Chce mňa a maličké?

katarinka2112014
4. feb 2016

Ahojte baby. Mám taký problém alebo si myslím, že je to iba problém no poraďte mi. S priateľom sme rok aj tri mesiace a som tehotná chceli sme bábo a velmi sa tešíme. Obvykle dieťa spojí partnerov ešte viac no nás rozdeľuje. Chce sa ísť lyžovať čo ja nemôžem, chce sa ísť korčuľovať a to vždy je preplnené klzisko čo je tiež nebezpečné a proste všetko čo ja nemôžem. Milujem ho a hovorí že aj on mňa ale nerešpektuje ma a to mi veľmi vadí. Ešte skôr pred otehotnenim vždy, keď si vypil mi nadával, zle sa ku mne správal, no ja som (ako hlúpa) vždy mu odpustila a žiadala zlepšenie no nikdy sa nedostavilo, aj ked bolo veľa sľubov. Nechápem teraz chodí si kde chce nepozerá na mňa či by som išla aj ja a vždy ide tak, keď ja nemôžem alebo mi to nevyhovuje. Neviem no mám pocit, že to neberie vážne tak detský. Má 26 rokov no niekedy ako keby len 15 aj menej. Keď som tehotná mám také pobúrené hormóny v jednu chvíľu sa smejem, potom plačem a nakoniec kričím a on si myslí, že mi všetko vadí a že ho už nemilujem, keď sa tak k nemu správam. No neviem ako mu to mam vysvetliť, že teraz mám také rýchle zmeny nálady. Poraďte mi chce ma alebo nie? Má to budúcnosť? Neviem nemôžem sa nikomu zveriť, pretože nikto nevie že som tehotná a som zúfalá.

zuska2001
4. feb 2016

ja som mala tiež tento pocit, ked som otehotnela. A teraz, ked je malý na svete, tiež niekedy. Proste, muži to tak necítia, tie obmedzenia, ktoré dieťa prináša., Neprežívajú to rovnako ako ženy. Dieťa je pre neho ešte abstraktný pojem, neexistuje ale ty ho už cítiš. A možno si chce ešte rýchlo užiť aktivity, lebo má strach že potom to už nepojde. Daj mu čas a bud veľkorysá. Uvidíš, ako sa bude správať, ked dieťa bude na svete. Ja si tiež myslím, že moj chlap je občas sebec, ale často uprace, navarí, zobere malého von..... hľadaj a zdorazňuj dobré veci, lebo tvoje dieťa iného otca ako tvojho chlapa mať nebude.

suchana
4. feb 2016

Nie, nemyslíš si to len ty. Máte problém a to dosť veľký. A ked sa dieťa narodí, bude to ešte horšie. Ako si prosím Ťa prišla na to, že Tvoj priateľ chce dieťa a že je na to pripravený? Len na základe toho, že ti to povedal? Lebo takto sa muž, ktorý miluje svoju partnerku a teší sa na dieťa nespráva. On je dementný, že si neuvedomuje, že tehotná má určité obmedzenia? Jemu nejak nedochádza, že váš život sa zmení po narodení dieťaťa? Ked ty si ešte len tehotná a ten milujúci budúci otec nie je ochotný sa prispôsobiť svojej tehotnej žene, ktorá samozrejme asi na lyže, korčule momentálne nemôže? Je mi ťa ľúto, lebo ked sa to malé narodí a ešte len vtedy začne frmol, budeš na neho úplne sama. Lebo tvoj priateľ zjavne nie je a ani nebude ochotný prispôsobiť svoj život životu s dieťaťom. On to dieťa urobil. A mám ten pocit, že tam jeho účasť na rodičovstve skončila. Prajem Ti, aby ho narodenie dieťaťa zmenilo, ale dosť o tom pochybujem. Ked je raz chlap sebec, egoista a celkovo nezrelý, nikdy sa nezmení. Ešte aj tie nadávky... Ach ženy nechápem vás, akých chlapov si vyberáte za otcov svojich detí.

maslenka47
4. feb 2016

Bla bla bla.. nerespektuje ma .. bla bla bla. Ved ty jeho tiez nerespektujes.. jeho volu ist lyzovat, korculovat a co ty "nemozes". Figu nemozes, NECHCES, to je rozdiel. Si tehotna, nie chora, tak by bolo vhodne prestat ocakavat ,ze sa z teba vsetci po...

Nemas mu vysvetlovat, ze "tehotna ma zmeny nalad". Mas svoje nalady ovladat. Pretoze tak, ako si ty jeho partnerka, tak je aj on tvoj partner a respekt ma byt z OBOCH stran.

Nemas mu vsetky cinnosti zakazat s tym, ze ty "nemozes" a ked nahodou pojde bez teba, tak byt urazena. Mas mu navrhnut spolocnu cinnost, ktoru robit "mozes" (je vobec taka) a bude naplnat vas oboch.

bonaqa2013
4. feb 2016

ten alkohol u tvojho chlapa je problém a to nehovorím o nadávkach... toho by som sa bála.

susanne6
4. feb 2016

uplne bohužial súhlasim so suchana, bude to len horsie, s dieťaťom budeš mať oveľa viacej obmedzení...a hlavne príde dotoho unava a depka...nezávidím....a ani neviem čo poradiť, možno ťa aj ľúbi ale o lásku od takého to chlapa by som asi radšej nestála. 😢

ena1903
4. feb 2016

Ja si myslim, ze to este nemusi byt take tragicke. Si uuuplne na zaciatku, on si fakt este asi ani neuvedomuje, ze sa nieco zmenilo. Mozno mu to viac dojde, ked ti vykukne brusko. Zatial by som skusila velmi netresovat, vysvetlovat a vysvetlovat, dat mu precitat nieco o tehotenstve, rozpravat sa s nim o buducnosti, co bude, ked sa male narodi a skusila by som navrhnut nieco, co by ste mohli robit spolu. MM si prve tehotenstvo tiez dost malo uvedomoval, trosku mi bolo luto, ze nehladka brusko (len na vyslovene poziadanie), nechodi so mnou na poradne... Bola som trubka, podstatne dolezitejsie je, ze odkedy sa maly narodil, zboznuje ho a je dobry otec. Teraz uz ho brusko hladkat nenutim a viem, ze to podstatne pre neho pride po porode. Tak snad aj u vas to tak bude. Len sa priprav na to, ze po porode vam este potrva, kym si na novu situaciu zvyknete, kym sa naucite fungovat v trojici, kym tvoj chlap pochopi, co presne sa od neho ocakava. Opat, dolezita je komunikacia a trocha tolerancie - vsetci sa musia naucit byt rodicmi. Inak s tym blbym zvladanim alkoholu sme na tom podobne - nase najvacsie sceny boli, ked mal vypite. Nuz, uz len sa snazit, aby sa to stavalo co najzriedkavejsie... Drzim palce.

janinah
4. feb 2016

Obaja ste nezrelí...celý život chodím s manželom "lyžovať" on s deťmi na svahu,ja v blízkom bazene,večer všetci spolu.Všetko sa dá,len treba chcieť.Nemusíš ho obmedzovať preto,lebo ty si tehotná.Keď si vypil,mi nadával...toto už je problém,nie lyžovačka.Tak čakaj,kým si vypije viac a budeš z domu utekať i s deckom 😒 nehovoriac o tom,že ani nijakú svadub nespomínaš,ani nevieme ako bývate či ty u neho či naopak či inak...dievča zlaté,dôležitejšie veci treba riešiť ako lyžovačku......

101lucia
4. feb 2016

S mojim sme mali podobny vztah ako popisujes. ked si vypil tak vynadal, no potom sa osprvedlnil. ked som otehotnela tak sme sa tesili. No uz sme nemohli spolu chodit von ako predtym kedze som si nemohla ja vypit, no moje hormony robili svoje. On chodil von a nechaval ma doma. Neskor sa zacali u priatela prejavovat problemy so stresom..co bolo aj vdaka roznym rodinnym situaciam ale aj vdaka tomu ze sme ocakavali to male. Dnes ma dcerka skoro 3 roky..presli sme si vselicim ale drzime spolu. Pre naseho tatina sme my dve to najdolezitejsie na svete a on pre nas nenahraditelny. Uplne sa prisposobil rodine a robi mne nas vsetko.
Tak ti poviem...chlapi tuto zmenu vnimaju velmi tazko aj ked to nedaju najavo...uz si to zacina uvedomovat ale zhorsi sa to ked zacne rast brusko. Cim je chlap starsi tak tym je to horsie a tazsie si na zmenu v podobe dietata zvyka, no ak je to pravy chlap tak vas proste neopusti...to ze si chodi po svojom s tym nema nic spolocne (akoby si chcel este uzivat kym to neskonci...a to skonci uz coskoro). A potom je ta druha stranka..tvoje hormony. Vsetko vnimas dvojnasobne a chces to mat vsetko dokonale a nejde ti do hlavy preco to ten tvoj chlap nepreziva vsetko s tebou...ale pravda je taka ze oni to nevedia..vnimaju to svojim sposobom.
Ked ta tu niekto zotrie pod ciernu zem tak to znamena ze si takym nepresiel a privelmi mudruje. Ty musis vediet aky mate vztah a aky ten tvoj je..Ma rad deti? Ak ano tak nieje o com. Cas ukaze..no prajem trpezlivost a pevne nervy.

sjuzan77
4. feb 2016

problem 1 - s priatelom cakame dieta. to sa fakt v dnesnom svete uz vytraca pojem "manzel"? co tak najskor si dat trocha do poriadku zalezitosti a potom mysliet na taky obrovsky zavazok, akym dieta je?
problem 2 - sme spolu rok a 3 mesiace. po roku znamosti planovat dieta mi pride trocha urychlene. nepises, ci ste si vobec vytvorili nejake zazemie, byvanie, financnu rezervu, ktora vas ochrani pocas tvojej materskej.
problem 3 - este pred otehotnenim mi nadaval, ked si vypil. moja mila, to mal byt pre teba prvy varovny prst, aby si utekala kade lahsie a nie sa dat oplodnit. zial, nemyslim si, ze momentalne spravanie tvojho priatela by naznacovalo krasny happy end v podobe spolocne stravenych krasnych rokov.

ja fakt nechapem dnesny trend, mat priatela, ktory sa uz pocas randenia sprava ako hulvat, co najskor s nim otehotniet bez zabezpecenia zakladnych zalezitosti a potom sa pytat na internete, ci je normalne, ze jej chlap s nicim nepomoze, ci je ok, ze mu musi z materskej platit na podnajom, lebo s dietatom byva u neho, ci je v poriadku, ze ona musi s dietatom ostat sama doma, lebo jej drahy chce ist k moru, hoci ma par tyzdnove dieta..

jeennyv
4. feb 2016

@katarinka2112014 Podla mna si si odpovedala sama... ano bola to chyba odpustat mu jeho spravanie, v alkohole sa clovek prejavi, prejavi svoje spravanie, ktore za triezva potlaca..cize ked sa opije rataj s tym, ze od nadavok je len blizko aj k facke...a este mat s takym clovekom dieta....ja sa nestotoznujem s par nazormi tu, ved klzisko svah, pre tehotnu nebezpecne, jeden tuk a moze byt po mimi a nemyslim vyjst na lyze atd.....mam par kamosiek co su tehotne a posledne co mladych buducich rodicov trapi je lyzovanie a klzisko....ako tu spominali, dieta a tehotenstvo prinasa so sebou obmedzenia a ak to partner teraz neuzna dalej to ine nebude...podla mna mate nabeh na to, ze ty budes doma s dietatom a on sa tulat po kamaratoch baroch atd. a ked nieco povie ti, sak jasne mozes ist so mnou, ale ty asi s dietatom na prsniku nepojdes...ste kratko spolu a vsetko ste uponahlali, bud mu das jasne najavo, ze hop budeme rodicia, tak treba riesit toto a nie nejake mechechce alebo ked nepride zmena, tak dat mu zbohom.

anakristina
5. feb 2016

Podla mna je to len kriza.a pani ktora tu pisala ze mat dieta po roku je urychlene nema pravdu.niektori si vsetko zabezpecia,potrva to 5rokov a dalsie 4sa snazia o decko.dieta je dar!ma prist kedy pride.aj u nas boli nadavania a hadky aj hnev.a viete co?aj medzi babkou a dedkom boli.a boli spolu 60rokov a v noci sa za ruku drzali aj na konci...priatel je ako kazdy chlap.nechapu ze sa bojime padov,nechceme sa udriet.nie su obetavi ako my zeny.ked bude rast brusko a zacne sa babu prihovarat uvidis ze aj on bude citlivejsi.ked bude citit ze babo reaguje na jeho hlas.tak potom aj chlap je dojaty.je to narocne obdobie hlavne ked su problemy,ked ti byva zle.ale v konecnom dosledku mysli na to ze na prvom mieste uz nie si ty a tvoje pocity ale ani on...

jalema
5. feb 2016

Ahoj ja dom v 33tt a mam 3 ročného chlapca s chlapom ktorý mi dokazoval lásku stále no keď sme boli medzi ľudmi nevšímal Di ma 13.januars sa zbalil a nechal ma tehotnú zo synom povedal ze mi bude odievať na každé dieťa 100€ som z toho neskutočne šokovaná a vôbec nevidno nám robiť ....

natalkanasta
5. feb 2016

Ahoj, myslela si si, že vás dieťa spojí? Že napraví problémy vo vzťahu? Chyba. najprv treba mat dobrého partnera resp.manžela, mať pevný láskyplny vzťah A do neho priviesť dieťa na svet. píšeš že si vypije, nadava ti.. A teraz očakávať že sa tehotenstvom zmení? Celé zle.. A absolútne nesúhlasím S príspevkom Maslenky. Čo ti poradiť... bábätko je už na ceste, prajem Ti všetko dobré ale neocakavaj od partnera veľkú zmenu lebo budeš len sklamaná.. sústred sa na seba A bábätko.. že partner je nespoľahlivý A neberie ohľad, to trebalo riešiť predtým ako ste sa rozhodli pre rodinu, lebo Áno je to problém nenamyslas si to!

sardinka335
5. feb 2016

Prepáč, ale si riadna trúba! A niektoré ti tu tahaju medove motuzy pod nosom, ako si chudačik ešte ,,neuvedomil,, pritom nikdy neprehodnotil svoje spravanie. Pokial chlap si lubi vypit a vtedy sa chova ako hovado k zene, tak to by bol pre mna signál ze ,,ruky preč,,. Je to egoista ako vyšitý, tu nejde o to ze sa ide lyzovať, korčulvoať....ved to je normalne, sice tiez do istej miery, pretoze sa daju hladat aj spoločne veci.
Kazdopadne moja vidím to takto...on bude lyzovať, korčulovať nadalej a ty budes stať opodial s kočikom...Nepíšeš ake mas zazemie, či mozeš počítať s rodinou...kazdopadne zdoverila by som sa mame, dobrej kamaratke, proste komu doveruješ. Tažko hovoriť či ta on chce nechce, do hlavy mu mi nevidíme - ty s ním existuješ. Mne on pride ako typický prototyp dnešných chlapov - uzivat si, baviť sa, nehladiet do prava do lava...len ,,ja chcem,,...mozno sa zmení, ale ja uz nemam ružové okuliare.... 🙂

dominika6
5. feb 2016

tehotenstvom sa zvyčajne žene otvoria oči a zistí že vidí to čo nevdila predtým

katuliena82
5. feb 2016

ten alkohol bol pruser a bude este vacsi. Budes sa bat o mimco ked bude na svete a on pride napity a pod. Ani neviem co k tomu napisat. Tehotenstvo je obmedzujuce. Nesuhlasim s nazorom, ze "tehotenstvo nie je choroba". Pre vela tehotnych je to skoro chorobny stav a aj dokonale tehotenstvo sa spaja s obmedzenim v sporte, spolocenskom zivote a pod. A ked sa narodi babatko, tak tych obmedzeni bude tiez vela, lebo babo potrebuje pravidelny rezim, rodicov vzdy pripravenych, financne vydavky atd. Neviem co chces pocut. Velmi by som ti chcela napisat, ze to bude dobre. Ale babatko preveri kazdy vztah. Bud sa vztah posilni, alebo uplne pokazi. Vy nemate dobry vztah uz teraz, co chces pocut? Zelam tebe a babatku vela zdravia. A po narodeni mysli hlavne na babatko, nech zije v pokojnom prostredi

sibalka21
5. feb 2016

Ste spolu rok a strvt, ked si vypil nadaval ti a zle sa k tebe spraval, sluboval ze sa zmeni a stale to je to iste.... A vy ste chceli dieta? Alebo ste si povedali ze ho chcete az ked ste si ho spravili? to je rozdiel, on si chce ocividne uzivat a nie sa zavezovat, prezila som to... Bohuzial, bud si uvedomi ze bude mat teraz menej zabavy a chlastania s kamaratmi, a viac pokakanych plienok a nocnych sluzieb s babatkom... alebo vam to dlho nevydrzi...

sissy27
5. feb 2016

no dve deti čakajú spolu dieťa, asi tak... nechápem, ako ste vy dvaja dospeli k rozhodnutiu mať spolu dieťa, asi to ani nechcem vedieť, ale tipujem, že to bolo niečo ako "momentálne pominutie zmyslov" tesne pred sexom...
on ti nadával, škaredo sa správal, nedodržal sľuby, slope a ty si ho teda vyhodnotila ako vhodného otca pre svoje dieťa... resp. si si myslela, že dieťa ho zmení a on, aby ti zas zalepil oči aj ústa, ti to odkýval ako výborný nápad... mám pravdu? 😅
on nemá dôvod sa meniť, lebo čokoľvek spraví, ty si síce pokričíš, tri dni budeš hrať urazenú a potom mu aj tak zas uveríš a odpustíš... ťažko radiť, keď je dieťa na ceste, na tvojom mieste myslím aj na zadné vrátka a rozmýšľam nad tým, ako sa zariadim, keď ostanem s dieťaťom sama... lebo k tomu smerujete ale podiel na tom budete mať obaja...

mamulka211
5. feb 2016

jalema: teraz uz nic, dat si vsetko pravne podchytit, nech to mas aj na papiery, vyzivne pytaj nie kolko ti on navrhne, ale realne, podla jeho platu, aj po 150 eur na jedno dieta no a do buducna, nerod chlapom deti, hlavne nie vtedy, ked na nich vidis chyby este pred tehotenstvom. Dufajme, ze jedno ponaucenie ti staci.

pragmaticka
5. feb 2016

Ked deti maju deti! K nemu:budes to s nim mat velmi tazke a este velakrat si koli nemu poplaces. Vobec neni vyzrety este na rodinu! Ked si si ho ale vybrala tak sa s nim trap. Kazdy si je strojcom svojho Stastia! K tebe: Tehotenstvo neni smrtelna choroba. Si este len v 8.tyzdni a uz mas nalady? ? 😀 A z akeho dovodu nemozes ist na klzisko ci lyzovat? 😀 som sa riadne zasmiala! Ved nemas lepru.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre