icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

zuzi0911
20. okt 2012

@157misicka ahojte tak dnes bolo fakt horuce baby som vypustila 🙂 na dvor a ja som vykopavala a plevala 😢 😠 . ln sonicka sa mi akosi nepaci dufam ze zajtra neochorie lebodnes akosi nepapala a to ona sa lubi napapat.

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 ahojcek tak co ako sa mate?dufam ze ste neochoreli aj vy..

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka ahojte. nie vsetko je v poriadku len som sa bala lebo ona sa lubi napapat a vcera akosi jej nechutilo. a vy ako co ste dnes porabali?

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 to som rada..my mame stale problem s pitim...maly vypije max pol litra za cely den..pritom od narodenia ani s pitim ani s jedenim nebol problem az teraz tyzden je to o nim..zajtra ideme uz nakontrolu tak uvidime co povie lekarka..problem je v tom ze papa velmi pekne ako vzdy, aj je veselyy, zivy..ale nechce pit uz skusame s mm vsetko ale aj tak vypije malo tekutin

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka mne sona praveze az moc ked bola mensia tak aj v boci potrebovala caj az som si myslela aby nemala cukrovku. ale zas ak maly nema moc tmavy moc a je hravy nemusu tolko toho vtpit mne ta starsia pije slabsie ale to nie je problem.

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 vsak toto ze aj moj maly donedavna vypil aj v noci dost cajika..no uz asi mesiac co nepije v noci vobec..ale toto uz tyzden trva co nechce ani cez den..vzdycky pil az vela..a teraz toto..neviem ci je to spojene s tym zapalom hlasiviek, on ma este kasel taky suchy skorej...alebo ci zuby, lebo mu idu ocne ale kedze papa a aj je hravy..ozaj neviem v com to je..bojim ze nas da doktorka zajtra do nemocnice , beriem jej pre istotu aj moč a ten mava skoro pocas cely dna taky zlty nakolko malo pije
Teba ta starsia kolko asi vypije?

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka viesco mozno 3 pihare dvojdecove niekedy trosku viac. cika v poriadku niekedy je moc ymavsi niekedy bledsi. ale bat sa nemusis nie je to az take zle a vypije pomerne dost...

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 hej?jej no to si ma upokojila ja hrozne stresujem uz aj moj je zo mna na nervy 😒

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka kazde dieta mas ine. niektore potrebuje vela pit niektore sa napije trosku a syaci mu. pokial neprestane cikat alebo malo za den,je taky nekludni alebo proste si vsimnrs ze sa nieco s tvojim dietatom deje tak potom je to lepsie dat vysetrit, ale bat sa nemusis

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 dufam ze hej..on je nekludny ale len na tatina uz tomu fakt nerozumiem teraz ako isiel spat zarovno s ocinkom zase boli skriepky..moj bol unaveny tak maly ho skrabal a stipal.. 🙂 ale tak ja uz neviem ako mam mojmu vysvetlit ze to maly si len vynucuje jeho pozornost a podla mna je to aj jeho chyba ze ho to naucil vzdycky sa s nim jasil steklil ho no a maly teraz opakuje iba 😉

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka aj u nas si tak mala vydobija spolocnost. Deti su na nircp zvyknute a chcu to stale aj tie mpje su take. moze byt aj nekludny z tych hlasiviek alebo zo zubkou a pre istotu sa opytaj doktorky aj na to pitie aj jej opis spravanie. ale myslim ze je trosku vzdorovity a nic ine v tom nebude.

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 tak tak dufam ze to aj tak bude, ale istotne sa opytam dufam ze nezisti mu nic vazne ja uz sa uplne bojim ako mi minuly tyzden oznamila ze moze ist maly aj na infuzie ☹ dakujem ze si ma ukludnila pojdem kludnejsia do postele 🙂

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka naozaj sa neboj vsetko bude v poriadku. ono je to yak s tymi detmi. niekedy vsetko ide tkz.podla knih a zrazu sa nieco zmeni a automaticky mame syrach rozmyslame vylucujemecale aj tak nam to neda pokoj.

157misicka
autor
21. okt 2012

@zuzi0911 diky moc 😉 idem uz do postele a zase zajtra snad piseme a mozno sa prida aj @slnieckokati a @luciferkax a snad aj niekto dalsi 😀

zuzi0911
21. okt 2012

@157misicka ok.ja ete mrknem cesko slovensko ma talent a zalahnem aj ja 🙂 . no uvide kto sa pripoji mozno zostaneme len my dve vdak kto iny sa tu chvali s detmi 😀

luciferkax
21. okt 2012

@157misicka tak skoro do postele? 🙂 🙂

My sme dnes boli KONECNE v ZOO. chystali sme sa tam už tri mesiace, ale vždy sa dačo prihodilo, bud nešlo auto, alebo bolo blbé počasie a ak bolo náhodou pekne, tak niekto ochorel.. a dnes bol posledný den otvorené, tak sme to stihli len tak tak... štvorročný sa tešil, akoby tam bol prvýkrát, pritom tam chodievame vdvkakrát do roka a ten 20-mesačný tam videl samé "kokoko" akože sliepky, mačky a koníky :D

slnieckokati
21. okt 2012

Ahojte, nam uz je lepsie, od vcera poobede ziadna teplota, aj v noci aj cez den dobre spinkala. myslim, ze to boli predsa len tie zubky. dnes boli sme takmer cely den vonku, spravili sme si pekny dnik. pozdravujem vas

slnieckokati
21. okt 2012

@luciferkax my sme boli v lete s babkou a dedkouv Zoo Zlin, ta je velmi pekna. Malej sa hrozne pacilo a dokonca sa tam pocas dna naucila povedat papapa -papagaj a opita - opica 😀 😀 😀

zuzi0911
21. okt 2012

@slnieckokati tak to je super.

luciferkax
21. okt 2012

@slnieckokati tsk to je super, že ste sa z toho tak dostali :D

luciferkax
21. okt 2012

@slnieckokati táto zoo je pre nás strašne daleko, my chodíme len do SPišskej Novej Vsi 🙂 🙂 🙂

ewca
21. okt 2012

Jej aka pekna tema, tak mozem sa pridat a aj ja sa trosku pochvalit? Nasa 20m dcera krasne rozprava, sklada vety, minule sama od seba napocitala do 6 ked si skladala, sme uz bez plienok, aj v noci... co sa tyka motoriky, tak to je vacsina deti v jej veku viac popredu ako my, mali sme tazky porod, tak toto nam islo horsie, ale v ostatnom je supeeeer

slnieckokati
21. okt 2012

@luciferkax aaa, ja pochadzam z Prievidze, takze do tych ciech to az tak daleko nemame, ale tiez uz bolo malej dlho v aute, no stalo to za to. my mame aj v Bojniciach Zoo, ale tam sme este s malou neboli.

@ewca tak vitaj medzi nami "chvalenkarkami" 😀 😀 😀

zuzi0911
21. okt 2012

@ewca ahoj vitaj. no mne mala ete nerozprava no ale inac je sikovna na svoj vek 🙂

zuzi0911
21. okt 2012

@luciferkax som si vsimla ze si o rok odo mna starsia a tez dobre stihas 🙂

slnieckokati
21. okt 2012

@luciferkax
@zuzi0911 jeej baby, az teraz som si vsimla, ze ste mlade. to ja tridsiatnicka pri vas 😝 😝 😝

zuzi0911
21. okt 2012

@slnieckokati to nevadi na veku nezalezi 🙂

luciferkax
21. okt 2012

@ewca waaaaaw, tak to sa máš čím chváliť.. môj sa pred troma mesiacmi pekne pýtal cez den cikať a potom uťalo, nočník, záchod nechcel ani len vidieť. no čo už :D :D naozaj máš šikulku :D

luciferkax
21. okt 2012

@slnieckokati to sa neposudzuje podla veku, ale podľa detí 😀 😀 😀 😀 ja ked pred svojimi bezdetnými kamoškami poviem, že som vydatá a mám dve deti, tak si pripadám minimálne o 5 rokov staršie 😀 😀

renata5
21. okt 2012

ahojte dievcata mozno ma vyhodite ale chcela by som sa tiez zapojit moj syn ma iba 14m a nikde neni taka tema a tiez by som sa chcela pochvalit ale len trosku moj jakubko tiez pozera spievankovo vie tancovat medvedku daj labku kolo kolo mlynske a vie ukazat prisiel kacer tapi tapi a krasne sa uklana vie ukazat aj tuky tuky pre hlavicku nemam miesto vo vajicku este nerozprava take zakladne veci mama,tata,baba,kaka,gaga atd ved viete cely den si spievame hrame sa vie postavit kocky na seba tusim 3 dalej mame taky kuzel a na nom su kruzky a na vrchu psik a ked mu podam vsetko vie dat na ten kuzel lyzicku vie drzat aj si trafi do pusky ale este mu nedavam samemu papat lebo aj tak mam s tym papanim starosti a ked mu dam ja aspon sa napapa..lubi si aj pozerat knizky ked ho vyzliekam da si hore nozicku atd nocnik neni nas kamos ale snazime sa...este som zabudla pri tom spievankove ze vie aj ukaza ked si stastny tlieskaj rukami,nohami a udri do kolien......vsetko sklada do seba vsetko mi rozumie podaj daj chod pre to ked periem donesie mi kos vyberie s pracky pradlo ked ho prebalim zanesie si plienku do kosa umyvame si aj zubky...od 6m sam pije s flasky s tym cocakom takze flasku uz nemame a kopec inych veci ale som rada ze tu je tema aj ked sem este nepatrime ja som tiez raz dala takuto temu myslim iny mesiac a zniesli ma pod ciernu ze velmi som bola vtedy urazena dost ma urazili a inak ked varim mame doma safriduo do vsetkeho ho zapajam vie rozoznat vsetky hracky ktore doma mame aj napodobnit zvuky vie kde ma nostek ocka aj ked neukaze obcas kde ma brusko,pipik vie aky budes ked vyrastie ako sa dnes mas a vie kolko ma rockov tak na dneska dost 🙂 🙂 🙂 🙂