Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?
🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂
No fasa a ete odpisujem aj sama sebe. 😀
@157misicka tak ako maly? Eye je zachripnuty?
@zuzi0911 ahojcek no nejako nestiham 😀 mame sa fajn aj ked maly je nejaky jedovaty posledne dni...uplne az moc si presadzuje svoje..a potom krici ked nieco zakazeme alebo nas aj bije. ☹ no hroza neviem ako je lepsie sa chovat, nekricim nepomaha, zvysim hlas nepomaha..neviem co mu to zacalo ake obdobie blbe dufam , ze to prejde...
a vy ako?
@157misicka vzdor. mne takto v tomto veku zacala starsia ked to preslo hovorim si super mame to za sebou. no jasne znova ju to chytilo a je to 1000x horsie a uz ma poraza. a mladsia tiez je v poslednej dobe urevanejsia protivnejsia a ked neni po nej tsk katastrofa a ja to mam duo ☹ .no super ze si sa ozvala som myslala ze sama so sebou zapisem dalsiu stranu. 😀
@zuzi0911 veru tak vzdor..on mi vzdoruje uz dlhsi cas s takymi prestavkami mam pocit..ale tak toto co robil posledne dni no hroza..takeho som ho este nezazila..tak ale aspon na kruzku poslucha, zapajal sa do vsetkeho..ja na nom uplne vidim , ze on by isiel uz aj do skolky..on je najradsej medzi detickami...lenze vsade je so mnou 🙂 ci by sa vydrzal to veru pochybujem a vy ako sa mate?nejake nove slovo?
ahoj holky 🙂 ,
chtěla bych se vás zeptat jak je to s odpoledním spánkem vašich dětí. najde se tu nějaká maminka, které dítko už v tomto věku nechce po obědě spinkat nebo jsme jediní? 😅 ☹
starší synek spával ještě donedávna, vlastně přesně do svých čtyř let a malá mi teď posledních pár dní spánek po obědě naprosto bojkotuje. z toho si ale myslím, že ho stále potřebuje. včera byla tak neskutečně přetažená, že k večeru už jen plakala a ani nevěděla proč ☹ .
@157misicka mi nove ani nic. no hnilovi sa nece 😀 ja teraz rozmyslam ze obidve nahlasim do skolky vo februari. sicr bude mat len dva ale v septembri 2,5 a u nas uz vedia take zobrat.len musi chodit bez plienky na tom musime popracovat lebo ani pytat sa jej ete nece 😒 a vy?
@zuzi0911 ahojky no my dneska lepsie od poobedia doobeda zase samy vreskot.ale po poobednej prechadzke mam zase doma mojho synceka 🙂 lebo som ho uz normalne nespoznavala 🙂 s tou skolkou ja tiez chcem dat maleho skorej v septembri to tiez bude mat 2 a pol roka tak snad mi ho vezmu, kvoli velkemu poctu deti sa moze stat ze ho aj nevezmu 😀 tak dufam , ze to vybavime inak som dnes pozerala na nete, ze beru aj na hodinku do jasli..do tych kam chodime aj na kruzok tak mu to musim vybavit, ze by som ho obcas dala nech sa zahra a zvyka si sam bez rodicov..on je totiz stale len a len so mnou 🙂
@ined77 ahojky tak moj tiez obas strajkuje so spankom ale snazime sa ho davat spinkat i ked niekedy je hore cely den...s placom ho spavat nechcem dat,tak ho necham hore, ale tak on zase vydrzi do vecera v pohode,neplakava 🙂
@157misicka tal dobre ze maly je lepsi no my klasika ☹ tiez som sa o jadle zaujimala u nas je to 2 eura na hodku. tak rozmyslam mozno pred vianocami kym si nakupim tak ich tam dam 🙂
@zuzi0911 no tak ja som to prave nasla aj s cenou a je to 5€ na hodinu a kazda dalsia hodka 3€..ach no uvidime ale budeme ho tam musiet dat sem tam..inak hlasim nove slovo TELETON.. (telefon)
@157misicka super. sona zacala TOTO no neviem ci to mozem nazvat slovom 😒 😀 no to je dost za tie jasle. ale zas kolektiv je dobry predsa len sa viac yo dieta osamostatnuje. ved ja tiez uvidim ale naisto ju zapisem v tom februari a mzno tam sa rozkeca 😉
@zuzi0911 ale jasne ze aj TOTO je slovo..len tak dalej 😀
@157misicka ved hej hadam sa zachvilu dopracujeme aj k inym 😀
@zuzi0911 samozrejme ze sa dopracujete to chce len cas..a co robite?moj sibalko spinka
@157misicka a inac ako sa mate? Starsia je uchrchlana tak cakam kedy aj sona zacne. a huby papate? Ja odpadavam 😀
@zuzi0911 no maly je zdravy nastastie som zvedava dokedy...no snad uz si zvykol na toto chladne pocasie... tak duafm ze aj tvoju to prejde..a inak huby zatial nie.. 😀 ale vsak to ake individua tuto zacali chodievat tak to veru hroza 😀
@157misicka ako a inac ete jedna dibra tema s jednodnovym babankom do stola no uz nevie ale niekto sa fajnovo bavi ty kpkos to neni normalne. no a co som si vsimla tak sonicka uz zacina kychat a sviecky jej vyletuvaju tak hadam to nebude horsie 😒
Idem sa k Vam pridat ak mozem mamicky ? Tak moja Tamarka ma za par dni 20 mes. je taktiez velmi zlatucka ,ale zaroven velky sibal ...taktiez ma obdobie vzdoru kt. obcas mam pocit nezvladam ... velmi je naviazana na mna - takze stale mama , mama .. a mama ...🙂
@katarina789 tak vitaj medzi nami 🙂 my dnes mame 21 mesiacov.tiez vzdoruje robi neplechu a takisto mama mama alevto bude asi tym ze ete nerozprava 😀
Tak Tami taktiez nerozprava ... aj ked rozumie vsetko 🙂 uz jej nejake slova vyklznu ... ako napr. toto , tam , baba , mama , dede, raz-dva , a take kratucke ....no velmi je naviazana na mna takze cokolvek len mama 🙂
@katarina789 aj sonicka rozumie vsetkemu.toto sme zacalivaj my. a mama je prenu kazdyca vsetko takze asi tak.ked sa jej opytam ako sa volas tak ona mama a kazdy sa tsk vola 😀 ale ma cas sa naucit.
@zuzi0911 Tak podla nasej Tami do nedavna vsetko robilo hav a vsade na vsetko hovorila havo 🙂 podarene su tie deti ... Tamarka povie zas ze sa vola Tam 🙂)))) akoze Tami ... len i jej nejak uslo .... alebo ak sa jej spytam ked spapa kolac .. co si papala a ona kola.... posledne pismenka jej nejak uletia stale ... a pyta sa na nocnik Sonicka ?
@katarina789 no nepyta ona je hrozny hnilo 🙂 cez leto som skusala parkrat isla na serbel ale inac vsetko mimo. a akurat vcera som ju nechala bez plienky. raz si sadla a vycikala sa. ja pysna som su vystikala a potom som ju stale prezliekala kde bola tam sa vycikala takze bezuspesne a tami sa pyta?
Nie , ked mala 9 mes. a zvykla som ju dat na nocnik podarilo sa jej... posedela ale to si este neuvedomovala ... a teraz ak kaka nemozem sa k nej priblizit..... obcas ju zlakam na nocnik ... aj si posedi a nic .... tak neviem netlacim ju ... akurat sa jej pytam neideme na nocnik a tak povie ... eeee🙂)) alebo krici mama kaka ... a idem ju dat na nocnik a nechce ist zrejme neprisiel jej cas
@katarina789 ja ju tiez nenutim starsiu som tiez takto skusala a nic. raz sme isli na ihrisko a tam sa vypytala cikat a jjrj ete hovorim mas plienocku a druhu nemam. no ona chcela tak som jej ju dala dolee vycikala sa a pd tohp dna ani v noci nepotrebovala. takze ked bude pripravena ozve sa.sofinka mala 2 roky ked ostala vez plieniok
@zuzi0911 Tak dufam ,ze to co skoro pride 🙂)

No baby kde ste? A ako vikendujete? Co mate nove? 🙂