Chorá počas pôrodu

buffy27
21. feb 2012

Ahojte chcem sa opytat ci sa niektorej stalo ze bola prave ked rodila chora?Chripka, angina, prechladnutie.Su tam nejake specifika pri porode ine ako ked je rodicka zdrava?

lucia375
21. feb 2012

@buffy27 Ja to mám za pár a mám nádchu a začína ma bolieť hrdlo. Nepanikárila by som ale obidve deti majú bronchytídu, muž kašel, nádchu a angínu. Všetci tu len kašlú a kýchajú. Myslím že je to nadlhšie pokedy ich to prejde, dovtedy ktovie ako budem na tom ja. Ty máš kedy termín? Tiež si chorá?

katka1981
21. feb 2012

@buffy27, ahoj, ja som kratko pred porodom dobrala ATB, vykasliavala som vsak este 2 mesiace po narodeni nasej dcerky a kedze mi uz neslo do hlavy, ze mam stale zltozele hlieny, dala som to do labaku, alebo boli ok. Okrem kaslu som pocas prijimania do porodnice mala zvysenu teplotu, tlak, podozrenie na zapal obliciek, ale to ma tlacila mala, nemohla som dychat lebo mi cvakla nejaky nerv, 2 dni som preplakala od bolesti ani som nespala, a este som mala na pere herpes. A sopel. Rodila som s vyvolavackou a epiduralkou, uplne super, a pri malej som mala prve dni rusko. Malinka sa nenakazila, a komplikacie pri porode neboli ziadne, ale lekar bol trochu vystresovany zo zaciatku.

buffy27
autor
22. feb 2012

Ja mam termin podla poslednej menst. 16.3. ale podla sona to moze byt 5 alebo 10. a tiez ma boli hdrlo, nadcha ale teploty nastastie nemam. Verim ze budem do vtedy fit nerada by som chora rodila bojim sa aby som maleho nenakazila. Katka tak to klobuk dole clovek sa uz chory citi hrozne a do toho este porod ....

kvata
22. feb 2012

Ja som mala len nádchu a zvýšenú teplotu, ale kedže som rodila cisárskym, tak to bolo o život. Ked som sa chcela vysmrkat, tak som videla všetkých svätých. Držalo ma to ešte asi 3 týždne a samozrejme to malá chytila, až sme skončili v šiestich týždnoch v nemocnici so zápalom priedušiek. No žiadna sranda to nebola.

centik
22. feb 2012

ja som rodila chora a po porode som hrozne kaslala na izbe 😅 jedine co bolo ine tak mi doniesli rusko aby som nenakazila maleho 😉

janulka182
22. feb 2012

ja som tiez bola chora, ked mi robili cisarsky. poviem vam, nie je nic lepsie, ako ked vas cerstvo rozrezanu chyti zachvat kasla 😒 . tiez som mala pri malej zo zaciatku rusku.

lucia375
22. feb 2012

Ja som dnes bola u ženského na poradni a povedal že to už vyzerá na porod, že môže príst každú chvílu. A ja mám teda riadnu nádchu + hrdlo. Pýtala som sa doktora čo tak narýchlo a poradil mi niečo (už neviem ako sa to volá ale v lekárni mi zase povedali že mi to neodporúčajú, že mám jesť med a citrón. 😒 Nakoniec som si kúpila len Septisan na hrdlo + vit. C + zinok. Dúfam že ešte aspon pár dní vydržím a porodím až ked mi to trochu prejde. 🙂 A snád nedostanem ešte aj kašel. 😖

buffy27
autor
24. feb 2012

Lucka skus vyskusat Bioparox je to ale na predpis,Je to lokalne antibiotikum ktore je vhodne aj pre tehotne ja si ho striekam a pomaha mi. Mozes si to striekat aj do hdrla aj do nosa. Mne to uz tiez hrozi kazdym dnom a tento vikend sa este stahujeme 😒 Drzkaj sa .

sisinka8
25. feb 2012

ja som bola tiez chora v16tt a uzivala som bioparox(nieje na lek.predpis!!!!!)a solmucol sirup.mne to konecne pomohlo po vseliakych bylinnych blbostiach. 😉 prvy trimester nieje vhodne uzivat tieto lieky ale.

janulka84
24. júl 2013

@kvata
@janulka182 ahojte,citamv ase prispevky v jednej diskusii o chorobe pocas cisarskeho.chcem sa opytat, ci lekari nemali s tym problem.. Ja mam mat planovany cisarsky a som nachladena,kaslem. rodili ste pod celkovou anestezou?(ja by som chcela spinal, len neviem,co sa stane,ked sa tam rozkaslem...) ako to prebiehalo?? upozornovali aj na prasknutie jazvy po porode??dik

kvata
24. júl 2013

@janulka84 ahoj. lekári mi nič nehovorili, aj som sa čudovala, ja som mala spinal a ešte počas cisaráku som vracala, čiže to som sa tam nadrapovala bruchom a oni len robili dole čo treba. Boli velmi vtipný, žartovali, čo robilo lepšiu atmosféru, ale aj tak mi nebolo do smiechu, lebo mi bolo zle (ja som vracala celé tehu). Ale o to horšie to bolo potom, lebo som nemohla ani odkašlať ani vysmrkat, lebo celé brucho bolelo. Nechcem ťa strašiť ale želám skoré uzdravenie a určite to nejak zvládneš, i ked to nebude lahké. Držím palce.

elisadavinci
24. júl 2013

@janulka84 ja som akurat týžden pred porodom prechladla. mala som silnú nádchu, ale snažila som sa dostať aspon mierne z toho von, lebo som mala planovanu sekciu. aj sa mi podarilo z toho najhoršieho von, ale nádcha ostala. ale uspali ma aj tak. horšie to bolo po porode, ked som potrebovala kychnuť , zakašlať alebo nos vyfukať.

janulka182
24. júl 2013

@janulka84 ahoj. ja som nemala planovany. mala musela ist okamzite von, takze neriesili, ci som chora. a ako baby pisu, kasel po cisarskom je uplny des 😖 .

bubatinko
24. júl 2013

ja som ochorela cca 3tyzdne pred terminom zapal priedusiek priserny kasel... dali mi bioparox plus nejake tbl na kasel a kedze sa mi pustali kontrakcie ked som kaslala, fakt islo ma zadusit, tak si ma nechali na dva dni v nemocke ci zaberie liecba ... nechceli aby som bola chora, lebo som mala planovanu sekciu... prave v tom case sa dr pre nu rozhodol...tak som sa musela najskor vyliecit...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre