icon

Čo kedy dieťa učiť?

29. jún 2023

ahojte, nemala som vztah k detom a mala sa zadarila neplanovane vo vyssom veku. Lubim ju najviac.. Naozaj zlyhavam co ju mozem. kedy ucit.. nemam na to logiku, bunky.. hracky co kupujem stale len pocuvam od mojej mami a svokry, ze na to je este malinka a podobne.. vsetky veci ju naucil niekto iny.. kde ma ocko, ukazovat rozne a taaak, uz mala rok a rada by som nejakoprimerane veku, ju nieco ucila.. neexistuje na to nejaka kniha ???? viem, ze to znie divne ale fakt som v strese a nechcem ju trapit

zuzinka888
29. jún 2023

Zadaj do googlu - co dokaze 1r dieta- milion clankov a odkazov. A na kazdrj hracke na ibale je napisany vek dietata pre ktore je urcene ci vhodne. Nema zmysel aby s rocnemu kupovala puzzle 500. Ked mu v roku staci obrazok z dvoch casti....

medeaa
29. jún 2023

Netrap sa tym, vsetko jej komentuj, bezne cinnosti, ukazuj jej knizky primerane veku (mavaju to oznacene ale neboj sa aj kniziek pre vacsie deticky), vo veku ako pises by som este necakala, ze sa bude s niecim "hrat", bude skor vsetko skumat, hmatat. Zameraj sa na vyvoj v pohybe, nech ma prilezitost preliezat, nech ppzna rozny teren, ci uz chodi alebo este nie. Potom by som pomaly zacala s jednoduchymi vkladackami, zakladne tvary ako kruh, na vyber je toho straaasne vela. Nas mal v takom veku rad stohovaciu vezu zn. mushie, ma take lahucke kolieska do rucicky akurat.

anavixy
29. jún 2023

Vacsina eshopov ma kategorizovane hracky, pripadne skus nejake montessori stranky, vacsinou si mamicky robia taketo profily a weby, kde zdielaju aj svoje napady a inspiracie, to by ti mohlo celkom dobre pomoct.. podla mna najlepsie je zacat s knizkami (davno pred 1 rokom, takze to mozno aj robite uz), listovat, ukazovat, pytat sa kde je toto a kde je tamto, postupne sa budes pytat nie je kde je to ale co je to.. na tie deti sa to vsetko lepi nieked az prekvapivo. Druha stranka je motoricky rozvoj, skladanie kociek, stavenie vezicky (hlavne mama) a buranie vezicky, kreslenie… ano jasne, fakt nema zmysel davat rocnemu dietatu stavat puzzle, ale podla mna sa netreba ani nejako striktne drzat toho ze “na toto je este dieta male” (v ramci nejakej zdravej bezpecnej miery), mozno sa dieta nebude hrat s konkretnou vecou tak, ako by sa hralo trojrocne, ale to neznamena, ze mu ta hracka nic neda, no je to hlavne o tom dospelakovi, ktory sa mu venuje a ktory mu musi ukazat ako na to.. pozri napr tu 🙂 ale naozaj odporucam instagram, tych profilov je milion
https://www.montemother.com/hracky-na-nasej-pol...

andreatytler
29. jún 2023

Kym ju nenutis do hry, tak ju nemozes trapit. Kazde dieta je ine. U mna sa vobec neoplatilo kupovat hracky podla toho na aku vekovu skupinu suodporucane. Hracky syna velmi nezaujimali a tak sa hral s autickom ktore bolo pre 12 mesacne ako 2.5 rocny.
Jeho najviac zaujimali bezne veci v domacnosti. Vylet do Ikea alebo domacich potrieb bol (a stale je) najlepsie straveny cas.
Chodte do nejakej hernicky a sleduj co ju zaujme a podla toho taku hracku kup domov.
Uzasna vec je uciaca veza. Tam si dieta vylezie a moze vsetko s tebou robit a pritom je nezavysle, lebo si tam vylezie kedy ono chce.

andreatytler
29. jún 2023

Pozri sem. Strasne vela napadov. Sice skor pre starsie deti ale aj pre tvoje dieta je tam vela hier.
https://www.modrykonik.sk/blog/zmrzlinka11/albu...

luccija
29. jún 2023

Aj na Pintereste stiahni si appku zadas aktivity pre vek deti ..môžeš neskôr sťahovať omaľovánky, inšpirovať sa.Dieta je ako špongia komentuj jej čo je v knižke ako robí zvieratko...

marianarem
29. jún 2023

Nic extra ucit netreba, normalne jej ukazuj svoje veci, co robis, komentuj, hovor, ako sa co vola. A podla moznosti jej spristupni nejake skrinky, sufliky s bezoecnymi vecami, nech si mozes vyberat, obzerat a skumat. Ja som nikdy na to nesla nejako metodicky, proste co ma prave napadlo, to som malemu ukazala, povedala. A vsiman si, co ho zaujima a podla toho mu ponukam dalsie podnety.

ivangeline
29. jún 2023

Vela knih a vela clankov...aj kadejake hry pre deti do roka..do 3..a pod.. Inac co ju zaujme,to robte,ak to nie je nebezpecne.

carduelis
29. jún 2023

Ty mozno myslis take - ukaz aka si velka, zatlieskaj, zatancuj, kde je ocko… dieta nemusi vyslovene toto robit a zvladnut. Mne potom pridu deti ako cvicene opicky. Staci ked ju budes zapajat do beznych cinnosti a komunikovat s nou a ocakavat odpoved. Nie stale monolog. Do toho prides, pri prvom je to na zaciatku zvlastne