Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?
🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂
@tehulka2011 samozrejme ze mozte co len chcete 🙂 ale bez osocovania hlavne, ak niektore deti nieco vedia a ich mamicky to opisu, nepaci sa mi porovnavanie s inymi detmi co vedeli nieco tiez skoro a v neskorsom veku uz nevedeli a podobne 🙂
@tehulka2011 to nebolo myslene nijak v zlom, ak dieta nieco nevie isto sa to nauci, tak aj tvoj bude vediet cislice, alebo slovicka, kazdy ma svoje tempo, moj ma uz 27 m a je stale vo vsetkom popredu, deti su proste kazde jedno original 😀
@157misicka ja som svojim prispevkom chcela naznacit v podstate to iste co si napisala ty. Len som to podala inym stylom. Taktiez tvrdim, ze kazde dieta sa vyvija inak, inym tempom, niektore rozprava skor, ine neskor ale zasa je sikovnejsie v hrach, v samostatnosti, v odplienkovani atd.... Kazda mamina predsa vidi na svojom dietati ze sa meni, ked sa tak spatne pozrie o par mesiacov vzad ci uz v hrubej,jemnej motorike alebo v reci. A dolezite je v prvych 3 r.ze naozaj napreduje a vyvija sa v pred.
@157misicka no, ved ja s Tebou vo vsetkom suhlasim 🙂
@157misicka zle som sa vyjadrila, nechcela som napisat ze v neskorsom veku to uz nevedeli, ale proste stratili zaujem to vykonavat....a vobec som neosocovala, len som si napisala vseobecny nazor.
@tehulka2011 ja sa tiez uz neviem dockat, kedy moj zacne rozpravat, vela veci by bolo inak...tiez sa dufam ze dockam.
@xxx123 chapem, len tu je tolko rypacnych matiek, ze clovek uz je obozretny 😀 😀 a drzim palceky uvidis ani sa nenazdaa a zacnete vykecavat
@157misicka hm, take rypacky si netreba vsimat...., moj maly uz akoze spojuje 2 slova ako napr.: mama ham, tato na, mama pod... tie slova ktore vie, tak uz spaja. Ale inak slovo a gesto...hlavne ze komunikujeme.
ahojte.mozem sa pridat aj ja?mam tiez 20mesacneho synceka a zaciname obdobim vzdoru☹..asi taky tyzden to uz trva,hadam ze to nejako zvladneme..moj tiez fici na spievankove,ked sme teda doma,niekedy mi sice uz stoho hrabe,nevysedava pri tom,jemu staci ked to pocuje 🙂 ..
ona byla ukecaná od začátku, ale zase má lehce opožděnou motoriku, takže ťapkáme pořád za ručičku, protože sama se bojí. možná jsou holky ukecanější (celkově), tak do toho povídání určitě dorostete 🙂

@157misicka takze sa tu nemoze napisat, ktore veci v tomto obdobi zivota dokaze? Mozno pisat len o tom, ake dieta "je"? Co si pod tym predstavujes?