ako utocisko ako je pokakana alebo velmi pocikana sama si rozkaze, ze ju mam prebalit. Ked sme na zaciatku skusali odplienkovat sadla si aspon na redukciu. Par mesiacov dozadu sa nechce vobec posadit. Dostala blok z toho ako som jej hovorila nech necika na podlahu. Teraz aj ked by som ju tam dostala nevie sa uvonit a strasne place. Predtym sa mi parkrat podarilo ju posadit aj sa vycikala aj vykakala ale vsetko bolo s placom, ze sedi na nocniku a nedokaze sa uvolnit a hned si pytala novu plienku. Ako to mam teraz napravit mate nejaku radu? Pride mi uz velka na plienku.

evinkah
25. okt 2016

Moja mala je odplienkovana velmi kratko (2r.), tiez robila cirkusy za vysedavanie na serbliku (ci redukcii), musela som ju vyslovene nutit. Iba sem-tam sa sama vycikala, aj to bola skor nahoda... Rozumela, co sa od nej chce, aj chapala, co sa kam robi, ale odmietala si na serblik sadnut. Teraz ma mozno niekto ukamenuje, ale dala som jej do ruk tablet a nechala ju samu sediet v kupelni, pozrela si zopar videi na Youtube, posedela a pochopila, ze serblik nie je za trest. Sama chodi cikat, kakat, oznamuje mi to, vonku sa pyta. Obcas si k tomu vypyta tablet. Pre mna v tomto ucel svatil prostriedky, tiez mi uz prisla velka na plienky, najma mala na zadocku vkuse nejake kozne problemy, tak som to uz musela riesit 😉

mata0410
autor
31. okt 2016

@evinkah skusila som. Pustila som jej oblubene pesnicky a sedela tam velmi dlho a nic. Potom sa obliekla a o chvilu sa vycikala na kobere. Zadrziava dovtedy kym uz nevladze drzat

timea7
31. okt 2016

@mata0410 začínaš neskoro, nechaj ju pár týždňov tak, odplienkovanie nerieš, nehovor o tom, iba ju pozoruj, či si vyprázdňovanie uvedomuje. Myslím, že áno, ak budeš o tom presvedčená, vysvetľuj, že plienky sú iba pre bábätká, že vám už nepredajú, potom treba plienky nekompromisne odstrániť, žiadny blok, iba využíva to, čo je pre ňu pohodlnejšie. Plač je pre ňu prostriedkom, ako dosiahnuť svoje. O dva tri mesiace bude aj o niečo staršia, bude viac chápať.

mata0410
autor
1. nov 2016

@timea7 zacali sme uz davno ale bezvysledne. Pocurala koberec aj sedacku a tak som ju upozornila ze tam sa to nerobim od vtedy ani chvilu neposedi. Dnes som sa nastvala a tlacila na nu nech posedi na nocniku. Posedela ale nepustila nic.

puer
1. nov 2016

moja dcera mala 2roky aj 9mes.odisla som lezat do nemocnice na rizikove odd. a sama sa zacala ytat a vôbec sa do postele nepocikala.na noc sme jej plienku nedavali.ono dieta na to musi dospiet.v 2 rokoch vydrzala 2 mes.a potom sa v jeseni ochladilo nahle tak s tym skoncila.treba vydrzat.

marianita3008
1. nov 2016

Moja ma 25 mesiacov a tiez mame problem. Ked som ju zacala davat na nocnik asi v roku, najskor strasie hystercila, nechcela ani sadnut...neskor,ked sme to skusili znova, tak uz sadla, ale iba na dve sekundy a dost..alebo oblečená... Teraz posedi, aj to iba s tabletom, ale nevycika sa, aj ked jej treba...vtedy znervoznie a pobehuje po izbe, pripadne si pýta plienku. Iba raz sa mi ju podarilo takto odchytit a nasilu posadit na nocnik a tak sa so strasnym plačom vycikala. Ak by mi niekto v tomto poradil, budem rada, lebo ozaj neviem, ako s tymto pracovat :( . Je schopna ciknut do teplackov, ale aj to nie uplne, zadrzi. Bez plienky je ozaj schopna dlho necikat,no kakanie ani neskusam pri tomto stave.

senta_sofia
1. nov 2016

@mata0410 ja by som ju mozno zobrala do obchodu,nech si vyberie nejake pekne gatky,ze uz je velka baba a potom jej prizvukovala,ze ake krasne si kupila,hadam ze ich neocika

andreasiskova3
1. nov 2016

@mata0410 moje dievčatá majú 2 roky a 4 mesiace. Jedna na nočník ani na záchod nechce, len občas sa stane že sadne, keď má náladu, ale nevicika sa. Druhá začala až teraz asi 2-3 týždne , že dobrovoľne sadne , vycika sa, ale nepýta sa a kaka zásadne do gatiek. Ale aspoň sadne na serbel alebo záchod, lebo doteraz ani za svet, nijako , všeličo sme skúšali a nič. Až raz len tak som sa jej opýtala či sa vycika do nocnika a šup odpoveď že áno, tak odvtedy chodí. Ale druhá nie. Ja si myslím, že to nie je žiadna tragédia v ich veku a ani ojedinelé. Asi by si jej mala dať pauzu a potom nejakou hravou formou postupne začať.

timea7
1. nov 2016

@mata0410
@marianita3008 počkala by som na vašom mieste do jari, nesilila by som to, ale po zobudení by som dieťa posadila na nočník, aj ráno, aj poobede, či už niečo urobia, alebo nie. Obidve si podľa mňa už veľmi dobre uvedomujú, že im treba cikať, na jar by som plienku nekompromisne na deň zobrala a vybavené.