Bolesti bruška u 8 mesačného bábätka. Ako mu pomôcť?

slivocka123
23. nov 2010

Prosim velmi pekne o radu.Uz som maximalne zufala. Maly ma uz 8 mesiacov a mam pocit, ze od zavedenia prikrmov je to s jeho bruskom coraz horsie a horsie. Cez den je uplne v pohode. Problemy zacinaju hned ako ho ulozim na vecerny spanok. Najhorsie je to nadranom. Maly sa natahuje, mrci, ocividne ho boli brusko. Uz sme skusali vsetko, caje, masaze, kvapky, probiotika - nic nepomaha. Zisitli mu meteorizmus. Je doteraz dojceny. Neviem ako by som mu pomohla.

kubikevik
23. nov 2010

@slivocka123 ahoj, zial neporadim ti, moj syn je na tom takmer rovnako a ja tiez uz neviem, co s tym. My sme sa dojcili len tri mesiace a odvtedy skusame vsetky mozne mlieka a zistovane nam nebolo zatial nic, tak my ani nevieme, co nam je... Tiez sme toho uz poskusali, nic nezabera... Najhorsia je noc, ako pises...No ak by sa nam podarilo nieco objavit, a zabralo by to, dam ti urcite vediet...drzte sa!

kvojtanikova
23. nov 2010

@slivocka123 a skusali ste mu dat rektalnu rurku? nam to dost pomohlo, pekne sa vyprdkal aj vykakal...
@kubikevik

slivocka123
autor
24. nov 2010

@kvojtanikova S kakanim maly nema problem, ale skusali sme aj rektalnu rurku. Ta pomoze akurat tak na chvilu. Ked ju zavediem, tak sa vyprdka, ale o pol hodinu az hodinu ma opat problem.

slivocka123
autor
24. nov 2010

@kubikevik Zial kvoli brusku vacsinou ani sa o nic lekari nepokusaju, pokial dietatko prospieva. My sme boli v nemocnici kvoli zvysenym teplotam. Tak, ked sme uz boli pod drobnohladom lekarov, tak mu porobili vsetky mozne testy. Takze tak zistili aj meteorizmus. Komicke je, ze neprisli na to preco maly mal takmer 2 mesiace zvysene teploty. (37,2 - 37,5 po odratani) Zubky to urcite neboli, lebo nema este ani jeden 😎

slivocka123
autor
24. nov 2010

Dnesna noc bola obzvlast hrozna. Maly mal taky zachvat, ze som to este nezazila.Presne o pol noci zacal plakal non-stop asi hodinu a nedal sa vobec utisit. Ten plac ale nebol taky normalny plac, ale skor ako nejake kvikanie - pripadalo mi to ako v zlom filme. Mozno to tentokrat nebolo ani brusko a mal nejaku nocnu moru, len neviem z coho......Mame normalnu, harmonicku domacnost.

zlatusik28
24. nov 2010

@slivocka123 ahoj, a čo mu dávaš pred spaním papať?

slivocka123
autor
24. nov 2010

@zlatusik28 Mliecko(MM). Este ho kojim. Kasu odmieta. Este aj v noci ho kojim asi 4 x

zlatusik28
24. nov 2010

@slivocka123 tak od mliečka by to nemalo byť. ja by som sa pýtala na nejaké vyšetrenie, či ho fakt niečo nebolí, určite. Veď sa nemôže chúďatko takto trápiť ☹

kaja73
24. nov 2010

@slivocka123 Ake prikrmy si už zaviedla? Može sa jednat aj napr. o intoleranciu laktozy-ta je aj v mat. mlieku,alebo o alergiu na kravsku bielkovinu-aj ta prechadza mat.mliekom.Do prikrmov neboli žiadne problemy?

kubikevik
24. nov 2010

@slivocka123 Taketo "zachvaty hodinkove" mavame aj my...tak raz za tyzden...tiez netusim z coho to moze byt, lebo stravu uz tak sledujem, ze som z toho na nervy a vzdy ked si myslim, ze by mohla byt celkom dobra noc, tak placeme...
Rektalnu rurku sme aj my pouzivali, tiez zaberala len na chvilku, tak o dve hodiny bolo treba zasa... A moj maly kaka tiez pekne, davam mu probiotika Dophilus, bez nich aj kakanie bolo trapenie.
@kvojtanikova

slivocka123
autor
24. nov 2010

@zlatusik28 Uz sme absolvovali vsetky mozne vysetrenia. Akurat mu zistili ten meteorizmus.

slivocka123
autor
24. nov 2010

@kaja73 Papa uz desiatu (ovocie), obed (zeleninovo-masovy prikrm) a vecer par lyziciek kase, ale moc ju nechce. Testy na laktozu a mlieko mu robili. Vsetko negativne. Mali sme problem aj pred prikrmami, ale nebolo to az take, mam pocit ze od prikrmov sa to zhorsilo.....

kaja73
24. nov 2010

@slivocka123 Bielkovina sa v testoch nemusi ukazat.Ani nam sa neukazala a pritom po jej vysadeni-prisnom -zmizol ekzem v priebehu 3 tyždnov.Ty maš v strave mlieko a mliečne vyrobky? Možno by stalo za pokus ich vysadit na 2-3 tyždne a uvidiš. 😉 Ta kaša je mliečna alebo bezmliečna?Skusila by som bezmliečnu ,zarabat napr do ryžoveho mlieka.z DM ka ,alebo do vody.Ja to tak robim už 2 mesiace.To ryžove mlieko maju natur a s calciom.Ta s calciom je vhodna až od 1 roku,ale tu druhu može.Vyskušaj a uvidiš.

slivocka123
autor
24. nov 2010

@kubikevik Dufam, ze z toho nase deticky coskoro vyrastu. Hlavne sa bojim, aby to nezanechalo na nom nejake negativne stopy (myslim po psychickej stranke), ked tolko trpi...... 😖

slivocka123
autor
24. nov 2010

@kaja73 Tak to je super....Potom, ze ver testom...... 🙄 Mliecne vyrobky uz zhruba asi tyzden nepapam, tak ich ani nezacnem. Vydrzim tie 3 tyzdne. Kasu som mu robila bezmliecnu do vody, preto mu asi nechutila. Dnes som mu ju urobila do mlieka (NUTRILON), tak to mu uz chutilo. Ale skusim mu teda to ryzove mlieko, aspon na 3 tyzdne a uvidime.
Dakujem za radu.....Potom dam vediet......

kaja73
24. nov 2010

@slivocka123 Nie je to o tom ,že ver testom alebo nie, ale o tom ,ža alergia nemusi byt len v krvi.Neviem prečo na to doktori neupozornia.Aj ja som si info našla až tu na MK na fore alergia na mliečnu bielkovinu kravskeho mlieka.To som už mesiac do maleho v klude cpala UM a tak aj chudak vyzeral.Ved doktor to odporučil 😠 Fakt na porazenie.

slivocka123
autor
26. nov 2010

@kaja73 A myslis, ze ryzove mlieko je adekvatna nahrada za UM ? Obsahuje to tolko vyzivnych latok ako UM?

kaja73
26. nov 2010

@slivocka123 jasne že nie. Ale ak by sa vam potvrdila alergia, aj ked len eliminačnou dietou,tak by vam mali predpisat alergy care,alebo neocate-ale ten nepredpisuju radi,pretože jedna plechovka stoji 78 euro.My ho mame a kym nam ho predisali,tak sme si ho 5 tyždnov kupvali sami.Kupili sme 5 plechoviek,tak si to vyrataj. 😝 Ale ked kojiš,tak nie je problem,len ty v strave vynechaj mliečne vyrobky.A ked kašu pripraviš z ryžoveho mlieka,tak sa neboj,nič maly stradat nebude.Ved v mat.mlieku a v prikrmoch ma zastupene všetko.A neskor,ked už bude mat viac ako rok ,tak daš to kalciove ryžove mlieko a všetko ostatne bude mat v inom jedle-mineraly aj vitaminy.Moj starši syn mlieko napr nikdy nepil a je zdravy.Len som ho 2 roky kojila a potom už nejedol v podstate nič mliečne.Len občas syr,či puding. 🙂 V mlieku ide v podstae o vitaminy,mineraly a vapnik.Z toho by teoreticky problem mohol byt jedine ten vapnik,ale aj to sa da vhodnou stravou v pohode doplnat.